Doctor Yourself

Monday, March 7, 2011

Crappy food !

Bine ati venit in Raiul mancarii infecte ! Mancarea noastra e de "plastic " : cine nu ma crede, sa se uite la poze ! Orice fruct normal, natural, daca il lasi cateva zile la temperatura camerei, mucegaieste. Se strica, se borseste. E normal sa fie asa : asta e garantia ca fructul e viu ... enzimele exista si incepe sa se descompuna datorita lor. Cat de importante sunt enzimele, stim deja ( fara ele, nu poate exista viata ...nu se asimileaza vitaminele ) ... 10 $ pe Amazon http://www.amazon.com/Enzyme-Nutrition-Dr-Edward-Howell/dp/0895292211   
  Aici gasiti interviul cu dr Howel, despre importanta enzimelor http://www.rgarden.com/Interview-with-Dr-Edward-Howell-on-Enzymes_ep_55-1.html

Asa ca am pus in camera....o capsuna ! Si am asteptat sa vad in cat timp mucegaieste. dupa cum bine vedeti, am asteptat pana mi s-au lungit urechile ... cam 4-5 saptamani ( n-am contorizat exact ).



Dupa cum stim, mancarea noastra e iradiata, adica orice enzime sunt distruse .... dovada e mai sus. Dupa cum stim, tot enzimele sunt cele care fac fructul sa se innegreasca atunci cand e sectionat ( merele, de exemplu ). Si atunci, canadienii de la Okanangan Valley ( celebra "livada" canadiana ), au gasit solutia : inginerim genetic merele si le scoatem enzimele cu pricina !
  Daca natura a pus enzima aia in mar, ca sa poata fi descompus ( puteti citi " digerat", ca digestia incepe in gura si se face cu ajutorul enzimelor ) , de ce as elimina-o ? Ce as obtine ? Un mar ceva mai .... indigest ? De ce as elimina enzimele din mancare, cand stim cu certitudine ca ele intrein viata si ne feresc de boli ? Dar nu conteaza. Pentru canadienii cu gaselnita, conteaza doar ca marul poate fi pus in salate si tinut multa vreme pe raft, fara sa se innegreasca .... http://articles.nydailynews.com/2010-11-29/entertainment/27082651_1_apple-crops-arctic

"A Canadian biotechnology company has asked the U.S. to approve a genetically modified apple that won't brown soon after its sliced, saying the improvement could boost sales of apples for snacks, salads and other uses "

In acelasi timp, vine CBS-ul si ne relateaza despre un studiu concluzie,relatat de British Medical Journal  bazat pe alte 24 de studii,care ne arata cum mutatia unei gene in organism, e legata de cresterea riscului de a dezvolta alergii http://www.cbc.ca/news/health/story/2009/07/10/allergy-mutation.html

In this week's issue of the British Medical Journal, researchers from the University of Edinburgh analyzed the results of 24 studies and concluded that mutations in the filaggrin gene significantly increase the risk of developing allergic sensitization and allergic disorders.
  Evidence of the relation between filaggrin gene mutations and atopic eczema was strong, with people manifesting increased severity and persistence of disease," Aziz Sheikh of the university's allergy and respiratory research group and his co-author concluded in the study."

Si ma intreb : cum se face ca bomba cu alergii a explodat in North America ? Aici e ceva firesc sa ai cel putin o alergie. Daca nu o ai ... nu dispera, mai ai timp sa o dezvolti. Multi imigranti au venit ok, si dupa o vreme, s-au trezit ... alergici la cate ceva. Daca nu la mancare, macar la stilul de viata canadian, si tot au devenit alergici ...
   Acuma, serios vorbind, canadienii spun ca mai mult de 1 din 13 canadieni sunt alergici la mancare http://allergicliving.com/index.php/2010/07/02/food-allergy-1-in-12-canadians-is-food-allergic/ 

"Between 6 and 8 per cent of Canadians have food allergies, says Dr. Ann Clarke, an allergist and leading researcher at the McGill University Health Centre. In human terms, that means up to one in 13 Canadians is food allergic.
These figures are calculated from the nationwide SCAAALAR survey (which stands for Surveying Canadians to Assess the Prevalence of Common Food Allergies and Attitudes Towards Food Labelling and Risk), on which Clarke is a lead investigator. SCAAALAR is the first formal national tally of food allergies in Canada, with detailed information from 10,000 individuals."

