Doctor Yourself

Friday, June 10, 2011

Campul romanesc

Un anunt in ziarul diasporei, ne spune ca pe16 iulie, se aduna romanii la Hamilton, pe campul romanesc. Neimportant.
Partea interesanta abia acuma vine : o sa se tina si un simpozion despre istoria dacilor. Asta ma intereseaza foarte tare .... vreau si eu !


Insa, in cel mai pur stil mioritic, articolul ne spune ... nimic si scapa din vedere exact lucrurile esentiale. Pe mine una m-a lasat complet in ceata. Articolul asta e scris in stilul " te duc la apa, da' nu te las sa bei " ...  in ciuda regulilor esentiale de marketing.
   Sa recapitulam " avem unde, avem cu ce, d'a ... n-avem cu cine ! Ca in bancurile cu Bula ! Adica stim ca se tine in Hamilton, cu conferinte, tinute de  nu's cine ! Cu cine ? Pai cu istorici si oameni de cultura" !
Nu-i asa ca suna ambiguu ? Nu-i asa ca habar n-avem cine sunt conferentiarii si exact despre ce vor vorbi ?
Oare cum ar fi sa se puna afise in tot orasul si sa se anunte in reclame la tv, un mare concert de muzica pop, cu ... " cantareti de muzica pop " : veniti si .... la's ca vedeti la fata locului cine o sa cante... Nu-i asa ca va inghesuiti sa cumparati bilete ? Ala eu, ala eu ....


Eu marturisesc spasit ca oamenii pentru care am admiratie si pe care m-as simti onorata sa-i intalnesc personal si sa le ascult scrierile / conferintele sunt vreo 3 , asa la prima numaratoare . Si as plati si bilet piperat pentru astia ( T.V.Moldovan, N.Savescu si D.Graham ), no problem.
   Stim ca N.Savescu locuieste in SUA, aproape de Torontesti . E doctor, e adevarat, insa e unul din cei mai buni si mai onesti istorici " amatori " . Daca as stii ca a fost invitat la Campul Romanesc din Hamilton sa conferentieze, m-as duce cu limba scoasa ...
Insa, conform bancului cu Bula .... avem unde, avem cu ce, d'a avem cu cine ( sau nu stim cu cine, ca ziaristii lu' Peste nu ne spun ).
   Ce ne spun in schimb ? Rahaturi .... s-au molipsit de la canadieni, sa vorbeasca fara sa spuna nimic concret ...

Si eu acuma, ce sa fac ? Ma duc la Hamilton, ori raman acasa sa ma joc cu ratonii si veveritele ?
Ori ii trimit un email lui Bula, sa-l intreb  CU CINE ?  ( daca l-au invitat pe Savescu si sa-i cer desfasuratorul conferintelor)


UP- Date : Am intrat pe saitul celor de la campul romanesc http://campulromanesc.ca/home.html   si am aflat ca avem ...cu cine ! N.Savescu a zis ca vine la Hamilton ! 
Da' avem alta belea : stim cu cine, insa nu mai stim unde si cand ( ca sunt doua zile de adunare ). Si acuma, bineinteles ca nu scrie vorba pe sait, CAND ( pe 1 sau pe 2 ? ) si la ce ore, unde anume va tine Savescu conferinta ?  
   Oameni buni ... e ca in bancurile cu prosti ...sorry ! Pana la urma, solutia  esa-i scriu email d-lui Savescu si sa-l intreb personal : cand, unde si intre ce ore o sa ai conferinta in Hamilton ? Ca organizatorii sunt praf....nu's in stare sa scrie clar pe sait...No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.