Doctor Yourself

Tuesday, June 14, 2011

Coruptie


Transparecy Intarnational este singura tara din G7, care are foarte putin sau chiar deloc, forte de represiune a coruptiei :


Motiv pentru care, Canada a fost clasata in aceeasi grupa cu ... Bulgaria, Grecia, Slovenia , Australia . Ei spun ca principala cauza a lipsei de represiune este ... foarte slaba implicare a liderilor politici si a guvernului.


Mai mult decat atat legislatia si justitia manageriaza inadecvat cu complexitatea cazurilor de coruptie a gulerelor albe ...


Transparency International pune degetul pe rana  http://www.transparency.org/news_room/latest_news/press_releases_nc/2011/2011_01_31_canada_checklist   cand afirma ca : " Companiile canadiene nu se mai pot ascunde mult timp in spatele perceptiei lumii, ca afacerile sunt facute aici intr-o maniera complet etica. Companiile trebuie sa invete sa opereze international fara sa plateasca mita "

"Canadian companies can no longer hide behind the world’s perception that business is done here in a completely ethical manner. Companies must learn to operate internationally without paying bribes,” according to James M. Klotz, Chair and President of TI-Canada "

Dupa care, Transparecy International vine cu fapte concrete si surprinzatoare : RCMP ( unitatea anti-coruptie ) are doar ... 14 ofiteri care trebuie sa managerieze problemele de mita ...  Si concluzioneaza ca, Canada a esuat in a pune la punct o lege anti coruptie si o jurisdictie care sa functioneze.


 Si acuma sa vedem ... rezultatele acestei  " stari de fapt " mai mult decat relaxate : http://www.thestar.com/business/markets/article/997166--failed-hedge-fund-fraudster-gets-four-years-in-jail


Unul din cele mai mari fonduri de investitii din Canada,a dat un tun de 800 milioane de dolari, in urma caruia a fost condamnat la .... 4 ani de inchisoare . Totul s-a intamplat fara proces ... doar in urma intelegerii dintre avocatul sau si procuror. cred si eu ca merita 4 ani de inchisoare, pentru ca apoi sa te alegi cu 800 milioane de dolari, si nu mai muncesti toata viata ....

1 comment:

  1. Bulgaria a gasit o modalitate relativ ... simpla pentru rezolvarea problemelor ridicate de coruptie . Totusi Bulgaria este in UE si intrebarea care se pune este daca aceasta lege este compatibila cu legislatia europeana...

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.