1 din 13 e foarte mult, daca ne gandim ca au inclus si imigrantii sanatosi, veniti de curand sau de cativa ani aici ! Pe mine m-ar interesa sa vad rezultatele unui studiu facut DOAR pe canadienii nascuti - crescuti aici, ca asta ne-ar arata realitatea despre starea de sanatate a celor crescuti cu GMO !  De ce oare nu o sa vad niciodata o statistica de genul asta ? ....

Da, canadienii  si americanii chiar cred cu tarie in gogorita ca nu putem cultiva mancare naturala, pentru ca nu ne-ar ajunge la toti oamenii. Si d'aia, mancam crappy food GMO : ca sa ajunga la tot canadianu ' ....
   Si cand ajunge americanu'  intr-o tara din lumea normala, in care oamenii se hranesc cu mancare naturala .... nu-i vine a -si crede ochilor ca se poate ! Si povesteste extaziat, cum mananca el ca un rege in Romania, mancare naturala si extraordinar de gustoasa. http://kingofromania.com/2010/09/27/eating-like-a-king-in-romania/
   Imi vine sa rad, insa omul chiar termenul de  " Rai" il foloseste cand ne povesteste gustul mancarii din Romania : de la prima muscatura, se simte... in Rai ! Ne povesteste cat de socati au fost prietenii lui americani, cand au gustat prima oara mancarea din Romania :
"Nonetheless, he was in heaven at the first bite, not because of the delicious filling but simply because the bread itself was so fabulous. Yet here that incredibly delicious bun is nothing more than a cheap, crappy piece of bread not even worth mentioning."

Postarea omului merita citita, cu atat mai mult cu cat este un om care a trait in ambele tari, si poate face o comparatie realista a calitatii si a gustului mancarii. Si chiar o face .... Si se mira nespus, cum numai pt 10.000 lei vechi, orice sarac rupt in coor, isi poate cumpara o legatura de ceapa verde, naturala si gustoasa, cand in SUa asa ceva este imposibil ( cu ot cu certificarile lor organice )....
  Da, americanul a descoperit adevarul : iata ca se poate sa hranesti o natiune, cu mancare naturala, daca vrei ... Ceea ce el nu stie, este ca agricultura e distrusa in Romania : ca daca s-ar fi incurajat agricultura, acum ar  fi avut ocazia sa traiasca in Rai, mult mai ieftin ....

Pe mine, aplaudacii m-au acuzat ca mint, ca exagerez, ca nu-i adevarat : mancarea din Canada e ca aia din Romania, nu-i nici o diferenta. Nici de gust si nici de calitate. Si s-au isterizat pana au facut spume la gura, pe celalat ex- blog al meu si pe forumul Cantarea Canadei.
   Eu le recomand sa-i scrie si americanului care traieste ...tot in Rai ( da' ala romanesc ), si sa-i spuna aceleasi lucruri .... Eu promit ca o sa-mi fac provizii de pop-corn si " let's have fun " ! ....

20 comments:

  1. Si inca odata tot super, mega si hypermarketurile castiga... Ne meritam soarta!

    ReplyDelete
  2. Intrebarea 1: cum poti avea acces la fructe cum ar fi struguri, capsuni, zmeura, mure, etc in timpul iernii, daca nu aducandu-le de la mii de km distanta?

    Intrebarea a doua: Cum pot fi aduse fructele astea de la mii de km distanta fara sa se strice?

    ReplyDelete
  3. Anonimu cu oferta

    "cum poti avea acces la fructe cum ar fi struguri, capsuni, zmeura, mure, etc in timpul iernii, daca nu aducandu-le de la mii de km distanta?"

    fructele astea nu se mananca IARNA. Orice "anonim" stie cand se coc capsunile, cand se coc strugurii, etc.

    "chestiile" aduse in miezul iernii sunt un fel de "difosfopiridinnucleotidpirofosfatază" cu aspect de capsuna, mura, zmeura.

