Doctor Yourself

Friday, July 15, 2011

Monstrul de spaghete

Din ciclul : de ce am ras azi  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/cu-strecuratoarea-pe-cap-pe-permisul-de-conducere-345525.html

E binecunoscut faptul ca in pozele din acte, e permis din motive religioase, sa porti chestii pe cap : tichiute de evrei, valuri de musulmani, turbane, etc. Adica religia bate legea la coor ... Si daca unii au prieteni absolut imaginari ( D-zeu, Allah, etc )si li se permite sa incale legea din acest motiv ... pai de ce n-ar face-o si altii ? Exact din acelasi motiv ....
   Un nene austriac, si-a declarat credinta in Monstrul de Spaghete Zburator : nu exista nici un fel de dovezi ca Monstrul exista .... la fel cum nu exista dovezi ca D-zeu, Allah exista ( in acceptiunea religioasa, si NU din perspectiva strict istorica ). S-a declarat a fi ... pastafarian si ca accesoriul religios este strecuratoarea ( purtata pe cap ) : si asa a insistat sa-si faca poza pentru permisul auto !
   Si pana la urma aredreptate : daca astia cu prieteni imaginari, isi pun in cap tot felul de ciudatenii .... de ce ar fi mai ciudat sa porti o strecuratoare , decat sa porti un turban ?  Daca asa ii cere lui Monstrul de Spaghete Zburator .... si fara sta Monstrul nu il poate salva si nu-i poate darui viata vesnica in cazanul cu spaghete ...

Va imaginati cumva ca religiosii s-au prins de ridicolul situatiei : ala de a crede in prieteni imaginari ? Nici gand ...  Prietenii lor imaginari sunt perfect reali ... numai Monstrul de Spaghete Zburator e facatura.
Va imaginati cumva ca autoritatilor le-a picat fisa ca legea ar trebui sa fie lege pentru toata lumea si ca nu ar trebui sa faca derogari pentru niste zapaciti care cred cai verzi pe pereti ? Nici gand ! Tot pe nenea cu Monstrul de Spaghete l-au privit cas .... ca-i dubios ( de parca religiosii ar fi mai breji ... ) .
   Si in final ... au trebuit sa-l lase sa-si faca poza de permis auto, cu strecuratoarea in cap : pentru ca asa ii cere lui religia...
Partea dubioasa e ca oamenilor li se pare funny situatia cu strecuratoarea, insa... li se pare perfect normal si respectabila exact aceeasi situatie ( cu turbanul, tichiuta, niqabul, etc ) ...  E clar ca societatii din ziua de azi ii lipseste simtul ridicolului ....

Articolul cu pricina, in caz ca dispare de pe saitul ziarului :

Cu strecurătoarea pe cap, pe permisul de conducere

Unui austriac, membru al unei aşa-zise “Biserici a Monstrului de spaghete zburător”, i s-a permis să apară în fotografia de pe permisul de conducere purtând pe cap o strecurătoare de spaghete, după ce el a susţinut că e “pastafarian”, iar obiectul reprezintă un “acoperământ religios”.

Niko Alm s-a decis să-şi depună actele pentru eliberarea permisului auto în urmă cu trei ani, după ce a citit că purtarea pe cap a unor obiecte de vestimentaţie e permisă în fotografiile oficiale, dar «numai din motive confesionale ».
Astfel, Alm le-a spus autorităţilor că strecurătoarea e o exigenţă a religiei sale, pastafarianismul. Ateu autodeclarat, Alm susţine că aparţine de «Biserica Monstrului de spaghete zburător », o religie - parodie ai cărei membri îşi spun «pastafarieni ».
Potrivit lui Alm, autorităţile austriece i-au cerut să obţină şi un certificat medical care să ateste că este “apt din punct de vedere psihologic” pentru a şofa, iar după trei ani, poliţia i-a eliberat, într-un final, permisul auto, în care bărbatul este înfăţişat cu “accesoriul religios” pe cap. Următorul pas, spune Alm, este acela de a cere autorităţilor austriece recunoaşterea oficială a religiei pastafariene.

Se închină la «Monstrul de spaghete zburător»

Pastafarianismul a fost creat în anul 2005, de un anume Bobby Henderson, ca protest satiric faţă de decizia unor şcoli americane de a introduce predarea teoriei creştine despre “designul inteligent”, ca alternativă la teoria evoluţiei. Adepții pastafarianismului vor să obțină recunoașterea oficială a “religiei”.

Mai mult: Cu strecurătoarea pe cap, pe permisul de conducere - Stiri externe | Libertatea.ro

4 comments:

 1. Sa mor de ris cind am vazut stirea... Da' ce te faci cu societatea complet idiotata in care ne tirim, pardon, traim?

  Lucisfera

  ReplyDelete
 2. Tot e bine ca fiecare isi poate fonda ce religie vrea. Eu ma inchin mie si mi-e frica de mine daca ma irit...la coor! Daca incep sa pun capcane prin parcuri? Mai bine ma inchin mie. In felul asta ma tin in multumire divina si nu pacatos si mai ales sa(ma ard) in iad...pardon. ..in coor!

  ReplyDelete
 3. e vorba de precedent aici, cred eu! nu isi permite nimeni crearea unui precedent pe un subiect mai sensibil decat nitroglicerina! mai bine un nebun cu sita pe cap, decat sa le spui catorva milioane sa-si dea jos diverse...

  P.

  ReplyDelete
 4. P : Mare dreptate ai ... Tacanitul si-a facut damblaua, si toata lumea e calma ( cu diverse in cap ) ..

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.