Doctor Yourself

Friday, May 13, 2011

Inflatie de sfinti

In Rai e inflatie de ... sfinti ! Cum altfel ?  Si avem de toate, pentru toti : pe alese !

Mai intai vine religia majoritara si ii prosteste pe oameni, profitand de faptul ca sistemul ascunde informatiile despre originea umanitatii si scopul cu care a fost creata , dar serveste oficial  informatie junk ( religie si Darwin ). Nu ca evolutia nu ar exista : dar nu pe planeta asta ... Ca daca am avea informatiile respective raspandite in masa, religia s-ar prabusi in no time. Gizas sa binecuvanteze ignoranta !
     Si in lipsa de informatii concrete ... religia ne intoxica cu sfinti. Mai crede cineva in modelele astea fake ? Se pare ca da !
In toate ziarele ni se povesteste despre cat de sfant a fost nu's ce Papa, si ce minuni a facut el. Un singur ziar are tupeul sa puna piciorul in usa catoliicsmului si sa aminteasca timid despre cum popii abuzau baiateii, sub obladuirea "sfantului ". Ni se povesteste cum a fost instiintat despre toate astea, insa a ales sa nu faca nimic.


Si cu toate astea, ridicat la rang de sfant este cel sub obladuirea cui s-au facut abuzurile, si .... cel care a facut curatenie dupa el !  Ca asa e cu fake-urile : numai imaginea e de ele ...


Sunt pline calandarele religioase cu oameni de cea mai joasa speta, insa ridicati la rang de sfinti . Prostimea inca nu s-a prins ca "sfintenia" e de fapt o ....utopie. Cai verzi pe pereti. Biserica e maestra in a vinde scump nimicul ( iluzia ).
   Cine a studiat cat de cat istoria reala, stie cat de "sfant " a fost Constantin si cu ma'sa . Stiu si romanii cat de sfant a fost Stefan cel Mare . Iar exemplele pot continua ... mi-e plin podul.


V-ati prins ca religiile sunt o teapa ? Nu-i nimic ! Va putem oferi aceeasi Marie, dar cu alta palarie : religiile orientale , mascate sub denumirea pompoasa "cale spirituala " . Asta imi place de mor ... cum n-ar zice ei "religie", nici picati cu ceara ! 
    Au ajuns sa pretinda ca budismul nu ar fi o religie : pai seful budismului, Dalai Lama, nu are functia de conducator religios ( pe langa functia politica ) ? Nu are budismul zeitatile lui ( nu ma refer la statuia lui Budha ) ? Nu a inclus Eliade budismul la religii ( Istoria credintelor religioase ), tocmai pentru ca are caracteristicile unei ... religii ? Nu are budismul manastiri si calugari, ca orice religie cu acte in regula ? 
    Cel mai mult ma dezgusta felul in care se fac singuri din vorbe, folosind termeni ambigui : nu e religie ci "cale spirituala " ... nu au sfinti, ci "maestri" ... nu sunt spalatipe creier ci "evolueaza" ... calea spirituala iti arata ca se poate trai "altfel". Daca le ceri sa defineasca in clar ambiguitatile la care se refera, devin confuzi :  majoritatea Pentru ca se fac singuri din vorbe. 
Daca ii iei la bani marunti, cu argumente si chestii concrete, ajungem la concluzia ca e doar ... o religie si atat. cu tot folclorul din dotare ( si ma refer la orice cale spirituala, nu doar la budism ).
   
 Da, stim ; caile spiritual nu sunt religii , Holly Shit !  Ele nu au sfinti ci au ...maestri ( ca toate religiile indiene ) bine invaluiti in .... mituri si folclor. 
Unul din ei a murit de curand : 

Si asta facea minuni, cum altfel ? Ba mai mult, era reincarnarea autoproclamata a unui alt mare sfant ( cum o fi verificat oare indienii treaba asta ? )


Care sfant a fost inmormantat cu toate onorurile : cu focuri de arma, invelit in steag, stropit cu urina de vaca si apa din raul sfant :


Care "sfant" nici el nu a facut exceptie in timpul vietii : scandalurile sexuala s-au tinut lant, minunile lui au fost expuse pe larg drept .... trucuri ieftine, de prestidigitator incepator aici  http://www.youtube.com/watch?v=oNVJyycAZYw&feature=related
   Mai mult, in ciuda juramantului de saracie, sandramaua pus ape picioare de sfantul scamator, era ...bogata si condusa de nepotul lui. Ca scamatorul sef trebuia sa arate naivilor ca el traieste in saracie.