    Ce naiba ! pana si un urs analfabet stie cand apare zmeura si ca ea nu creste in cutii de plastic

    ReplyDelete
  4. Anonim nr 1 : si in timpul verii sunt exact la fel ! In Canada fructele nu se coc niciodata... desi le aduc pe majoritatea din Florida, unde-i cald si soare...

    si in timpul verii, fructele se usuca tot ca si capsuna asta , daca le tin in camera ; si e cultivata in sezon ! Din cauza ca sunt iradiate, si nu din cauza ca sunt in extrasezon ...
    Vrei sa usuc o capsuna si la vara, sa te convingi ?

    ReplyDelete
  5. uitasem ; si in timpul verii, se cultiva EXACt ca si in timpul iernii ! Am fost vara in Leamington 9 capitala rosiilor in Ontario ) si n-am vazut o rosie cultivata in pamant ! TOATE erau in sere, cultivate hidroponic ( adica in apa cu chimicale, nu in pamant ) : scrie asta si pe situl oficial al Lemanington -ului ....te poti convinge.
    eu am vazut cu ochii mei...

    ReplyDelete
  6. @ Anonimu cu oferta. My point exactly. Nu te poti astepta sa mananci fructe in timpul iernii. Ce-ti ramane de facut e sa hibernezi, sa rozi o radacinoasa, doua, sa tai gaina, sa mananci legume-fructe conservate.

    @ Tzipi - poate nu te-ai dus unde trebuie. Ca aia se numesc capitala rosiilor nu-i face model de agricultura. Probabil ca zona aprovizioneaza un procent mare din piata - dar nu inseamna ca nu ai acces la alte variante.

    Cauta ferme organice si vei gasi. Daca ai sa afirmi ca NU exista ferme organice, mai cauta sau adu argumente cum ca cele care sunt certificate nu sunt organice.

    ReplyDelete
  7. Am mai povestit pe blog despre cum mancarea "certified organic" este tot GMO sau hibrida, in cazul fericit, pur si simplu pentru ca legea NU cere sa fie no GMO ( la momentul; respectiv am pus si legea ).
    In plus, daca le cumperi din magazin, alea certified organic, sunt vopsite cu ceara si iradiate. Problema e ca n-ai cum sa manaci de la fermele asa zis organice ; nu poti merge sute de km cu masina, ca sa cumperi o rosie : te duci o data, de doua ori de curiozitate, de moft, insa in rest, mananci ce gasesti in oras. Ori in oras, gasesti crappy food, indiferent ca e iarna sau vara.

    ReplyDelete
  8. Yo nu stiu ce va mirati de canadieni, cand la noi in plin sezon rosiile au mijlocul care pleaca de la codita lemnos! (nu-mi vine acum in minte cum se spune exact). asta pt ca taranu'(care o mai cultiva) stie ca daca rosia nu e la standard UE nu o cumpara nimeni. cucoanele s-au invatat in piata sa le incerce?!, rosia tre' sa fie tare, etc. ma intreb ce s-o fi intamplat cu gunoiul de grajd care face legumele sa creasca foarte bine in mod natural?!
    dupa aia, cu toate prafurile pe care le arunca astia din avion, de cand ploua se arde tot, stau si ma gandesc ce e mai bine: rosia cultivata la sera in strat de paie si draq mai stie ce, sau rosia cultivata in aer liber cu tot ce vine de sus pe ea??
    am o prietena care nu a avut probleme cu dantura pana a plecat in america unde i-au cazut dintii pana in 30 de ani, desi bea litri de lapte! imi spunea ca nimic din ceea ce mananaca nu este real! "din orice fruct ai musca" se aude un "clok" si in plus de asta, toate fructele sunt tari" spune ea.
    cata lume isi permite sa se hraneasca doar de la ferme organice? si de cand trebuie sa facem asta, cand se poate face agricultura bine merci in aer liber?! in italia vedeam o discutie la tv, in care un tanar acuza statul italian ca a marit preturile la carne, obligandu-l astfel sa manance carne ieftina si de proasta calitate si sa se imbolnaveasca! pe buna dreptate! noi suntem practic obligati sa mancam tot felul de prostii, indiferent ce ar fi ele.
    eu mananc foarte multe fructe, mananc doar fructe de sezon, sincer capsunile cat pumnu' pe care le-am vazut in supermarket nu ma incanta deloc, dar naiba stie si fructele pe care le mananc eu cate pesticide si ce alte nebuneli or mai avea!
    cine vrea sa fie protejat cat de cat, trebuie sa traiasca la tara, sa cultive in curte si sa invete de la batrani metodele de conservare a legumelor si fructelor pe timp de iarna, parerea mea....


