Doctor Yourself

Tuesday, June 28, 2011

Caritate

V-am mai povestit ca aici e mare spalare pe creier sa donezi bani. Cer canadienii bani, de nu iti vine a crede ! Pentru orice , pentru oricine, peste tot. Nu poti sa faci un pas, fara sa-ti ceara cineva bani : de la cutii pentru donatii la casele de marcat in magazine, pana la cersetori autorizati ( d'aia cu ecusoane, care cersesc in numele asociatiilor caritabile ), pana la cersetorii obisnuiti de pe strada sau plicurile - spam, pe care le gasesti in cutia postala si care iti cer sa donezi " generos" .
   Cumpara hamburgeri si doneaza bani pentru Sick Kids ( aia de au bagat in ei pana au crapat, si acuma doctorii le fac operatie de stramtare a stomacului )....voi sa donati bani pentru asta ...Da' statul ce face cu banii de taxe platiti pentru health-care ?


   Iar canadienii au un adevarat cult al " caritatii " : i-am vazut cum isi indemnau plozii sa isi doneze banii de inghetata, la cersetorii autorizati pe strada ( astia te agata fara jena si iti cer bani ). Plus ca asociatiile astea sug bani si de la stat ... Nu's daca ii controleaza cineva , insa cand ai nevoie de ele, iti trimit numai hartii si pliante si te cheama in vizita sa vorbim nimic....


Ei bine, la una din organizatiile aste ade ajutorare a batranilor, s-a scos mizeria de sub pres si s-a facut publica si s-a cerut demiterea sefilor din conducere :


Directorii au fost criticati ca nu au fost transparenti in ceea ce priveste administrarea banilorsi a programelor, ca au cheltuit prea multi bani pe salarii, calatorii si alte alea. Vi se pare cunoscut ? Iata ca se intampla si in Rai !

Un nene  ne spune ca a interogat asociatia despre cheltuirea banilor, acum cativa ani, insa l-au tratat cu sictir mioritic ; adica nu au catadixit sa-i raspunda ...


Iar cand s-a intrunuit sedinta in care sa se discute demiterea directorilor ... surpriza ! Doi ofiteri de politie stateau si pazeau usile, ca nu cumva sa intre presa si sa spuna fraierilor pe ce li s-au cheltuit banii ...


Directorul asociatiei de caritate, a refuzat sa dea explicatii presei, motivand ca ....e ocupat cu alta intalnire.


Din pacate, presa canadiana nu ne lamureste CUM si CINE s-a ajuns in sfarsit, dupa atatia ani, de au reusit sa faca presiuni asupra conducerii, sa demisioneze. Doar am vazut mai sus, ca amaratii no-name, cand cereau explicatii, nu-i baga nimeni in seama ...
   In schimb, presa ne da o idee despre cat s-a furat : fundatia primea anual din loteriile de caritate si de la guvern, 500.000 $ . Din acesti bani, 60 % se cheltuiau pe salarii si costuri administrative ! De unde rezulta ca banii donati pentru ajutorarea oarecui, in principal sunt folositi pentru bunastarea asociatiei ( 60 % ) ... amaratii aia pentru care vreti sa donati bani, sunt doar un pretext .

6 comments:

 1. FIX asa se intampla si cu fondurile UE!
  Se cheltuie MILIOANE euro pe orice, dar nu pe ce trebuie! Romanii, daca ar fi destepti, ar trebui sa ceara ZILNIC socoteala, pe ce s-au cheltuit banii imprumutati sau primiti!

  ReplyDelete
 2. Deci Sick Kids Foundation incurajeaza consumul de junk food pentru a ne face sa donam pentru o cauza nobila. Ce frumos! Vom ajunge la Sick Adults, si vom asepta si noi donatii! Uite inca una, am remarcat-o acu ceva vreme in presa.
  http://www.newswire.ca/en/releases/archive/April2011/26/c6682.html

  Crohn's and Coitis Founation a beneficiat de fonduri strinse in urma unor petreceri cu grataruri organizate in intreaga Canada. Printre factorii cauzatori ai bolii Crohn se afla dieta: Diet is believed to be linked to its higher prevalence in industrialized parts of the world. A positive correlation has been found between the incidence of the disease and an increased intake of animal protein, milk protein and an increased ratio of omega-6 to omega-3 polyunsaturated fatty acids.[48] Negative correlation of the disease incidence was found in the increased consumption of vegetable protein, and no correlation to fish protein.
  E de pe wikipedia, dar cine vrea mai mult poate sa consulte notele de subsol.
  Adica mergem la gratar, din banii strinsi donam la Crohn's disease and ulcerative colitis research program si dupa ce ne imbolnavim si noi (dupa asa o dieta) poate se va gasi un leac, o pastila sa ne faca sanatosi. Daca nu, putem muri impacati ca am donat bani pt cercetare.

  ReplyDelete
 3. Veve, poti sa corectezi "Colitis".
  Sint in vacanta si scriu de pe un notepad cu taste foarte mici.

  merci
  Diana

  ReplyDelete
 4. Diana, multumesc pentru link ( pe asta nu o stiam ) ! Vazusem intr-o vreme ca pun inele pe stomac, gratis pentru puradeii obezi : asta in loc sa ceara o lege care sa pedepseasca parintii inconstienti, care isi lasa plozii sa ajunga obezi ...
  De corectat nu stiu sa corectez comentariile ( stiu doar sa le sterg ): oricum, importanta este ideea exprimata si nu forma.

  ReplyDelete
 5. Americanii, dashtepti ca intotdeauna...

  http://news.yahoo.com/ohio-house-votes-ban-abortions-detectable-heartbeat-223151023.html

  Lucisfera

  ReplyDelete
 6. Bine ca nu l-au interzis de tot, ca astia ar fi in stare !

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.