Nu, nu e o exceptie. Mai avem si alti escroci din galeria mari maestri ai cailor spirituale : imi eplin podul de ei ! Marele sfant, Ramakrisna este cuoscut in zona, pentru ca iubea baieteii. De preferinta minori.
   Iar Osho, cunoscut ca sfantul celor 99 de Rolls-Royce-uri .... n-am cuvinte. Da' macar asta era suficient de destept incat sa-si impacheteze bulshit-ul intr-un ambalaj stralucior cu care le-a luat ochii si banii, americanilor . Asta macar era destept, nu ca aialalti ...

 Pentru cei care n-au aflat inca : creierul ( si stimularea lui corespunzatoare ) creeaza experientele religioase si ...evolutia spirituala ( adica morala ).
Sa vedem :

 1.---  Avem stimularea creierului prin chimie ( LSD, ciupercute psilocibe, etc ) si God is here ... http://www.druglibrary.net/schaffer/lsd/relmenu.htm
 In linkul asta http://www.erowid.org/entheogens/writings/clark_psychedelics.shtml  gasiti experimentele facute de Walter N. Pahnke, la Spring Grove Hospital intr-un studiu de doctorat pentru Harward, carea folosit 20 de studenti intr-un studiu dublu orb, cu efectele psilocibe. Toti au avut aceeasi pregatire, insa jumatate erau placebo si toti au asistant cam 1 ora , la slujba religioasa din Vinerea Mare a Pastilor.
Grupul cu ciupercute a avut experiente mistice coplesitoare, in timp ce grupul placebo n-a avut nimic !
    Raportul include si intuitii si intalniri cu realitatea ultima, sfinti si D-zeu. Sase luni mai tarziu, subiectii care au avut experiente mistice au experimentat o trezire la viata religioasa rezultand o implicare crescuta in a-i ajuta pe ceilalti.

Dr. Walter N. Pahnke of Spring Grove Hospital, Baltimore, in a doctorate study at Harvard, used twenty theological students in a double-blind study of the effects of psilocybin. All twenty were given similar preparations; half were given the drug and half placebos; then all attended the same two-and-one-half-hour Good Friday service. The experimental group reported overwhelming evidence of mystical experiences, while the control group reported next to none.(4) The reports included intuitions and encounters with ultimate reality, the holy, and God; in other words the "Beyond" of my definition. Furthermore, a six-month follow-up showed much evidence that the subjects felt they had experienced an enlivening of their religious lives, resulting in an increased involvement with the problems of living and the service of others.
 Aici in link aveti mai multe date http://www.lycaeum.org/leda/docs/16461.shtml?ID=16461  despre cum substante chimice induc comportament si trairi de ...evoluat spiritual ( in acceptiunea religiilor orientale )

2. ---  O altacale de a produce modificari in creier este cea a stimularii electromagnetice a zonelor din creier. http://www.rexresearch.com/persinger/persinger.htm   De acestecercetari s-a ocupat Michael Persinger, a neuropsychologist at Canada's Laurentian University in Sudbury, Ontario.
Omul a obtinut aceleasi rezultate mistice si chiar mai mult.  A scris si o carte despre experimentele lui cu stimularea creierului. Se gaseste de cumparat pe Amazon.

3. Metoda ...empirica, uzitata de religii. Ritualuri, meditatii, rugaciuni si autosugestie. Greu de tot, dar functioneaza.
Intrebarea este .... de ce mi-as petrece toata viata intr-o manastire meditand la nimic, sperand ca in final voi obtine Nirvana, cand pot sa o obtin simplu, cu niste ciupercute psilocibe ? Ca de fapt, creierul produce toate aceste stari. Si apoi, de ce as trai viata in functie de ce imi dicteaza religiile, doar pentru ca nu am aflat ca nu-i nimic mistic in asta : e doar o reactie a creierului, la niste stimului ( interni sau externi ) ?
   Religiile au facut dintr-o reactie neurologica, un mit ... Le cere credinciosilor sa-si schimbe viata, sa traiasca in renuntari, bla-bla ... pentru a avea o reactie neurologica ! Holly Shit !
     Tara te vrea prost : cu cat esti mai neinformat, cu atat esti maimanipulabil.


In topul iluziilor pe care creatorii Matrix-ului ni le servesc pepost de ....realitate, sta uciderea sfantului C.A.I-ului ... Doar ca au avut o mica scapare : au uitat ca l-au mai ucis o data, ceva mai demult .. 26 decembrie 2001, pe Foxnews : mort din cauza complicatiilor pulmonare ...


Dar nu-i nimic ! Se stie doar cum Osama are 9 vieti ca pisica , deci poate fi ucis de cate ori cere scenariul . Osama reloaded !

