Doctor Yourself

Saturday, February 19, 2011

Slim Fast !

Din ciclul " sa radem cu nutritionistii " canadieni ...
De data asta avem batoanele minune, care inlocuiesc o masa . Ce nu ne spune, este de ce as inlocui o masa cu un baton minuscul de ciocolata ? Care baton, pretinde ca ajuta la mentinerea greutatii, pentru ca ... portiile sunt "controlate" . Adica minuscule !


Deci sa ne intelegem ; renuntam la o portocala, un mar si o salata, pentru ....dioxid de titaniu ? Si pentru o lunga lista de chimicale, sau substante toxice ( glucoza-fructoza, lecitina de soia ) , pentru MSG substanta neurotoxica ( soy protein isolate ) si tot asa ... Deci batonul asta pretinde ca tabelul lui Mendeleev, varianata ciocolatoasa merita sa inlocuiasca o mancare natrala....


Bineinteles ca grasimile trans fats sunt 0 .... Cunoastem trucul http://filosofiepebordura.blogspot.com/2011/02/trans-fats-scam.html 
In ce consta smecheria cu caloriile ? Am calculat si vin cam 4 calorii ( cu aproximatie ) pentru 1 gram de baton.

Am calculatcate calorii vin pe 1 gram, la o ciocolata oarecare, luata la intamplare : ciocolata care nu pretinde ca ne slabeste !

Si surpriza !  Rezulta ... 5 calorii / 1 gram ! Ma intreb atunci, in ce consta superioritatea batonului miraculos de slabit, cand de fapt, el este la fel de plin de calorii, ca si ciocolata normala, aia care stim cu totii, ca ....ingrasa ? Trag concluzia ca e doar reclama si dresajul populatiei : cumparati ciocolata miraculoasa, plina de chimicale, ce va ajuta sa slabiti, pentru ca are portii minuscule ! Concluzia : daca nu mancati ( portii minuscule ), bineinteles ca veti slabi....de foame ! Si pentru ca sa faceti foamea, nu-i nevoie sa mancati cicolata miraculoasa. Veti slabi mai repede daca faceti foamea cu un mar si o portocala, decat cu o ciocolata.


Am mai incercat o data, si am luat de pe raftul cu produse de slabit, prima cutie care mi-a cazut in mana :asta e si mai agresiv, ca ne sugestioneaza inca din titlu ca vom slabi !


Eticheta ne arata ca e la fel de plin de chimicale si nelipsita glucoza-fructoza . Si soia, bineinteles ...


Si acum, momentul adevarului : cate calorii / gram are ? Pai .... 4 ! Iar ciocolata aia obisnuita, care nu promite ca ne slabeste ci stim cu totii ca ingrasa, are ....5 calorii / gram . Deci iata ....

3 comments:

  1. Hello,
    La voi cat e ora???
    Inca se mai doarme????

    ReplyDelete
  2. La noi se cam doarme: suntem cu 7 ore inainte sau dupa ora Romaniei ( e complicat sa-mi dau seama asta cu orele si numerele ).

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.