Doctor Yourself

Tuesday, April 26, 2011

Cu stangul in dreptul

                              Campania electorala din Rai, atinge cote ... ridicole !
                               Mai intai constatam ca si in Rai, revolutia portocalie sta sa vina :Si acuma vine nenea Harper si tinteste la sentiment : ne spune ca n-ar trebui ca reunirea familiei  cu parintii, sa dureze 14 ani ...  Pana aici e bine .Ce nu spune nenea Harper, este ca fix in perioada in care el a fost la guvernare, s-a luat decizia .... reducerii numarului de sponsorizari pentru parinti ! De la 15.300, le reduc la 11.000 !


Ce inteleg eude aici ? Ca ni se spune ca nu ar mai trebui sa asteptam 14 ani ca sa ne aducem parintii in Rai, ci ar trebui ... sa nu-i mai aducem DELOC . Fapt pentru care, guvernul Harper, a redus numarul de locuri de sponsorizare.

Si peste toate mot, vine si ne agaseaza indemnurile sa votam , datoria de cetatean, bla-bla. 


Pe panourile astea albastre, sunt scrise numele candidatilor, pe care proprietarul casei, ii sustine. Si e plin de panouri electorale plantate pe peluza din fata caselor : 


Nope. Lucrurile nu stau chiar asa :  votand ( indiferent pe cine ), de fapt validezi sistemul . Adica da, imi convine sistemul de vot, imi convine societatea in care traiesc, imi convine organizarea societatii, etc. Numai ca miie nu-mi convine, fapt pentru care nu voi vota. 
   Atata timp cat alesii nostri NU au nici cea mai mica obligatie de a-si tine promisiunile electorale, si nu au nici o pedeapsa pentru ca nu si le respecta, tot circul asta cu votarea e doar o infantilitate inutila. E ca un contract intre doua parti, dar in care doar o parte are obligatii ( cetateanul care voteaza si plateste impozitele ) : in mod normal, chestia asta se numeste contract abuziv .
     Treaba asta cu votarea este de fapt un contract intre cetatean - politician. Ok, eu te votez, pt ca tu promiti sa faci aia si aia. Dar daca nu le faci, din indiferent ce motive, esti bun de plata, pt nerespectarea contractului. Sa vedeti atunci cum s-ar gandi lumea de 2 ori, inainte sa candideze ... 
    
Ca sa nu mai spun ca votarea asa, la gramada, in care votul unui om inteligent are aceeasi valoare ca si votul unui retard ( prosti, da' multi ... ), deja taie sansele unei bune guvernari , inca de la urna de votare. Pentruca se stie, ceea ce masele aleg, este de cea mai proasta calitate : populimiea adora manelele si nu Bach ... 
   Iar cand prostii conduc ( ca voturile cele multe, de la ei vin ), sa nu ne miram ca lucrurile merge din ce in ce mai prost . Si cum oamenii inteligenti sunt o minoritate, iar in " votarea democratica" .... conteaza CANTITATEA si nu CALITATEA, cea mai corect solutie, mi se pare aceea cu a nu vota. Pentru ca nu vreau sa validez sistemul prost functional. 
    In momentul in care oamenii nu mai merg la vot, sistemului i se pune sula in coaste ca sa schimbe ceva : e clar ca lucrurile nu functioneaza.... Insa, atat timp cat cetatenii voteaza .... caii latra, cainii trec ...


2 comments:

  1. Am fost uimita sa aud de la niste persoane ca au fost sunate acasa ca sa le intrebe daca merg la vot si sa le ceara sa voteze cu un anumit partid. Imi aduc aminte ca in Romania fusese un scandal legat de SMS-uri si apeluri care se faceau pe telefon in campania electorala. Pana la urma, politica e o c****, indiferent unde se face.

    ReplyDelete
  2. Ei suna in disperare pe toata lumea, de la toate partidele, si incearca sate convinga sa mergi la vot si sa votezi X candidat. Tot la fel se intampla si cand au fost alegerile pentru primar.

    Cea mai simpla solutie ca sa scapi de ei, este ori sa le trantesti telefonul in nas ( pe motiv de spam ), ori sa le zici ca mergi la vot si votezi candidatul lor : toata lumea e multumita ...

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.