15 comments:

 1. Fain postul! De l-ar citi si cine trebe...

  Lucisfera

  ReplyDelete
 2. Eh, cine trebe', pariem ca il citeste degeaba ?

  ReplyDelete
 3. Am citit vreo 10 articole de pe blogul tău și îmi place inteligența ta
  Pe Osho cred că l-ai studiat prea puțin- știu că îi sunt cenzurate cărțile, ce găsești pe la edituri sunt compilații în care au omis limbajul lui mai 'dintr-o bucată' și chestiile mai controversate, iar pe youtube îi sunt date jos video-urile.. asta deși toate video-urile și cărțile lui (care sunt doar transcrieri ale celor câteva mii de video-uri, de fapt nu sunt cărți scrise propriu zis) el a spus că le lasă gratis, fără copyright. După moartea lui însă s-a format imediat o grupare de așa ziși protectori ai mesajului lui osho, numită 'Osho International', ei sunt doar niște oameni de afaceri, n-au nici o treabă cu osho, se folosesc doar de nume. L-au transformat pe 'osho' într-un trademark.
  Partea bună e că pe net colecția de cărți osho e deja răspândită, video-urile la fel, oricine știe să caute pe torente sau pe google poate găsi cu ușurință materialul original.
  Există câteva documentare despre Osho, însă majoritatea sunt făcute de creștini speriați de bombe: de aceea în ele nici nu e prezentat osho mai mult de câteva secunde. E prezentat doar ce zic ei despre osho, că e nu știu cum, iar privitorul trebuie doar sa creadă, că doar e documentar!
  Acesta e un documentar care nu e făcut nici de creștini nici de guvernul american, e făcut de niște australieni care au vrut să documenteze experiența lor: http://rutube.ru/video/f9192653fdf407798cd3333a76429425/

  Osho despre droguri: https://www.youtube.com/watch?v=9PkjfMW3I0I

  http://scribd.com/doc/240669378/Osho-Esti-Un-Mesia-Sau-Un-Profet

  http://scribd.com/doc/247736089/Străfulgerări-Dintr-o-Copilărie-de-Aur-Cap-20-OSHO

  http://scribd.com/doc/241484529/OSHO-Meritocrația

  http://scribd.com/doc/247727636/Creștinismul-Cea-Mai-Mortală-Otravă-Și-Zen-Antidotul-Impotriva-Tuturor-Otrăvurilor-Cap-6-Soldații-Buni-Ai-Lui-Cristos-OSHO

  http://scribd.com/doc/247729697/Oamenii-Care-Sunt-Venerați-In-India-Sunt-Cauza-Sărăcirii-Sale-Decăderii-Sale-Inrobirii-Sale-OSHO

  http://scribd.com/doc/225705953/Trăieşte-Periculos-OSHO

  http://scribd.com/doc/225012485/Intreaga-Societate-Este-Impotriva-Individului-Ii-Vrea-Pe-Toţi-Să-Fie-Retardaţi-OSHO

  http://scribd.com/doc/228442048/Ai-toate-motivele-să-razi-și-să-te-bucuri-OSHO

  http://scribd.com/doc/241159760/Politica-Papala-Superstitie-Organizata

  http://scribd.com/doc/224784864/Ajutarea-Saracilor-o-Absurditate-de-Ce-Trebuie-Sa-Existe-Saracie-OSHO

  http://scribd.com/doc/247732482/Nu-Te-Lăsa-Fraierit-OSHO

  http://scribd.com/doc/247731117/Osho-Cum-Te-Simți-Trăind-In-Lux-In-Timp-Ce-In-Lume-Milioane-de-Copii-Mor-de-Subnutriție

  ReplyDelete
 4. Legat de meditație, uite ce arată cercetările:

  https://www.youtube.com/watch?v=m8rRzTtP7Tc How meditation can reshape our brains

  http://news.harvard.edu/gazette/story/2006/02/meditation-found-to-increase-brain-size/
  "The increased thickness of gray matter is not very much, 4 to 8 thousandths of an inch. “These increases are proportional to the time a person has been meditating during their lives,” Lazar notes. "

