Doctor Yourself

Friday, March 4, 2011

Banii cetateanului ...

Cine imparte, parte'si face ... Nu exista nici un dubiu in asta. Iar Raiul nu face exceptie ...
Exista in Rai un fond din taxele po-pulimii, TCHC, din care ar trebui sa se construiasca locuinte sociale si sa se asigure intretinerea celor existente. Tot aici intra si intretinerea adaposturilor pentru saraci. Va mai amintiti de scandalul de la primarie http://filosofiepebordura.blogspot.com/2011/02/scandal-la-primarie.html  ei bine, se pare ca oamenii au avut toate motivele ca sa fie furiosi  : la una udit, tocmai au constatat cheltuieli de milioane de dolari pentru ....lux !


Primarul s-a suparat si zice ca o sa-i schimbe pe sefii din boardul care au cheltuit banii aiurea .


In vremea asta, ziarele urla despre cum cei care locuiesc in locuinte sociale nu au beneficiat de reparatii in casa, si stau cu lucrurile defecte, pentru ca .... nu erau bani ! In acelasi timp, oamenii se inscriu pe liste de asteptare pentru a primi o locuinta sociala si asteapta ani in sir. Cunosc o mama singura cu copil handicapat, care astepta de 3 ani sa primeasca casa, si mai avea de asteptat : ca nu sunt bani pentru a construi locuinte mai multe.
    Si acum sa vedem pe ce s-au dus banii care existau deja : 50.000 $ pe petrecerea de Craciun a personalului  TCHC ( nu, nu a saracilor care locuiesc in casele sociale ) ,  2.000 $ la saloanele de spa, etc.


Si ca salariul sefului HTCH pe 2009 a fost de vreo 200.000 si ceva pe an. Acuma inteleg de ce nu erau bani pentru a construi case pentru amarati ...


Primarul s-a suparat, si de data asta nu le mai zice saracilor din casele sociale sa-si ia un job, ci declara ritos ca aia de la TCHC n-au respect fata de banii cetateanului, ca e un abuz, ca bla-bla. Si ca o sa le ceara sa-si dea demisia.

 Intr-adevar, primarul s-a tinut de cuvant si le-a cerut demisia. ... era cel mai bun lucru care putea sa-l faca, avand in vedere ca situatia a ajuns in presa ...


 Numai ca , primarul a avut parte de o surpriza de proportii : boardul vinovat de cheltuieli de lux in folos personal .... refuza sa-si dea demisia ! Pai ce va inchipuiati, ca o sa lase ciolanul din gheare chiar asa usor ?


In consecinta, primarul se gandeste sa privatizeze TCHC-ul ... eu nu inteleg un lucru : daca reprezentantii statului n-au fost in stare sa administereze eficient fondul ala si au cheltuit banu' degeaba, o persoana particulara, vrea sa faca profit. Ca doar nu o sa munceasca degeaba ... Si ori cheltuie slujbasii statului, ori platesti profit gras particularului, nu esti tot acolo ? Cat castigi la pod, dai la vama...

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.