Doctor Yourself

Friday, April 1, 2011

Protectia muncii !

Prin Rai, mai greu cu sindicatele ; adica pe la corporatiile foarte mari, sau pe la joburile de guvern ( gen transportul in comun ). Majoritatea muncitorilor de pe la firme, nu sunt organizati in sindicate, si asta e si ideea : sa nu fie uniti, sa nu ridice pretentii. In Rai, atat timp cat te declari multumit in orice conditii ( trebuie sa dai dovada ca ai mentalitatea sclavului ), toti iti zambesc .
   Corporatiile mari, ofera niste instructiuni despre safety. Firmele mici .... sa fim seriosi. Peste tot pe unde am muncit eu, si cunostintele mele, nici pomeneala de safety. Cat despre sa-mi spuna angajatorii ce drepturi am .... ce gluma buna ! Se pare ca nu suntem un caz izolat :


Presedintele celui mai mare sindicat din Canada, avertizeaza ca tinerii muncitori sunt adesea neavertizati despre drepturile care le au ! Iar printre aceste drepturi despre care nu sunt anuntati de angajatori, intra si ... dreptul de a refuza sarcinile nesigure !


Ne spune nenea, cum angajatorii nu isi indeplinesc sarcinile de a instrui muncitorii in protectia muncii 


Sectorulde retail e cel mai mare angajator ( tara traieste din vanzarea serviciilor ) , dar ei au vazut cum conditiile de munca se erodeaza gradual, cum orarul de munca devine haotic, neregulat, cum se restrang  regulile de siguranta si sanatate la locul de munca, si mai ales .... cum sunt prost platiti ( o veti simtit pe pielea voastra, cand veti ateriza in Rai ) si cum beneficiile sunt slabe ( si de mai multe ori, inexistente ).


Acuma, sa vedem ce zice statistica pe Ontario : ca in fiecare an, mai mult de 10.000 angajati sub varsta de 25, sufera accidente la munca si nu vor fi apti sa se reintoarca a doua zi la munca.


In acelasi timp, muncitorii care au suferit accidente de munca, au iesit in strada, ca sa ceara marirea pensiilor, pentru ca costul vietii este sub limita inflatiei, ceea ce reprezinta o taiere din venituri : Costul vietii a fost tinut in spatele inflatiei cu 6.8 %, in ciuda ajustatii facute de bill 167 ....


 Oamenii, pur si simplu cer sa li se ajusteze veniturile, in pas cu inflatia : ca sa nu piarda banuti ...
5 comments:

 1. De sindicatele din quebec ai auzit?

  ReplyDelete
 2. Da. Sunt in pe la noi : foarte putine si de regula la companii uriase, ori la joburile de la guvern. Majoritatea angajatilor nu au sindicate, in general vorbind.

  ReplyDelete
 3. Partea cu protectia tine de bunul simt al fiecaruia. Cat de idiot o=poti fi sa faci o munca care iti poate periclita viata mai ales ca nici nu iti aduce vreo placere ascunsa si pe deasupra o faci cu greata si te accidentezi in urma neatentiei tale. Mi-am dat cu ciocanul de 3 kg peste degete cand daramam un perete de beton. Nu m-am putut despagubi singur. :)) Daca nu te duce capul sa gandesti ca nu trebuie sa te sui pe cladiri doar cu sfoara de canepa si sa cureti geamurile sau sa accepti sa muncesti cu echipamente necorespunzatoare, iti meriti soarta.
  Prostii sa moara! Oricum sunt multi!

  ReplyDelete
 4. Nu-i chiar atat de simplu : cand vii aici si constati deazastrul din sistem, esti fortat sa accepti orice fel de job, ca sa ai cu ce plati chiria si mancarea. Ca nimeni nu-i atat de retard incat sa accepte munca grea, pe bani de inghetata in conditii nesigure, asa....ca nu-l duce capul la mai mult ( aici nu intra in calcul canadienii, ca astia's specie aparte ).

  ReplyDelete
 5. Pai in acest caz, decat sa curat geamuri la 100 M inaltime mai bine dau la matura. Decat operator pe macara mai bine Bagging food at...whatever; si tot asa. Viata mea face infinit mai mult decat orice job indiferent de plata. Chiar si cu 6 zerouri. Prefer sa cred ca dracu; nu-i asa de negru. Il mai decoloram cu niste bleach. Macar o sa aiba pete mai albe...

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.