  Laureata a premiului nobel, Elizabeth Blackburn, premiata pentru ca a descoperit 'telomerii', ulterior a descoperit si a publicat ca prin meditatie se poate incetini imbatranirea telomerilor si a celulelor, "Meditative practices appear to improve the endocrine balance toward positive arousal (high DHEA, lower cortisol) and decrease oxidative stress. Thus, meditation practices may promote mitotic cell longevity both through decreasing stress hormones and oxidative stress and increasing hormones that may protect the telomere." http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3057175/

  http://bigthink.com/think-tank/how-science-sold-me-on-meditation-with-dan-harris

  Neuroscientist Richard Davidson found in his study that some of the meditators produced gamma wave activity more powerful and of higher amplitude than any documented case in history. The movement of the waves was also far better organized than the non-meditating test volunteers. It was also shown that meditation could result in the redistribution of gray matter in the brain and prevent its loss. The loss of gray matter has an impact on many mental functions, such as the control of emotions, impulses, thoughts, and movements. This is because the caudate nucleus, which controls these functions and more, is situated within the gray matter. Western scientific techniques, scientists are now discovering what ancient Eastern philosophy has maintained for centuries. The mind can control and alter the brain. John Pettigrew, a neuroscientist at the University of Queensland, grabbed his graduate student and Presti, his Californian friend with the brain bucket, and flew to India. There they put goggles on meditating monks, who reported a slower rate of switching in the binocular rivalry experiments than did non-meditating subjects. This is tantalizing evidence that the monks’ meditation exercises affect the wiring of their brains on a deep level.

  ReplyDelete
 5. "Here, we report a controlled longitudinal study to investigate >>>pre–post changes<<< in brain gray matter concentration attributable to participation in an MBSR program. Anatomical magnetic resonance (MR) images from 16 healthy, meditation-naïve participants were obtained >>before and after<< they underwent the 8-week program. Changes in gray matter concentration were investigated using voxel-based morphometry, and compared with a waiting list control group of 17 individuals. >>>Analyses in a priori regions of interest CONFIRMED INCREASES IN GRAY MATTER CONCENTRATION within the left hippocampus.<<< >>>Whole brain analyses identified increases in the posterior cingulate cortex, the temporo-parietal junction, and the cerebellum in the MBSR group compared with the controls.<<< >>>The results suggest that participation in MBSR is associated with changes in gray matter concentration in brain regions involved in learning and memory processes, emotion regulation, self-referential processing, and perspective taking.<<<" http://www.psyn-journal.com/article/S0925-4927(10)00288-X/abstract

  "Eight weeks to a better brain" http://news.harvard.edu/gazette/story/2011/01/eight-weeks-to-a-better-brain/

  Încrețirea creierului:
  "Pronounced group differences indicating larger gyrification in meditators were evident within the left precentral gyrus, right fusiform gyrus, right cuneus, as well as left and right anterior dorsal insula"Luders, E., Kurth, F., Mayer, E. A., Toga, A. W., Narr, K. L., & Gaser, C. (2012). The unique brain anatomy of meditation practitioners: alterations in cortical gyrification. Front Hum Neurosci, 6, 34. doi: 10.3389/fnhum.2012.00034

  Tang, Y.-Y., Lu, Q., Geng, X., Stein, E. A., Yang, Y., & Posner, M. I. (2010). Short-term meditation induces white matter changes in the anterior cingulate. PNAS Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, 107(35), 15649-15652.

  "We now report that after 4-wk training with IBMT, both RD and AD decrease accompanied by increased FA, indicating improved efficiency of white matter involves increased myelin as well as other axonal changes."
  Tang, Yi-Yuan, Lu, Qilin, Fan, Ming, Yang, Yihong, & Posner, Michael I. (2012). Mechanisms of white matter changes induced by meditation. PNAS Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, 109(26), 10570-10574.

  "Our findings suggest that long-term meditators have structural differences in both gray and white matter."
  Kang, D.-H., Jo, H. J., Jung, W. H., Kim, S. H., Jung, Y.-H., Choi, C.-H., & Kwon, J. S. (2013). The effect of meditation on brain structure: Cortical thickness mapping and diffusion tensor imaging. Social Cognitive and Affective Neuroscience, 8(1), 27-33.

  " This suggests that meditation training improves efficiency, possibly via improved sustained attention and impulse control."
  Kozasa, E. H., Sato, J. R., Lacerda, S. S., Barreiros, M. A., Radvany, J., Russell, T. A., & Amaro, E., Jr. (2012). Meditation training increases brain efficiency in an attention task. Neuroimage, 59(1), 745-749.

  "Results showed pronounced structural connectivity in meditators compared to controls throughout the entire brain within major projection pathways, commissural pathways, and association pathways."
  Luders, E., Clark, K., Narr, K. L., & Toga, A. W. (2011). Enhanced brain connectivity in long-term meditation practitioners. NeuroImage, 57(4), 1308-1316.

  ReplyDelete
 6. MIT: http://newsoffice.mit.edu/2011/meditation-0505
  Yale : http://news.yale.edu/2011/11/21/tuning-out-how-brains-benefit-meditation
  Stanford: https://bewell.stanford.edu/mindfulness-based-stress-reduction
  Northern Arizona University: https://nau.edu/Research/Feature-Stories/Mindfulness-Training-Has-Positive-Health-Benefits/

  https://www.youtube.com/watch?v=wAy_3Ssyqqg

  Majoritatea gurușilor habar nu au de meditație, majoritatea sunt doar niște burtoși care repetă idioțenii din scripturi.

