Doctor Yourself

Saturday, April 2, 2011

P.E.T.A.

                                               Zilele trecute la noi a nins din greu ....


                                 Ca si cand nu ar fi fost de ajuns , ca in fiecare zi ....  a batut vantul !


Si pe vremea asta, cine protestau goi, in strada pentru drepturile animalelor ?  Ati ghicit : P.E.T.A. ! Protestau impotriva folosirii blanurilor si pielii de animale, in imbracaminte. Slabe sanse, atata timp cat banul e the second conspiratie pe planeta asta, si atat vreme cat oamenii raman in starea de primitivism si barbarie ( hai sa omoram tot ce ne iese in cale si nu e rasa umana ).
In engleza, ipocrizia e starea normala a mancatorilor de animale moarte. Am si dovada :
--- un animal mort pe camp, se cheama hoit, cadavru
---  un animal mort in abator, se cheama " mancare"
Care o fi diferenta intre astea doua cadavre ? Ca's la fel de animale moarte amandoua ... Exct : singura diferenta este ca au schimbat termenii, ca nu cumva sa-i zgarie pe creier realitatea ( hoitul ). Suna soft, suna sanatos, frumos "mancare" , nu-i asa ? Ca de adevar " hoit" se feresc ca dracu' de tamaie, ca sa nu le stea firimitura in gat si sa trebuiasca sa inghita cu noduri.

In engleza, ipocrizia in cuvinte e ridicata la nivel de arta : au fost capabili sa inventeze cuvinte noi, numai ca sa nu fie siliti sa foloseasca cuvintele care le evoca realitatea. E un fel de ; minte-ma frumos" ...
Exemple :
--- porcul viu se numeste " pig" . Ei, da' cand cumperi carne de porc, nu mai cumperi carne de pig, ci ... " pork " ! Ca sa apara cu totul altceva...o chestie care n-are nici o legatura cu porculetul care ne vine in minte. Prectic e o tehnica de disociere, care se foloseste si prin armate : creierul asiciaza " pig" -ului imaginea porculetului viu si vesel, si " pork " -ului, imaginea carnii din tavita de pe raft. Nu-i asa ca n-au nici o legatura ?  Exact ca in armata : cand tintesti un soldat inamic, el este " inamicul " si nicidecum "om" ... Da, braiwashing.

--- pe acelasi principiu, vaca vie se cheama " cow" . Carnea de vaca devine brusc ... " beef" !

--- gaina vie se cheama " hen" .  Carnea de gaina, devine brusc ... " poultry "

--- pielea, pe animale vii ( including oamenii ), se numeste "skin ". Ei bine, in magazine, pielea se transforma spontan in ... " leather " !


Si acuma, ghicitoare : cum se numeste hoitul descantat ?  Exact : Halal ! Animalul asasinat in legea musulmana : adica numai dupa ce te-ai rugat la Allah !  Tipic ...

5 comments:

 1. Pe mine ma calca pe nervi tot soiul de celebritati care mustesc de ipocrizie sau prostie crasa si fac reclama pt. PETA. Aiurea, bineinteles! Masacrul continua, iar celebritatile mai iau si ele niste bani pe de-a moaca si atentie in plus, ca unele dintre ele mai ies de la "naftalina" in felul asta. Pai cum sa nu se uite retardu' la Claudia Schiffer (sa zicem), aproape goala, care zice ca mai bine ar umbla asa pe strada decit sa poarte blana sau piele de animal? Sa fim seriosi...

  Lucisfera

  ReplyDelete
 2. De acord cu tine ca rezultate nu se vad si ca la mijloc sunt bani si reclama. Civilizarea retarzilor s-a facut si se face cu bita ( legea ) : argumentele functioneaza doar in cazul fintelor rationale, si aia sunt extrem de putini. Retarzii sunt fiinte ghidate dupa instincte, sentimente si simtiri.
  Insa, atata timp cat mesajul transmis este unul bun ... macar P.E.T.A. isi face auzita vocea, spre deosebire de alte organizatii care papa si ei banuti ...

  ReplyDelete
 3. Cred ca noi daca ne schimbam si ceilalti vad ca ne simtim bine avem mai multe sanse sa educam. Lumea intoarce capul cand le sunt aratate imagini din abatoare, prefera sa nu vada!PETA si alte organizatii sunt asimilate de oameni exact ca si femeile religioase care-ti bat la usa si incerca sa te converteasca...Din pacate, omul (majoritatea) este o fiinta egoista, care se face ca nu vede suferinta pe care o provoaca, ba mai mult se ascunde si dupa tot felul de povesti "asa ne-a lasat Dumnezeu"

  ReplyDelete
 4. ups, am vrut sa semnez mesajul de mai sus:-)

  Sanda

  ReplyDelete
 5. Sanda, eu n-am atat incredere in inteligenta speciei umane, incat sa-mi permit sa fiu optimista. Sincer, pe majoritatea populatiei nu-i intereseaza si nu vor sa renunte la mortaciuni pentru ca pur si simplu le place asa. Si nu le pasa : nici de sanatatea lor, nici de viata animalelor.
  Civilizarea retarzilor se face cu bita ( legea ), ca argumentele rationale nu funtioneaza.

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.