Doctor Yourself

Friday, May 13, 2011

Costul vietii

In Rai, pretul benzinei atinge cote ametitoare si stabileste recorduri :1,382 $ / litru !


                                         Si se asteapta ca pretul benzinei sa continue sa creasca :


In consecinta, furturile la pompa s-au inmultit : pun benzina si apoi dau bir cu fugitii, fara sa mai plateasca . Fapt pentru care, proprietarii de benzinarii, se gandesc sa introduca metoda " plata inainte....ca la curve " !
Pe timp de noapte, deja se foloseste metoda respectiva : platesti ( printr-o gaura la ghiseu ) cat estimezi ca vei pune in rezervor, dupa care te intorci la ghiseu si faci bilantul ( primesti restul sau mai platesti... )


Combinat cu lipsa locurilor de munca si adancirea crizei ( oficial, Canada a iesit din criza de vreun an si ceva .... chiar inainte de a incepe oficial criza ... ), rezultatele sunt urmatoarele :

1. Scumpirea mancarii : pretul de raft a crescut cu 3,7 % numai in martie ! Iar vegetalele proaspete au crescut cu 18,6 %  .... sanatatea a devenit un lux, in societatea sclavagista moderna.


2. Ca urmare, si numarul saracilor care mananca la cantina sociala, a crescut cu 16 % , din 2009 pana in 2010. Eu sunt curioasa sa vad rezultatele pe anul 2011 ...


3. Taxele ... au crescut , bineinteles ! Ultima taxa introdusa , a fost HST-ul din vara trecuta . Ca urmare, nivelul de trai a scazut si el : anul trecut, o familie cu venit mediu, cheltuia jumatate din venituri pe ... plata taxelor ! Plata taxelor , 41,3 % e maimare decat mancarea, chiria si hainele luate inpreuna 34 %  ....


4. Cum piata muncii era la pamant cu flori pe ea, cu muuult inainte de a veni criza ( ca doar tara traieste in principal din vanzarea de servicii ), rezultatul este ca ... e bataie pe joburile de supravietuire ( munca necalificata , platita cu salariul minim ).
    Mc'Donalds a infiintat "ziua angajarilor" , in care au primit intre ... 20.000 - 25.000 de Cv-uri pentru 4.000 joburi disponibile ! Pana si ei au ramas mirati de cum se inghesuie lumea pe joburile oferite de ei ! Ca se asteptat la vreo 10.000 de Cv-uri ....


Au inceput micile nemultumiri. Ca mari nemultumiri n-au cum sa inceapa, din motive clare : nu exista sindicate enorme, care sa cuprinda muncitorii din firmele de profil ( cum ar fi, de ex. sindicatul vanzatorilor ). In general, sindicatele sunt la cateva companii mamut si cam atat : procentajul muncitorilor inscrisi intr-un sindicat este infim.
   Un alt motiv este ca aici oamenii sunt putin ca intr-o transa gen ciobanasul mioritic, putin cam resemnati ( prietenii stiu De CE ) ...
Asa ca, avem parte de mici nemultumiri , care mai rabufnesc pe ici pe colo, prin partile neesentiale : soferii de camioane scolare, de la o anumita companie, vor salarii mai mari.

3 comments:

  1. Si cei de la posta vor sa faca greva. Cica ultima data au protestat acum 14 ani.

    ReplyDelete
  2. Era scris saptamana trecuta intr-un ziar din ala gratuit, Metro sau celalalt, nu mai stiu cum il cheama.

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.