Doctor Yourself

Tuesday, August 9, 2011

Ghici cine vine la cina ? Exista si in Rai, animale comunitare : gaste, ratoni, veverite si termite. Veveritele si ratonii sunt o mare problema .

 Zilele trecute, un canadian a atacat cu o lopata un pui de raton si i-a rupt coada si o labuta. Alt vecin a chemat politia, omul are parte de proces acuma. Omul a declarat ca ratonii vin si ii distrug gradina si ca e exasperat ca nu poate sa faca nimic, pentru ca va raspunde in fata legii. Si aici are dreptate.


    Ratonii vin si fac gaura in acoperisul caselor ( sa nu scapam in vedere ca sunt din carton presat ) si se instaleaza in pod. Acolo fac pui, rod cablurile electrice, rod stalpii casei, isi fac nevoile in casa, etc. Si cand te imprumuti la banca de 400.000 $ pe care ii dai pe o casa de carton, si pana la final, platesti casa dublu sau chiar triplu la banca ( adica in jur de 1 milion de dolari ), oricat de dragi ti-ar fi ratonii, la un moment dat simti nevoia sa-ti cumperi pusca . O tanti spune cum a platit 1.000 $ ca sa repare stricaciunile facute de ratoni.


   Ce poti sa faci ? Sa chemi o firma specializata, sa-i prinda si sa-i duca departe : dar asta costa bani grei.Sau poti sa-i prinzi singur, insa n-ai voie sa-i duci mai departe de 1 kilometru de casa. Ca sa repari stricaciunile produse de ei, iarasi costa bani grei ( serviciile sunt infiorator de scumpe in Rai ). Si stiti cum e : dai in unu', tipa doi ...  Ratonii vin in flux continuu, sunt peste tot. Sunt mai multi decat maidanezii din Bucuresti ( orasul a fost construit prin taierea unei paduri, iar animalele au ramas pe loc si s-au imultit cu rapiditate, ca orasul le ofera conditii de hrana ).
    Proprietarii de cartoane sunt disperati de ratoni si veverite, si mai ales de faptul ca legea nu ii protejeaza cu nimic. Iar cei de la city nu gasesc solutii .


Dupa incidentul cu canadianu' disperat ca-i distrug gradina, canadienii au pus de un protest spontan impotriva ratonilor, pentru ca cei de la city sa ia masuri, sa gaseasca o solutie :


Rtonii mai au un obicei prost : isi gasesc un loc, pe care il folosesc drept .. toaleta. Si locul asta, se poate intampla foarte bine sa fie in podul unei case, ori ... in usa unei case ! Asa arata in fiecare dimineata iesirea din spate a blocului nostru ( in fiecare noapte, cel putin un raton isi face nevoile fix in usa ) ...


                                        Si asa arata la mijlocul sladirii, sub scara de incendiu ...


Toronto este capitala ratonilor : in unele zone, sunt estimati ca traiesc 150 de ratoni pe 1 km patrat ...  Prin comparatie, in alte zone din Ontario, numarul ratonilor pe mk patrat este estimat la 13,6 ....


Termitele sunt si mai stricacioase : nu mai scapi de ele in veci ! Doar daca iti dai foc la casa . Intra in pereti ( nu uitati ca's din carton ) si sapa la greu , isi fac colonie.
Canadienii spun ca in fiecare an termitele cauzeaza stricaciuni de 120 milioane de dolari din cauza ca manaca ,....peretii caselor !
      Nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la casutele de turta dulce ...


3 comments:

 1. "... cand te imprumuti la banca de 400.000 $ pe care ii dai pe o casa de carton, si pana la final, platesti casa dublu sau chiar triplu la banca ( adica in jur de 1 milion de dolari )"

  Stam cam prost cu matematica simpla, nu? Ia incearca sa apesi pe butoane la un calculator de ipoteca, si vezi ce iti iese. La dobanzile medii de acum, cu o amortizare de 25 de ani, platesti cam cu 50% mi mult decat pretul imprumutat, care trebuie sa recunosti si tu, e muuuult mai bine decat procentele pe care le debitezi tu (100% sau 200%). Asta daca alegi varianta cea mai simpla, cu o plata pe luna, care e cea mai dezavantajoasa. Daca alegi sa amortizezi plata in 20 de ani, in loc de 25, iesi mult sub o data si jumatate. Mai adaugi si ajustarea la indicele de inflatie(sazicem 3%), si parca nu mai suna chiar asa de rau.

  Ajungi sa platesti $1.000.000 la o ipoteca de $400.000, abia la o dobanda de 10%. Iar cand dobanzile sunt de 10%, preturile caselor scad (intr-o economie normala, nu Ro), si nu orice neica-nimeni se vede 'propritar'.

  Asa ca las-o mai moale cu aproximarile astea, ca induci lumea in eroare. Ti-a mai demonstrat cineva inainte mai in detaliu ca nu ajungi sa platesti dublu sau triplu, dar to ori ai uitat, ori ai ales sa ignori din rea vointa. E cred ca e a doua varianta.

  ReplyDelete
 2. Nu induc lumea ineroare deloc, si iti spun din sursa sigura ( ofiter de credite la banca ) : se plateste minimum dublu, creditul ( aia care dau avans ). Aia fara avans, ajuns sa plateasca de 2,50 - 3 ori maimult decat au luat.
  Tu induci lumea ineroare, calculand la un credit imobiliar doar dobanda si atat.

  ReplyDelete
 3. OK, lamureste-ma: ce mai adaugi pe langa creditul imobiliar?

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.