    PS - acces la struguri in timpul iernii poti avea, sunt anumite soiuri de struguri care se pot pastra in locuri uscate, se stafidesc putin, atata tot - cand eram mica bunica mea facea tot timpul chestia asta.
    merele se pot pastra foarte bine in locuri uscate, nu mai imi amintesc cum.
    rosiile se pot conserva la borcan, e adevarat ca nu mai au gustul de rosie proaspata, dar se pot consuma foarte bine crude in salata. ardeii grasi la fel, se pot conserva. tineti minte ca bunicii nostri mancau mancare de post iarna, deci metode de conservare aveau!
    asa ca se pot manca foarte bine legume si fructe pe timpul iernii.

    Padme

    ReplyDelete
  9. Anonimu' cu oferta

    Padme

    Toamna la culesul viei iei ciorchinele de strugure si ii bagi codita intr-un cartof despicat pana la jumatate (nu tai cartoful in doua de tot). Legi cat de cat strans cartoful in jurul coditei de strugure cu o sfoara, carpa. Pui strugurele in beciul casei pe nisip.
    Poti sa mananci un "dulce" natural pana cam prin ...februarie anul urmator.

    Morcovii se infing intr-o ladita cu nisip. Se infing in pozitie verticala. Astia tin mult.

    Prunele, cand se coc, le culegi frumoase (nelovite, necazute) si le pui pe o tabla (neagra, ordinara) in aer liber, la soare si vant. Pui ceva tifon pe ele sa nu vina insecte (viespi, albine, muste). Le tii in aer soare pana se usuca dar le intorci des (nu le lasi sa stea mult pe o singura parte). Cand se usuca le dai la beci pe rafturi dar rasfirate, nu gramada in cos.

    Merele se culeg frumoase, nelovite, se invelesc fiecare intr-o bucata de ziar si se pun gramada intr-o lada tot in beci.

    Beciul sa fie din ala ca la tara, in pamant, fara multe ferestre, curenti de aer, etc.

    Deh....batranii nostri... Pofta buna !

    ReplyDelete
  10. "Am mai povestit pe blog despre cum mancarea "certified organic" este tot GMO sau hibrida, in cazul fericit, pur si simplu pentru ca legea NU cere sa fie no GMO ( la momentul; respectiv am pus si legea ).
    In plus, daca le cumperi din magazin, alea certified organic, sunt vopsite cu ceara si iradiate. Problema e ca n-ai cum sa manaci de la fermele asa zis organice ; nu poti merge sute de km cu masina, ca sa cumperi o rosie : te duci o data, de doua ori de curiozitate, de moft, insa in rest, mananci ce gasesti in oras. Ori in oras, gasesti crappy food, indiferent ca e iarna sau vara."

    Tzipi, daca imi aduc bine aminte, pe blogul pe care il aveai inainte, la un post pe teme de macare organica in Canada, tu afirmai sus si tare, ca si acum, ca fructlele, legumele si carnea organice sunt GMO. Cineva ti-a raspuns cu un citat de pe site-ul guvernului Canadian, in care scria ca plantele nu pot si desemnate organice daca sunt GMO. Are rost sa stau sa caut si eu linkul respectiv?

    Din cate stiu eu, problema apare in momentul in care cumperi mancare gata pregatita. Este voie sa etichetezi produsul respectiv ca organic daca ai numai 95% din ingrediente organice (deci ne-GMO) iar restul pot fi ne-organice. Cand ai intre 5-30% din compozitie ne-organic, trebuie sa scrii pe eticheta XX% organic. Sub 70% ingrediente organice, nu poti afirma pe eticheta ca este organic - poti mentiona numai in lista de ingrediente ce anume este organic.

