Doctor Yourself

Thursday, July 7, 2011

Indoctrinare parinteasca

Ziarul diasporei loveste din nou !
 De data asta, au comis-o cu un articol nesemnat : mai bine ca e anonim .... a scapat sa-si faca numele de cacao ...


Si ne toarna o poveste gretoasa ... siropul de artar e nimic, prin comparatie cu asta ...  Despre cum un copil de bani gata si razgaiat, visa ca la absolvire sa primeasca o masina ( zau ca nici n-avea pretentii ! Altii viseaza sa primeasca o gioarsa, o ciocolata, ceva ... )


In schimb, primeste o Biblie cu numele lui aurit , inscriptionat pe ea .. Razgaiatul tranteste cartea si pleaca din casa, nu se mai intoarce niciodata. Dupa moartea tatalui, isi ia in primire mostenirea si in Biblie, gaseste cecul pentru masina achitata, care il astepta in garaj( sa speram ca neruginita... )


Cine a debitat siropul asta, ori era pe plantute, ori ne crede prosti . Ca vine si promoveaza cu tupeu, imaginea fantasmagorica a parintilor care tac si rabda cumintei, sa nu cumva sa-si deranjeze plodul . Cum ii fac ei toate mofturile plodului, si cum fac ei pe martirii, dupa ce plodul le-a dat ignore !
    Daca ii gasiti pe parintii astia in realitate, eu le fac statuie !
Ne serveste bulshit-ul asta , in timp ce e plina lumea de plozi abuzati . Te uiti in jur si vezi ca toti retarzii se impuiaza si le fac viata iad plozilor. Oh, da, parintii sunt ceva nemaipoment, in rang su sfintii .... ca doar tocmai ce ne-a aratat ziarul cat de martiri sunt parintii !
   N-as fi vorba, daca si-ar pastra aberatiile si pretentiile pentru ei : insa , din cate se vede, vor sa-si impuna imaginea in societate : sa nu cumva sa zici ceva rau de parinti, ca esti bad .... n-ai voie sa-i judeci ! Societatea te ostracizeaza daca iti folosesti creierul si iti tratezi parintii dupa cum merita : toti sunt sfinti, toti sunt iubitori si martiri, doar pentru ca si-au exercitat functiile de reproducere !
   Oare cand o sa inceteze sa mai impuieze capul copiilor, cu mitul parintiesc ? Cand o sa incepe sa accepte realitatea ?  Presupun ca niciodata ... e foarte inconvenabil pentru un parinte sa accepte realitatea in relatia parinte-copil . 
De cata ipocrizie si neobrazare ai nevoie, ca sa promovezi mitul parintesc in fata propriului copil ? Dar in fata societatii ?

Nu, penibilitatea nu se opreste aici. Adica nah, nu trebuie sa tragem si conculziile ? Sa-i dresam pe copii sa stea cuminti la locurile lor, si nu cumva sa indrazneasca sa-si judece parintii ....


Cacatul, bineinteles ca are si mot : sacrificiul parintesc, pentru care plodul trebuie sa raman vesnic indatorat si sa arate vesnica recunostinta parintilor ?
Da' ma lasi ? !

Of corse, daca nu le scoatem ochii ( mai mult sau mai putin discret ) copiilor cu sacrificiile care le-am facut pentru ei ... nu se poate ! Da' cine palaria mea, te-a pus sa faci boraci, daca n-ai cu ce ii creste  ? si daca tot ai decis ca iti trebuie boraci, apoi nu te trage pe coor ca ai facut sacrificii toata viata : ai decis in cunostinta de cauza.... ca tu ai vrut plozii sa-i faci in orice conditii.
    Si totusi, ce legatura are plodul cu asta ? Ca n-are nici un motiv sa fie recunoscator, zau asa : este de datoria parintelui sa-si creasca plozii, asta presupune meseria de parinte, aleasa de ei ( nu le-a pus copilul sula in coaste, ca sa-l nasca ). Nu vrei sa faci sacrificii, nu faci plozi si gata.
    Da, copilul este invatat sa ii mangaie pe cap si sa le faca cadouri, insotite de lacrimi de recunostinta, pentru ca l-au adus pe lumea asta ( care nici lor nu le place si in care si ei se chinuie ) si l-au condamnat la sclavie pe viata , doar pentru ca ei au avut chef sa se joace de-a mamica si taticu.... Iar acuma pretind cu tupeu maxim, sa fie aplaudati pentru egoismul lor....

    Nu doar ca pretind, insa le spala creierele plozilor, inca de mici , cu datoria lor de a fi recunoscatori, iubitori, bla-bla ....
Eu sunt foarte recunoscatoare cuiva care imi da o mana de ajutor atunci cand am nevoie ( si ii intorc serviciul atunci cand se iveste ocazia ). Insa, cand cineva ma condamna pe viata la sclavie, dupa care vine si imi spune cat de tare ma iubeste si cate sacrificii a facut el pentru mine ... pai sa moara in chinuri, mama lor de ipocriti egoisti !

4 comments:

 1. he, he, tzipi, sora mea, cind era micuta, le-a zis parintilor nostri odata (suparata fiind ea de ceva, nu mai tin minte motivul): 'voi m-ati facut, voi sa ma cresteti!'

  ReplyDelete
 2. http://de-gandit.blogspot.com/2011/07/comentariul-meu.html

  ReplyDelete
 3. Salut Tzipi. Excelent articol si plin de o realitate observata cu luciditate. Felicitarile mele.

  ReplyDelete
 4. Shinobi, multumiri ! Imi mentin parerea ( cu argumente si dovezi ), ca daca cineva isi iubeste copiii ... refuza sa-i aduca pe lumea asta.
  Aia de ne-au facut, condamnandu-nela sclavie pe viata, merita tot disretul si ...sa moara in chinuri !

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.