Doctor Yourself

Thursday, May 26, 2011

iuesei - Niagara Town

                                           In Rai a fost Victoria Day, sarbatoare nationala.

Adica long weekend ...  singura zi in care canadienii au voie sa aprinda artificii : dar numai pe proprietatea ta. E interzis pe trotuare, strazi si spatii publice.


                       Pe proprietatea ta si la mai putin de 60 picioare departare in fata proprietatii :


Asa ca am trecut granita, sa "sarbatorim" cu dusmanul infrant in lupta acum dracu' stie cata vreme. Se stie doar ca se duce canadianu' la americani, sa-si cumpere haine si incaltaminte, ca e mai ieftin. Americanu' nu e asa hapsan ca si canadianu', si a inteles demult ca profitul il faci din vanzare si nu din scumpirea aberanta preturilor.
Asa ca, trecem de granita si mergem catre Niagara Falls , oraselul renumit pentru un mall urias de outleturi.


  Arata sinistru rau de tot ... Intregul orasel era numai case de carton, mai mult sau mai putin ingrijite ; exact ca si in Canada . Din cand in cand, magazine. Nimic altceva de vazut.


Drumurile din Romania, ii dau clasa soselei asteia : asa a tinut-o pe toate soselele, pana cand am ajuns in centru, unde soselele erau ok.


                     Si niste gauri cum n-am vazut decat in Romania ... nu erau singurele !


                                          Dar ;lumea era mandra ca sunt americani :


  In schimb, benzina era mai ieftina decat in Canada :si 90 % din masinile care au intrat sa se aprovizioneze, aveau numere de Ontario ... Preturile sunt la galon ( 3 litri ) :


                                                    Vreti o cafea de la Timmy ?

3 comments:

 1. Mai Tzipi, deci si Iueseiu este pe aceiasi planeta cu noi!
  Eu il stiam numai din filemele americane si nu's de ce credeam ca e din alt univers...
  Si ce mandreti de gauri in asfalat... si ce mandreti de cladiri ponosite... tu Tzipi, si stalpii sunt la fel ca si la noi ... tu ai vazut ?

  (Iar rad pe aici de una singura :)) dar adevarul este ca trebuia sa apara una ca tine care sa mai deschida ochii celorlalti )

  ReplyDelete
 2. Dana are dreptate, cu cat citesc mai mult la tine cu atat mai mult incepe sa-mi replaca Romania :D
  ori esti platita de biroul imigrari- Rai...:D

  ReplyDelete
 3. iuesei, ca si Canada, are orasele mari care arata bine , iar restul e.... varza. Filmele alea sunt facute ... in centru, unde sunt zgarie norii si arata impresionant.

  Vai Cleo, dar canadienii sunt disperati sa aduca imigranti cat mai multi, ca de pe urma lor traiesc ! Daca s-ar opri imigratia, astia ar muri de foame in zgarie norii lor !
  Ca au standarde si nu aduc pe oricine, e de inteles : nu vor sa-si umple tara de manelisti ( ca ii au pe ai lor ) si vor sa lase impresia ca e marea chestie sa traiesti in Cabada, si nu oricine are sansa.
  Stii tu ... treaba cu fructul interzis...

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.