    Cat despre dusul la sutele de km distanta pentru mancare organica, nu ma pot da cu parerea despre Toronto. Noi am incercat cateva ferme de pe langa orasul in care locuim (trei sunt la 20 de min de noi) pentru legume si fructe si de anul asta o sa comandam carnea de la o ferma de mai departe. Peste o anumita suma, livrarea este gratuita. Nu pot sa cred ca in To nu exista acces la mancare organica de nici un fel. Cine stie, poate asa o fi!

    ReplyDelete
  11. Mancarea organica, nu eorganica, oricat ar clama ei. Se poate simplu constata, dupa aspect si dupa gust : e plastic curat, exact ca aia din magazinele standard.

    Fermierii nu au voie sa salveze semintele organice ( poate pentru ca n-au ce seminte sa salveze ? ), ci trebuie sa le cumpere in fiecare an : ce garantie am ca nu-s hibride sau GMO, ca rezultatul produs de ele este... plstic ?
    In plus, aia cu procentul de nu 100 % organic, dar certifiem organic, se aplica si legumelor, fructelor, nu doar mancarii procesate. Legislatia e o nebuloasa si e contradictorie, cand vine vorba de GMO.

    Cel mai clar si mai simplu este cand mancam legumele respective : au ele seminte mari si sanatoase ca alea din Ro ? Au ele gustul si aspectul celor naturale din Ro ?
    TOTI, dar absolut toti imigrantii veniti din tari cu mancare naturala, cu care am vorbit, au declarat dezamagiti ca ce vand ei in magazinele organice, aia nu e mancare naturala, ci plastic.

    Eu acuma inteleg ca uni oameni au nevoie sa-si justifice cumva ca totul e bine si nu-i chiar asa teribil precum pare. Voi in afara de vara, cand mancati de la fermele organice ( foarte putini oameni isipermit ), ce mancati, nu tot crapy food GMO ?

    ReplyDelete
  12. OK, deci ca un produs sa fie identificat ca organic trebuie sa treaca testul papilelor tale gustative? Asta e tot???

    ReplyDelete
  13. Pai alte teste n-are de trecut in realitate ( doar completarea de hartii si birocratie ). Degeaba clameaza ei ca-i natural, organic, cand e plastic curat, fara nici un gust.

    ReplyDelete
  14. Credeam ca poti argumenta logic, iar observatiile tale pot fi sustinute de dovezi, nu de declaratii gen "mie si altor douaj-de imigrianti nu ne place gustul mancarii". Argumente si 'studii' d-astea au valoarea argumentativa egala zero.

    ReplyDelete
  15. Am pus poze cu papadie certified organic, mare cat un boschet. am pus poze cu fructe organice uriase, care n-au nici o legatura cu naturalul.
    Du-te in orice magazin bio si o sa vezi la vanzare ceapa certified organica, cat pepenele. Mai mare dovada decat asta, ca nu sunt naturale, ce vrei ? Le poti vedea cu ochii tai ca nu arata natural.
    Cand le manaci, simti clar ca e plastic sinu mancare naturala ; dupa 30 de ani traiti in mancare naturala, poti face diferenta.

    ReplyDelete
  16. Eu nu am crescut la tara, nu am avut parinti sau bunici la tara si nici nu am studii in domeniul agricol. Poate tu ai... Imi aduc aminte de postul papadia - parea destul de mare. Pe de alta parte, noi nu prea taiem iarba in spatele curtii, ci o lasam in voia ei de multe ori. Am observat ca atunci cand nu taiem iarba si creste inalta, papadia din ea creste si mai inalta ca s ajunga la soare. Cand tinem iarba cam la 5 cm, aceeasi papadie nu mai creste la fel de inalta. In fine, om avea papadie GMO si eu nu stiu. Oare trebuie sa platesc royalties cuiva???