  Eu personal consider că Osho și Echart Tolle merită studiați, ei par a fi meditativi. Ar mai fi și J. Krishnamurti care merită studiat.

  Meditația o înțelegi dacă o practici. însa din nou, e ușor să faci alte lucruri care nu sunt meditație, și să crezi că meditezi: de ex să începi să vizualizezi bălării, să repeți mantre, etc. Aia nu e meditație, Meditația înseamnă dhyana , zen în japoneză, așa numita mindfulness sau vipassana: capacitatea intrinsecă de a fi conștient.

  https://www.youtube.com/watch?v=_5KDEfu7Wa8 echart tolle - what is my purpose?

  https://www.youtube.com/watch?v=zkAH2R3BNkg echart tolle gets personal - rare interview

  ReplyDelete
 7. Anonim : Eu la fac alergie la povestile mistice propovaduite de gurusi, dar asta nu m-a impiedicat sa citesc ce au de spus. Calea mistica nu ma impresioneaza, ca nu ma pasioneaza iubirea aia nemaipomenita si emotiile despre care vorbesc ei ca le resimt atunci cand devin constienti de realitatea reala ( Sinele Cosmic de acolo ).

  Pe Osho l-am citit cand eram in liceu si m-a impresionat cu stilul de argumentatie, dar ATAT. Restul era gargara, fetite si bani gramada facuti de pe urma [prostiei americanilor.

  Tolle : am incercat sa citesc ce zice nenea asta si mi se revolta neuronii cand mi-o da pe aia cu gandirea pozitiva si iubirea.

  Cunosc vipassana, insa gargara finala e cam aceeasi : unirea cu fiinta aia din realitatea reala. No thanks , eu caut fix in directia opusa !

  ReplyDelete
 8. Uite, hai sa ne intelegem, nu mai caut sa aflu cine sunt, pentru ca am aflat deja de ceva vreme. Nu caut meditatii, pentru ca nu imi folosesc la nimic. Nu caut nici experientele mistice ale gurusilor ( Krishamurti included ) cand au intrat constienti in realitatea reala. NU.
  Eu caut putin altceva, insa tot prin zona , imi lipseste o piesa din puzzle. Hai ca te intrreb si pe tine, poate ai vreo idee ! Vrei sa-mi scrii un email la tzipi_blog@yahoo.com , ca nu as vrea sa scriu public ce anume caut ?

  ReplyDelete
 9. Sincer nici mie nu-mi plac cărțile lui tolle (prea multă vorbăraie dinaia 'spirituală'), și din krishnamurti doar câteva clipuri video mi s-au părut cât de cât..
  Tolle are unele clipuri video bunicele
  Gargările - de orice fel - trebuie date la o parte , pentru că nu sunt utile la nimic.
  Vipassana e ceva ce ești, e o experiență, gargara despre unde o să ajungi dacă te relaxezi în vipassana, aia e doar o teorie, iar teoria e bună de șters la fund. Paradoxul e că gargara deși rea când e luată ca o dogmă, ca o credință, este un rău necesar pt că fără ea nu s-ar duce nimeni să încerce să experimenteze.., trebuie să îi dai unui om puțină gargară "dacă încerci, o să experimentezi aia, și aia, și aia, chestii foarte tari"
  De ex eu am descoperit prin vipassana chestii pe care nu le-aș fi descoperit altfel. E ceva practic. Însă chestiile alea s-au întâmplat fără ca eu măcar să mă aștept.. Am un prieten care orice citește, a doua zi își imaginează că i s-a întâmplat și lui. Imaginația lui e foarte bogată. Mie însă după luni de zile, fără să mă aștept, mi s-au întâmplat chestii miștocuțe, și doar imaginația mea, pentru că le pot reproduce. Un experiment științific e acela care poate fi făcut în mod repetat, și să dea aceleași rezultate,

  Deci eu cunosc vipassana nu dpdv teoretic, ci chiar am experimentat

  Și am fost surprins pe urmă când am căutat și am văzut ce zic unii oameni de știință, că ar avea efecte asupra materiei cenușii, etc, Oricum fapt din experiență știam că se simt chestii prin tot corpul. Din toată afacerea asta însă, valoroasă e experimentarea: nu ce zic unii și alții, că vipassana e bună, că vipassana e rea - ambele afirmații valorează exact un pârț. Eu am experimentat și experimentez, atât mă interesează, și cu cât studiez mai mult (din diverse domenii.. cât mai diverse. nici eu nu sunt genul să mă limitez doar la câteva domenii și să-mi fie frică să studiez ceva diferit, nou) cu atât se leagă unele chestii

