Doctor Yourself

Monday, June 6, 2011

Imbecilitatea zilei

Imbecilitatea zilei a fost produsa de doctorii nutritionisti ( incep sa fiu convinsa ca nutritionistii main stream, sunt in topil imbecililor ). Din pacate, din articol lipseste Mencinicopski, ca si ala scoate perla dupa perla !

Asta e articolul cu pricina http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-ce-sa-incepi-prima-masa-din-zi-cu-cereale-932765.html  din care citez pe nenea nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet : 

Criteriul cel mai important în alegerea cerealelor ar trebui să fie gustul, însă nu trebuie ignorată cantitatea
 -------------------------------------------------------------------
consumată. "Indiferent că sunt cu ciocolată, cu fructe sau alte adaosuri, o jumătate de castron de fulgi de cereale care are aproximativ 25-30 de grame reprezintă o cantitate rezonabilă din punct de vedere caloric, adică 120-130 calorii, pentru o masă", explică prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Deci avem o singura regula de nutritie : GUSTUL ! Ah da : si nu bagati prea mult in voi, sa nu va ingrasati. In rest, totul e ok ... gustul conteaza. Asta ne invata un nutritionist de frunte. Du-te nene si trage-ti palme !
Cu ce se deosebeste nutritia astuia, de nutritia vacii, porcului,  care isi aleg mancarea dupa ... gustul bun ?
   In concluzie, ce ne invata nenea nutritionistul ? Pai sa ne confundam stomacul cu .... cosul de gunoi ! Nu conteaza calitatea, nu conteaza CE mancam ... conteaza gustul.


Imbecilitatea nr. 2 e produsa de madam Bilic, nutritionistul vedetelor, cu carte publicata, bla-bla. Care tanti nutritionist ne explica ea, cum cerealele sunt cele mai potrivite, pentru ca ele contin vitamine din grupul B si au fibre !
   Se pare ca nutritionistul minune, inca n-a aflat ca pe lumea asta s-au inventat fructele : care contin mult mai multe vitamine decat cerealele, si in plus, contin ....fibre ! Care fibre sunt soft si nu zgarie colonul si intestinele, cum o fac fibrele din cereale.
   In plus, mafam Biblic se pare ca n-a aflat cum vitaminele ( cu mici exceptii, vit C ) se distrug la temperaturi mari : pai si cerealele alea sunt super-prelucrate ( inclusiv musli ) la temperaturi inalte si aburi, de nu mai ramane nici urma de vitamina in ele : motiv pentrucare le sunt ulterior adaugate vitamine artificiale " imbogatit cu vita B " ...
    Si acuma ma intreb ; cat de imbecil poate sa fie cineva, sa recomande o cereala saracita de orice urma nutritiva si imbogatita cu vitamine artificiale, in detrimentul .... unui fruct natural, care contine vitamine NATURALE ?
Si cat de imbecil trebuie sa fie clientii lor, ca sa ia de bun aberatiile astora ?

"50% din dieta zilnică trebuie să fie reprezentată de glucide (făinoase, cereale şi zahăr). Glucoza este singura sursă de energie pentru organism, iar cerealele sunt cel mai la îndemână ajutor fiindcă pe lângă fibre au şi o cantitate semnificativă de vitamine din grupul B (în special B1)", explică Mihaela Bilic, medic primar diabet şi boli de nutriţie.

De ce să începi prima masă din zi cu cereale

O jumătate de castron de cereale fulgi sau o treime cu fructe confiate şi cereale, combinate cu lapte sau iaurt, sunt alegerea cea mai bună la micul dejun.

Fibrele şi vitaminale conţinute de cereale permit păstrarea unui nivel optim de energie în prima parte a zilei. O jumătate de castron de cereale sunt suficiente la masa de dimineaţă, în combinaţie cu ceai, lapte sau iaurt.

Dacă nu aveţi probleme cu greutatea, puteţi consuma orice tip, însă dacă aveţi, evitaţi produsele care conţin ciocolată şi bazaţi-vă mai mult pe cerealele din tărâţe.

50% din dietă, bazată pe glucide

Prima masă a zilei este şi cea mai importantă, iar perfor manţele se ating dacă organismul "toacă" fibre, care se găsesc cel mai uşor în cereale, dar şi în pâine, paste sau orice produs pe bază de aluat.

"50% din dieta zilnică trebuie să fie reprezentată de glucide (făinoase, cereale şi zahăr). Glucoza este singura sursă de energie pentru organism, iar cerealele sunt cel mai la îndemână ajutor fiindcă pe lângă fibre au şi o cantitate semnificativă de vitamine din grupul B (în special B1)", explică Mihaela Bilic, medic primar diabet şi boli de nutriţie.

