Doctor Yourself

Saturday, July 30, 2011

Miorita canadiana

Pe Miorita o stiti cu totii : stupiditatea aia de mentalitate "mioritica" , in care ciobanasul statea cuminte si astepta sa-l asaineze aia ... Iar noi elevii si profesorii, trebuia sa fabulam pozitiv pe marginea subiectului ...

Ei bine, Miorita traieste si in Canada ! Am regasit exact aceeasi mentalitate si la canadieni : se plange o tanti la ziar , ca soacra i-a scris un email in care o insulta referitor la comportamentul ei ( apreciat ca nefiind al unei lady ) ...
   Si e sfatuita, in cea mai pura mentalitate mioritica ... sa nu faca nimic ! Sa nu-i raspunda ! Sa se considere superioara si doar sa faca un foward catorva prietene de-ale ei. Adica pe romaneste : taci si inghite ( pe umarul unui prieten, daca se poate )


Ce intelege Veve de aici ? Multe imbecilitati .... le luam pe rand :

---- Cand un retardat iti face mizerii, cea mai proasta solutie care o poti adopta, este sa nu-i raspunzi. De ce ? Pentru ca te va considera .... fraier : ia uite ce i-am facut, si fraierul nu zice nimic... pai inseamna ca pot sa plusez, nu ?  Nu, retardatul nu iti va intelege atitudinea de tacere, pentru ca pur si simplu ... nu bate pana acolo ( dai ignore unui om inteligent, capabil sa inteleaga asta : dar nu unui marlan ) : e ca si cand i-ai vorbi despre Mozart, unui cocalar manelist.  Fapt pentru care va procesa situatia, corespunzator cu mentalitatea lui : adica te crede prost si te calca in picioare din nou, la prima ocazie.
   Iti place sau nu, dar marlanului care se baga cu bocancii in viata ta, trebuie sa-i vorbesti PE LIMBA LUI ( ca altfel nu te faci inteles ) : adica sa-i raspunzi cu aceeasi moneda. Credeti-ma pe cuvant ca functioneaza : retardatul receptioneaza mesajul rapid, cam asa " daca ma iau de X, mi-o iau .... asa ca mai bine stau pe coada mea, si imi gasesc alti fraieri " .

---  In societatea primitiva, imbecila si ipocrita in care traim, exista niste tabu-uri ( exact ca in orice societate primitiva ). O sa vorbesc doar despre cele care au legatura cu Miorita noastra.
    Primul tabu este .... sa nu care cumva sa-ti faci dreptate singur. Pentru asta exista "organele" ....d'aia umbla dreptatea cu capul spart prin lume... Daca cineva imi face rau si e prevazut in Codul Penal, buuun .... "organele" ma razbuna : adica infractorul isi ia pedeapsa, si dreptatea e restabilita. Buuun. Ce rezulta de aici ? Ca razbunarea e buna la casa omului.
Daca cineva imi face rau, intr-un fel care nu e prevazut de Codul Penal ( sa zicem, emotional ).... nu te mai razbuna nimeni ! Mai mult decat atat, societatea sare de coor in sus, si incrimineaza razbunarea : nu cumva sa-ti faci dreptate singur si sa-i platesti dupa cum merita, ca .... tot tu esti ala rau ! Da, da ! Dupa ce ca ti-ai luat-o la greu de la tepar, daca nu taci si rabzi, esti bad person ! Ca razbunarea e tabu .
   Ei bine, nu. Nu e decat modelitatea de a restabili dreptatea ( pentru ca legea refuza sa o faca ). Moasa'sa pe gheata, ca il astept oricat e nevoie, il gasesc si in gaura de sarpe, si ii platesc cu aceeasi moneda !

Iar lui tanti din articol, conform tabuu-rilor societatii imbecile, i se recomanda insistent sa NU cumva sa riposteze, sa nu ii plateasca cu aceeasi moneda . Mai bine sa faca pe doamna si sa rabde : vorba aia, si f... si cu banii luati .

--- Cel mai imbecil tabu este ala cu parintii : parintii sunt in rand cu sfintii. Nu cumva sa-i judeci, nu cumva sa iti impui personalitatea in fata lor. Ca da, ei au dreptul sa se bage in viata ta, sa te dirijeze cum vor ei .... tu doar trebuie sa taci si sa rabzi, ca asa face un copil bine dresat. Da, da ... parintii clameaza ca au un ascendent asupra vietii copiiilor ....asta ca motiv sa le faca viata harcea-parcea.
   Si da, ea e soacra Iadului, da' tu taci si rabda, nu cumva sa-i pui piciorul in prag si sa trasezi niste limite ... Tu esti "copil" si trebuie sa inghiti ( de parca n-ar fi fost suficient cat le-ai suportat imbecilitatile, atat vreme cat ai fost tanar si ai depins material de ei ). Exact : trebuie sa rabzi ca fraierul si dupa ce te-ai casatorit ....
Pentru ca da, parintii sunt tabu si au nesimtirea sa se bage in viata ta !

Deci eu nu pot sa o inteleg pe nora care plangea pe la ziar : pai nu la ziar tre' sa planga ! De fapt ... nu ea e cea care trebuie sa planga ( guess who ? ) !
   Ce-o fi atat de complicat sa-i spuna socrei clar si raspicat ca s-a amestecat in viata lor pentru prima oara, si daca se repeta o sa-si primeasca ignore pe toata viata : pe motiv ca nu-i in stare sa-si respecte baiatul si nora . Si daca nu ma respecti, n-avem ce discuta si n-avem de ce sa pastram legatura : este irelevant cine esti.
De fapt, asta ar trebui sa-i spuna clar amandoi : sa stie femeia ca daca va calca pe bec, o sa -si vada odorul pentru ultima oara in viata ei ... si fiecare cu aia a ma'sii . Adica, daca ei ii lipseste bunul simt, care traseaza limitele ... pai i le desenam noi... Eventual cu creioane colorate, sa priceapa care-i patratelul ei . Iar daca cumva, nu se poate abtine, sau nu-i vine sa creada ... sa-si incerce norocul .... ca n-ar fi prima...
    Si daca odorul nu e de acord cu asta ... pai chiar are cineva nevoie de un barbat mototol, care accepta ca parintii sa i se amestece in familie si in viata ?

   Ce-o fi atat de complicat sa nu te lasi calcat in picioare de toate imbecilele cu pretentii de parinte ? Adica, zau, e mult mai penibil sa jelesti pe la ziare, decat sa-i zici soacrei sa se uite bine la odorul ei, ca il vede pentru ultima oara ....

1 comment:

  1. Frumos subiect! Luduseanca? imi pare bine, poate ca ne cunoastem , oricum si eu ma bucur ca mai dau de o bloggerita lususanca! Pupici si o duminica minunata!

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.