    Ai mei si-au cumparat pamant unedva in mijlocul Ro si si-au construit o cabana acolo. Evident, mi-au trimis si mie poze sa ma minunez si sa admir frumusetile de pe acolo. Ce sa vezi, un a din poze era cu maica-mea intr-o poiana, sau nu stiu cum sa-i zic, in care era trifoi inalt de aproape 25 cm si cu o floare enorma. Am intrebat-o daca era adevarat si a zis ca da - data viitoare cand vine aicii a promis sa imi aduca seminte. Acu', sunt 99.9% sigur ca trifoiul ala nu era GMO. De unde apare intrebarea... o fi posbil ca papadia de ai dat-o ca exemplu pur si simplu sa fie un alt soi decat ala care a crescut la tine in batatura (dar tot organica)? E posibil?

    Cat despre cepele de care zici tu... la fermele de care aminteam mai devreme am gasit numai cepe normale, unele mai mari, altele mai mici, mai strambe, mai putin strambe... de toate soiurile. Si aveau gust de... ceapa. La fel si rosiile (unde mai pui ca alea mai aveau si pete pe ele uneori), merele, capsunile etc. Si primele dati cumparam mai mult decat puteam consuma intr-o sapatamana si aruncam extrem de multe produse, mai ales fructe. Pana ne-am invatat ca nu tin, si am cumparat mai cu cap, mai putin. Ce-i drept, mergem cam o data pe sapt sau la 2 sapt sa luam ce avem nevoie. Iar cand a fost vorba de carne, care evident e destul de scumpa, am aruncat si din aia la greu ca dupa 2 zile era de nemancat, lasata in frigider. Deci, din experienta mea, tind sa cred ca produsele cu pricina sunt organice. Inca o data, nu pot sa iau ca argument valid papilele tale gustative sau papadia care crestea la tine in batatura.

    Numai bine.

    ReplyDelete
  17. Exista si alte specii de papadie, da' n-au frunza de juma' de metru, chiar daca n-a cosit nimeni iarba.
    Daca tu astepti dovada scrisa si emisa de catre autoritati, ca de fapt, ce vand ei nu e organic, eu zic ca o sa astepti mult si bine, ca asta e o industrie de bilioane de dolari si e in crestere continua.
    O hartie nu tine loc de realitate : vezi ceapa ca e cat pepenele, pruna cat marul, capsunile sunt uriase, perfecte si toate au gust de plastic ( nici nu seamana cu mancarea naturala pe care o cunoastem cu totii). Daca pentru tine, o hartie bate realitatea, atunci mananca fericita mancarea lor organica !
    De ce s-au stricat legumele care le-ai luat de la fermieri ? Pentru ca nu erau iradiate ( n-are nici o treaba cu organic sau ne-organic ).

    ReplyDelete
  18. Papadia de care vorbeam avea douazeci si ceva de cm frunza, iar tija florii si mai mare.

    Papadia pe care ai pozat-o tu are cam tot atata. Daca pui palma ta ca masuratoare, nu cred ca ajungi la jumatate de metru. Eu sunt inalt de 1,96 si am palma de 19 cm. Tu spuneai ca ai pana in 1,60 - sunt sigur ca nu ai palma de 25 cm. In fine. Povesti.

    E adevarat, fiecare crede de vrea - tu o tii pe a ta. Daca insa sustii ca ai gandire critica si ailalti sunt niste retarzi/prosti nu mai veni cu argumente gen la 'mine in batatura...' sau 'mie mi se pare ca gustul e nu stiu cum'. Dupa cum am mai spus este egal cu zero.

    Si nu ma intelege gresit, nu sunt 'indragostit' de Canada, as avea multe de comentat si imbunatatit. Pt mine e o tara ca orice alta tara in care am mai stat (inclusiv Ro) de care nu ma tine nimic legat... nimic mai mult, nimic mai putin.

    ReplyDelete
  19. Uite cum sta treaba cu papadia : din momentul in care scoate floarea, nu se mai poate consuma ca devine extrem de amara frunza.
    Ideea e ca trebuie sa recoltezi frunza cat e inca cruda : daca a ajuns deja la juma' de metru nu mai ai cum sa o recoltezi ca are flori. Oricum, frunza aia nu ajunge atat de mare in salbaticie.

    ReplyDelete
  20. Ramane cum am stabilit... la mine in ograda....

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.