Doctor Yourself

Monday, April 4, 2011

Colour Code

Nu, in Rai nu exista rasism. Deloc. Exista doar rase de oameni, care castiga  mai putini bani : asa zice ziarul ...


Zice ziarul ca  un "cod al culorii" tine minoritatile vizibile ( adica alea colorate ), departe de joburile bune. Prin urmare, in acord cu recensamantul din 2006, la fiecare dolar platit unui alb, un colorat castiga doar 81,4 centi.Asa sustine Institutul Wellesley si Centrul Canadaian pentru Politici Alternative.


Daca ai ghinionul sa fii si colrat si imigrant newcomer in Rai, ai rupt-o in fericire : castigi doar 68,7 din cat castiga un alb caucazian ...

Iti imaginezi cumva ca plozii tai vor scapa de codul culorii, pentru ca se nasca canadieni ? Ei bine, ziarul zice ca te inseli !  Codul culorii persista si la a doua generatie, prin comparatie cu un alb, cu aceeasi educatie si varsta : o femeia colorata castiga doar 56,5 centi din cat castiga o alba.
   Totusi, comparativ cu anul 2000, cand femeia colorata castiga doar 48,7 centi, e un progres...


Refritor la rata de neangajare, minoritatile vizibile au 8,6 in 2006 , comparativ cu albii, care au 6,2


Ce muncesc minoritatile vizibile ? Pai manufactura grea, joburi foarte prost platite si precare ... Iar in administratia publica, sunt 92 % ....albi !

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.