  Legat de Osho, eu când dau de credincioși în osho (care sunt destui și prin ro și prin străinătate), eu sunt primul care îl înjur pe osho, în primul rând doar să văd cum reacționează acea persoană. De cele mai multe ori reacționează că se super enervează, și nu mai percepe clar discuția (își face idei și prejudecăți), pe urmâ când îi spun : "stai, că am făcut mișto. Am studiat și eu osho și am experimentat practic chestii pe care doar de la el le-am aflat. Da, pe mine personal m-a ajutat mult, și chiar îl iubesc. Însă nu sunt atașat: mă piș pe osho și pe buddha și pe toată yoga și pe toată spiritualitatea și iluminarea și ce vrei tu. Sunt în stare să apreciez meditația, dar sunt simultan în stare să o și înjur, în sensul că nu sunt atașat de 'ideea de meditație' - ideea conceptuala nu ajută la nimic, te fapt te ține pe loc, că din cauza ei, ai impresia că deja știi ce e, ai impresia că deja ai obținut ceva, dar de fapt nu ai obținut decât un concept.. iar un concept e doar un concept, nu e util decât dacă te duce la ceva practic.. și mintea e de așa natură că ea se hrănește prin concepte, satisfacția ei e să aibe concepte despre orice și despre tot. Aceasta satisfacție te împiedică să te aventurezi și în puțină practică.", nu prea mai pricepe mare lucru, preferă să mă creadă eretic 'care nu îl înțelege pe osho'

  ReplyDelete
 10. Osho nu avea nevoie de 'banii americanilor' de fapt el avea venituri de milioane de euro doar din cărțile lui.. A fost și încă e best seller
  With more than 35,000 copies sold, “La vita è semplicissima” (Life Is Very Simple) – a 99 cents OSHO ebook – has reached the first position in Google Play, surpassing sales of such titles as 50 Shades of Grey, Inferno by Dan Brown, and The Edge of Eternity by Ken Follett."

  Toți banii lui de fapt i-a investit în orașul Rajneeshpuram, singurul oraș în care timp de 4 ani de zile nu s-a petrecut nici o crimă, oraș care a fost sabotat de guvernul sua, sub conducerea fundamentalistului creștin Ronald Reagen, la ordinul papei. Orasul era semi autosuficient - doar electricitatea o cumpara din exterior, toti locuitorii aveau locuinte de lux, echipate cu aer conditionat.

  Se zvoneste ca in India a avut prieteni bogati care au vrut sa-i ofere chiar si orase intregi, sa fie proprietatile lui. De banii americanilor avea el nevoie? :) Si in ce fel , cum le lua americanilor banii? Americanii faceau marshuri nationaliste in jurul Rajneeshpuram-ului, ridicau steagul si 'sfanta' biblie...

  Acele Rolls Royce-uri, erau cado-uri primite de la iubitori ai lui osho, oameni bogati, din toate colturile lumii. Si Osho nu le-a acceptat decat ca proprietate a orashului - a comunei, cum numea el acel sistem fara casatorie, fara familie - ... A fost si singurul oras in care nu s-a nascut nici un copil in 5 ani.


  Odata cu expulzarea lui osho, dupa ce orasul a fost sabotat complet, Rolls Royce-urile s-au intors la oameni, Osho s-a intors in India, a facut si turul lumii de i-a adus la culmea furiei pe toti politicienii - oricum erau deja la culmea furiei, nici unul din ei nu isi permitea atatea rolls royce-uri :D

  Dpdv meu e ok sa-l injuri pe osho, sa nu il consideri stapan sau zeu salvator - de fapt nu e doar ok, e NECESAR pt ca altfel inseamna ca esti nebun/prost, si lucrul asta si el l-a spus in repetate randuri.

  De fapt e imposibil să-i faci lui osho o imagine pozitivă: el a făcut tot posibilul să șocheze din toate direcțiile, a zis toate ereziile din lume, s-a asigurat că doar cei inteligenți pot pricepe de la el. Cei care caută teorii, credințe, viziuni despre lume, 'ce este adevărul', 'care este secretul universului', vor fi dezamăgiți de osho. Cei care au inteligența vie și pot pricepe esențialul (practica e esențialul) pt ei osho a explicat ce era de explicat, mai mult și mai bine decât ar fi putut oricine altcineva (asta e percepția mea - sper să fiu contrazis la faza asta. pt că sper să existe și alți oameni care au experiență și pot explica atât de clar și fără gargări)
  Deci osho s-a asigurat că va fi înjurat milenii bune de acum încolo: n-ai cum să-l scoți nevinovat din toate poveștile alea din Rajneeshpuram, etc :D Plus rolls royce-uri, plus gagici (de parcă a iubi femei ar fi ceva rău?!?! dar societatea.. :D ) plus o grămadă de chestii pe care societatea nu le va pricepe prea curând, deci nu va putea face ușor din osho o religie.