Indiferent că vorbim de fulgi de cereale sau de musli (combinaţie de cereale şi fructe confiate), cerealele au rolul de energizant pentru organism şi de protector pentru sănătate. Pentru că se digeră uşor, ajută pancreasul, previn apariţia diabetului zaharat şi a bolilor de inimă.

Criteriul cel mai important în alegerea cerealelor ar trebui să fie gustul, însă nu trebuie ignorată cantitatea consumată. "Indiferent că sunt cu ciocolată, cu fructe sau alte adaosuri, o jumătate de castron de fulgi de cereale care are aproximativ 25-30 de grame reprezintă o cantitate rezonabilă din punct de vedere caloric, adică 120-130 calorii, pentru o masă", explică prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

În cazul cerealelor musli, cantitatea recomandată este mai mică, circa cinci linguriţe.

Batonul, varianta perfectă pentru gustarea dintre mese


Cerealele pot fi mâncate şi în cursul zilei, în loc de gustările dintre mese. "Batoanele, chiar şi cu un strop de ciocolată, în combinaţie cu un iaurt de băut, sunt varianta perfectă pentru a nu sări peste o masă. Ele ţin de foame, sunt sănătoase şi organismul simte că a mâncat ceva dulce", detaliază nutriţionistul Mihaela Bilic.

Ea vă recomandă însă să nu mâncaţi cereale la masa de seară, pentru că organismul nu mai are timp să "ardă" caloriile. Cerealele pot fi consumate şi simple, pe post de desert, însă sunt mai delicioase în combinaţie cu lapte, ceai sau iaurt şi aduc mai multe beneficii sănătăţii.

"Trebuie pus accent pe produse lactate, pentru că sunt cea mai bună sursă de calciu, bună pentru toate vârstele. Iaurtul este o variantă optimă pentru cei care au probleme de digestie. Atenţie însă la iaurturile cu adaos de musli, pentru că în acest context cerealele intră în categoria deserturilor din cauza cantităţii de zahăr conţinute", atenţionează medicul nutri ţionist Mihaela Bilic.
"Indiferent că sunt cu ciocolată ori cu fructe, o jumătate de castron de fulgi de cereale reprezintă o cantitate rezonabilă din punct de vedere caloric pentru o masă."
PROF. DR. NICOLAE HÂNCU, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

4 comments:

  1. Tzipi, draga, sa-l bestelesti tu pe Mencinicopski, idolul lu' barbatu' meu? Pai se poate? Dupa ce ma alearga in toata casa cand vorbeste nenea asta la tv, de zici ca in ultimul timp nici nu mai trece pe acasa...ca sa nu-i pierd aberatiile?
    Suntem si noi in rand cu americanii acum, toata ziua vorbim de diete si nutritie, regim alimentar sanator, e plina piata de retete de slabit si pastile care garanteayâza ca pierzi 20 de kg in 10 zile, mancand cat vrei...si devenim un popor cu tot mai multi obezi.

    ReplyDelete
  2. Vaaai, si ce l-am bestelit pe Mecinikopski,cu dedicatie, in doua articole !
    Uite aici, dedicatie pt barbatu'tau : http://filosofiepebordura.blogspot.com/2011/02/nenea-menci.html

    http://filosofiepebordura.blogspot.com/2011/02/cu-menci-la-cumparaturi.html

    Dintre toti nutritionistii romani " vedeta", singurul care nu zice dume prea mari, e Virgiliu Stroescu. In afara de faptul ca promoveaza mancarea gatita, soia si cerealele, alte hibe nu i-am gasit.
    Din toata fauna nutritionistilor romani, nenea Stroescu e cel mai de bun simt in ceea ce afirma : si i-a pus piciorul in usa lui Mecinikopski de cate ori a avut ocazia... cu dovezi clare, nu cu povesti ...

    ReplyDelete
  3. doctorii astia zici ca sunt platiti de companiile producatoare de cereale! as vrea sa stiu care anume sunt beneficiile aduse sanatatii, pt ca din cate vad eu cerealele contin zahar la greu, sunt prelucrate industrial - deci de unde mai au vitamine, contin fructe deshidratate si nu in ultimul rand de ce nu se recomanda dimineata ca sursa de energie si fibre exact fructele continute in... cereale - mar, stafide, prune uscate care se gasesc pe piata inca la tarani, kiwi, banana - nimic nu se compara cu vitaminele luate direct din natura unde fructele sunt... o bunatate!
    fac pariu ca moda cu consumarea cerealelor dimineata vine de la americani, care americani sunt... si obezi printre altele.
    stiu ca animalele mele (porc, capra, oaie, gaini, prepelite) mancau cereale si nu le dadeam cereale ca sa le mentin... slabe :)))))
    P.

    ReplyDelete
  4. Ieri am citit un articol pe yahoo, ca marile companii producatoare de cereale au avut scaderi semnificative in vanzari. O fi vreo legatura cu articolul asta....oamenii trebuie dresati sa cumpere cerealele in cutii...

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.