Doctor Yourself

Tuesday, August 23, 2011

Lauda de sine ...

Din ciclul " Lauda de sine, nu miroase a bine " ... avem azi lauda celor din sistemulde sanatate canadez, care se bat cu pumnul in piept ca au facut maaaare realizare : acum, timpul de asteptare pentru operatiea de schimbare a articulatiei soldului, s-a redus cu ... 170 de zile ( cu vreo 5 luni ) ! ! 


Exact : am redus cu 5 luni timpii de asteptare, si asta e o realizare asa de mare, ca trebuieste anuntata cu surle si trambite, pe toate drumurile ( anunt oficial, facut de Ministerul Sanatatii si afisat in statiile de transport in comun ).
    Si acuma, dupa ce a trecut entiziasmul ... ne intrebam, oare cat o fi fost timpul de asteptare initial ?
     Sau, si mai grav : cat ESTE ACUM timpul de asteptare pentru operatia respectiva, dupa ce s-a facut reducerea de 5 luni ? Ca in mod suspect, NU ni se spune exact informatia esentiala : cat se asteapta acum ?

DE CE oare nu ni se spune ? Zic si eu asa ...  Ma indoiesc profund ( dovada e mai sus, ca s-au laudat cu reducerea de 5 luni ),  ca ar fi scapat ocazia sa se laude cu performanta, daca ar fi fost timpul de asteptare decent ...
    Si da... se lauda si cu alte "performante"  :


Au redus timpul de asteptare pentru o operatie de cataracta, cu ... 193 de zile ! Adica au redus cu ....6 luni si doua saptamani !  Pacat ca nu se mai "lauda" si cu cat era timpul initial de asteptare ...


3 comments:

 1. Sincer, in tara din lumea a treia ( vorba ta, :)) ), Romania, asa ceva este de neinchipuit. Este sistemul nostru de sanatate la pamant, dar sa te tina luni de zile sau ani pana la operatie se intampla rar sau deloc. Acum sunt curios ce-or sa mai zica aplaudacii, mai ales ca au dovada in fata. Ma rog, toate articolele tale sunt cu dovezi, dar ei tot sar ca arsi.

  ReplyDelete
 2. Aplaudacii functioneaza dupa aceleasi principii ca si oamenii religiosi : oricate dovezi le-ai aduce, ei continua sa creada in iluziile lor.
  Mintea gaseste explicatii pentru orice vrei neaparat sa crezi, indiferent cat e de mirobolant...

  ReplyDelete
 3. "NU ni se spune exact informatia esentiala : cat se asteapta acum ?"

  Mult si bine, ar fi raspunsul corect! :)))))))))))

  Padme

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.