  Mi s-a parut interesanta si biblioteca lui - se zice ca e cea mai mare biblioteca personala din lume - http://v.youku.com/v_show/id_XNDAzNjI1OTQ4.html?from=s1.8-1-1.2 , si e interesant ca a fost carata cu avionul din India in America, si iar inapoi din America in India.

  ReplyDelete
 11. și doar imaginația mea, pentru că le pot reproduce
  -> ***și nu e doar imaginația mea, pentru că le pot reproduce

  ReplyDelete
 12. Blogspot nu vrea de nici un fel sa iti publice cvomentariul de mai jos, asa ca fac eu copy-paste :

  Anonymous has left a new comment on your post "Inflatie de sfinti":

  Sincer nici mie nu-mi plac cărțile lui tolle (prea multă vorbăraie dinaia 'spirituală'), și din krishnamurti doar câteva clipuri video mi s-au părut cât de cât..
  Tolle are unele clipuri video bunicele
  Gargările - de orice fel - trebuie date la o parte , pentru că nu sunt utile la nimic.
  Vipassana e ceva ce ești, e o experiență, gargara despre unde o să ajungi dacă te relaxezi în vipassana, aia e doar o teorie, iar teoria e bună de șters la fund. Paradoxul e că gargara deși rea când e luată ca o dogmă, ca o credință, este un rău necesar pt că fără ea nu s-ar duce nimeni să încerce să experimenteze.., trebuie să îi dai unui om puțină gargară "dacă încerci, o să experimentezi aia, și aia, și aia, chestii foarte tari"
  De ex eu am descoperit prin vipassana chestii pe care nu le-aș fi descoperit altfel. E ceva practic. Însă chestiile alea s-au întâmplat fără ca eu măcar să mă aștept.. Am un prieten care orice citește, a doua zi își imaginează că i s-a întâmplat și lui. Imaginația lui e foarte bogată. Mie însă după luni de zile, fără să mă aștept, mi s-au întâmplat chestii miștocuțe, și doar imaginația mea, pentru că le pot reproduce. Un experiment științific e acela care poate fi făcut în mod repetat, și să dea aceleași rezultate,

  Deci eu cunosc vipassana nu dpdv teoretic, ci chiar am experimentat

  Și am fost surprins pe urmă când am căutat și am văzut ce zic unii oameni de știință, că ar avea efecte asupra materiei cenușii, etc, Oricum fapt din experiență știam că se simt chestii prin tot corpul. Din toată afacerea asta însă, valoroasă e experimentarea: nu ce zic unii și alții, că vipassana e bună, că vipassana e rea - ambele afirmații valorează exact un pârț. Eu am experimentat și experimentez, atât mă interesează, și cu cât studiez mai mult (din diverse domenii.. cât mai diverse. nici eu nu sunt genul să mă limitez doar la câteva domenii și să-mi fie frică să studiez ceva diferit, nou) cu atât se leagă unele chestii

  Legat de Osho, eu când dau de credincioși în osho (care sunt destui și prin ro și prin străinătate), eu sunt primul care îl înjur pe osho, în primul rând doar să văd cum reacționează acea persoană. De cele mai multe ori reacționează că se super enervează, și nu mai percepe clar discuția (își face idei și prejudecăți), pe urmâ când îi spun : "stai, că am făcut mișto. Am studiat și eu osho și am experimentat practic chestii pe care doar de la el le-am aflat. Da, pe mine personal m-a ajutat mult, și chiar îl iubesc. Însă nu sunt atașat: mă piș pe osho și pe buddha și pe toată yoga și pe toată spiritualitatea și iluminarea și ce vrei tu. Sunt în stare să apreciez meditația, dar sunt simultan în stare să o și înjur, în sensul că nu sunt atașat de 'ideea de meditație' - ideea conceptuala nu ajută la nimic, te fapt te ține pe loc, că din cauza ei, ai impresia că deja știi ce e, ai impresia că deja ai obținut ceva, dar de fapt nu ai obținut decât un concept.. iar un concept e doar un concept, nu e util decât dacă te duce la ceva practic.. și mintea e de așa natură că ea se hrănește prin concepte, satisfacția ei e să aibe concepte despre orice și despre tot. Aceasta satisfacție te împiedică să te aventurezi și în puțină practică.", nu prea mai pricepe mare lucru, preferă să mă creadă eretic 'care nu îl înțelege pe osho'

  ReplyDelete
 13. Pe rand :

  --- Am primit emailul tau, insa serviciul celor de la Yahoo e blocat si momentan nu trimite nici un email. Am incercat de pe mai multe adrese de Yahoo, dar nu functioneaza nici una. O sa iti raspund la email, imediat ce se deblocheaza cei de la Yahoo ( in cateva ore, banuiesc, pentru ca nu se intampla pentru prima oara ).

  --- Ceea ce spune Osho de se socheaza prostimea, sunt lucruri absolut banale pe care le putem constata si singuri daca avem cel putin doi neuroni functionali si ne uitam in jurul nostru ca sa intelegem realitate ain care traim. Din acest punct de vedere, Osho e inutil pentru mine, dar este util pentru adolesecentii care nu inteleg cum functioneaza lumea in care traim.

  --- Daca zici ca ai experimentat Vispassana, sunt interesata de opiniile tale. Ai ajuns constient in realitatea reala ? Stiu ca nu se poate merge acolo decat dupa ce ai unit triada suflet-spirit-minte si pe cale de consecinta ai adunat in corpul in care s-a obtinut Constiinta Integrata, ai adunat toate experientele din celelalte corpuri ale tale din toate universurile. Toate textele si invatatorii spirituali spun acest lucru ( si e logic sa fie asa ) , ca fara sa ai constiinta unita, nu ai cum sa mergi in realitatea reala, ceea ce e corect. Pana aici e simplu de obtinut, problema e mai departe de aici.

  --- I don't give a shit pe viata de aici si prin urmare nici pe efectele meditatiei asupra corpului si mintii umane. Cum ziceam, eu caut in alta directie si sper sa gasesc. Momentan caut de ani de zile si tot in jurul cozii ma invart, da' stiu eu ca e undeva pe aici sub nasul meu ... e pe vine. Prin urmare, abia astept sa vorbim pe email !

  --- Problema este ca toti gurusii, taxtele sacre si invataturile mai mult sau mai putin spirituale, indruma masele fix in aceeasi directie : aminteste-ti cine esti ( adica uneste-ti triada, esti Constiinta Integrata, etc ) si pana aici e bine, dar next stept ... mergi in realitatea reala si uneste-te cu Sinele Cosmic, Anima Mundi ... ca iubire, lumina si bla-bla ... pute. Mie imi pute invatatura main-stream si caut fix in directia opusa. Poate ai tu vreo idee, poate cunosti tu ceva, sau poate impreuna reusim mai multe ( suntem deja bagati in gasca mea, cativa din cateva colturi ale lumii, fiecare cu experienta si informatiile lui ).

  ReplyDelete
 14. Nu stiu ce e 'realitatea reala', nici sufletul si nici mintea si nici despre corp nu stiu prea multe
  Nu sunt înțelept, un 'treaz', sunt un căutător, îți pot spune pe mail experiențele mele cu vipassana - dar nu cred că îți vor folosi la nimic, mai ales că


  "I don't give a shit pe viata de aici si prin urmare nici pe efectele meditatiei asupra corpului si mintii umane."

  Eu nu dau un shit pe viața de dincolo - indiferent că e cea de după moarte, sau cea după răpirea de către vreun extraterestru/zeu, indiferent că e oricare alta dintr-un viitor îndepărtat și magnific, sau pe o altă planetă, sau după descoperirea unei nu știu ce invenții, sau după găsirea drogului de care zicea Huxley ca îți dă aceeași experiență ca și cea a lui Buddha.

  ReplyDelete
 15. Realitatea virtuala este creati, universul holografic ( din punct de vedere al fizicii cuantice ), maya, iluzia ( din punct de vedere al spiritualitatii si a lui Osho, Krishamurti, Papaji and so on ). E acelasi lucru, doar ca trebuiesc corelate limbajele ( unul vorbeste in limbaj mistic, altul in limbaj stiintific, dar toti se refera la acelasi lucru ).
  Realitatea reala este atunci cand iesi din virtualitate : realitatea reala dupa unii, trezirea din iulzie dupa altii, eliberarea in limbaj mistic and so on. Dar e acelasi lucru.

  Krishnamurti, Osho si resul misticilor vorbesc despre triada, doar ca in limbajul lor mistic. Ba unii chiar vorbesc despre unirea triadei ( " a cobori mintea in inima " in limbaj isihast, dar si gurusii indieni vorbesc despre asta " iluminarea" , " a intelege cine esti " , etc ). E acelasi lucru, trebuiesc doar coroborati termenii si eliminata gargara mistica.

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.