Doctor Yourself

Monday, February 21, 2011

Sa fluieram in biserica !

Din ciclul : sa fluieram si sa hiuduim in biserica ! Ca merita .... o data in plus ...

De parca nu-i suficient ca , crestinismul s-a impus cu rugul si cu sabia, ca sute de ani a tinut omenirea in ignoranta arzand pe rug oamenii de stiinta, ca a furat fara jena aproape toate sarbatorile si ritualurile pagane ( cei care cunosc istoria veche, stiu mai bine ), pe care si le-a insusit si le-a prezentat ca fiind ....crestine ! Ca sa nu mai amintesc de biblioteca Vaticanului, aia tinuta la secret, ca nu cumva sa afle po-pulimea cine suntem si de unde ne tragem ...
Nu, tupeul bisericii ortodoxe romane e maxim : a tinut bietii tarani in sclavie vreo cateva sute de ani ( parca 400 , daca bine ma insel ? ),din prea multa iubire pentru oameni, banuiesc, pana cand a venit Cuza Voda si i-a eliberat din sclavie. Dupa care, biserica a tinut cu dintii de privilegiile care le are.
   Insa chestia asta mi se pare culmea tupeului si zgarceniei : http://www.libertatea.ro/stire/amenda-de-5-000-de-lei-daca-aprinzi-alte-lumanari-decat-cele-cumparate-din-biserica-323257.html    Adica n-ai voie sa aprinzi lumanari la biserica, decat daca le-ai cumparat .....din biserica. Sa faca si parazitii in sutana un banut ... ca conteaza fiecare cent ...
    Uimitor mi se pare ca initiativa nu vine de la popa de cartier, ci ....de la varful bisericii : care isi trimite  "controlorii" pe teren, sa verifice daca popa si-a dresat turma sa cumpere lumanarile doar de la biserica, ori ba. Si bietul popa e asa de stresat, incat ... si-a instiintat turma, ca vor primi amenda daca vin cu lumanari cumparate din afara bisericii !

Da, inteleg ca crapa fierea in popi, daca pierd 2 lei cat costa o lumanare ... Si crestinopatii, se duc sa le pupe mana, cu recunostinta .... Da' ce-ar fi daca in loc de asta, i-ar fluiera si i-ar huidui in biserica, ( dupa modelul suporterilor de pe stadioane ) , dupa cum bine merita ? !
Am sa pun articolul din ziar, sa va minunati si voi, in caz ca o sa-l retraga de pe sait. 

Amendă de 5.000 de lei dacă aprinzi alte lumânări decât cele cumpărate din biserică
20 Februarie 2011, ora 19:02 

 Cincizeci de milioane de lei vechi este amenda cu care îşi ameninţă un preot enoriaşii. Pedeapsa îi vizează pe credincioşii care aprind alte lumânări decât cele vândute în biserica lui, din comuna Ciocăneşti, judeţul Călăraşi.

Preotul Dumitru Cristian Laurenţiu nu s-a mulţumit să-i ameninţe pe enoriaşi. El şi-a pus avertismentul pe hârtie şi l-a afişat în biserică.

Reporterii Realitatea Tv au realizat o anchetă în acest caz cu o cameră ascunsă. Ei s-au amestecat printre credincioşi, având în mână câteva lumănări aduse de acasă. Preotul le-a făcut observaţie, asigurându-i că ar avea probleme dacă vin cei de la Arhiepiscopie în control.

Revenind în mod oficial, reporterii de la Realitatea au obţinut şi o explicaţie de la părintele din Ciocăneşti.

"Deci vă spun tot: Episcopia trimite oameni pe teren, pe care nu-i cunoaştem, care vin şi se uită şi pe ambalaj. Dacă găseşte lumânări din altă parte, primesc amendă. Decât să primesc eu amendă, mai bine ameninţ credincioşii. Am vrut să-i sperii, să nu-mi facă probleme".
(Captură Realitatea TV)

5 comments:

 1. Mi se face rau. Orice alt comentariu e de prisos...

  Lucisfera

  ReplyDelete
 2. e strigator la cer cate vezi in ziua de azi ,dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i bagam pe toti in sala de judecata si sa aratam cu degetul si sa zicem ca daca X e natarau ,Y,Z si restul sunt la fel.treaba cu amenda ,e intr-adevar absurda si nu are nici o legatura cu Sfintele Canoane bisericesti ortodoxe.
  iar ceea ce vezi tu prin lume,ca se crucifica si ca fac fel si fel de festivaluri inchinate lui Dumnezeu,alea-s ratacii protestante.
  protestantismul e o religie noua ce-a aparut din catolicism.
  iar razboaiele sfinte au fost duse si conduse de catre papistasi,dupa marea schisma din 1054.
  iar cu Alexandru Ioan-Cuza ,citeste(poate te plictisesc ,dar e ceva informativ:): "Cuza a fost primul mare „iluminat şi „luminător de la noi căruia i s-a dat în sarcină scoaterea bietului norod Moldo-Valah din „beznele Ortodoxiei şi alinierea lui în marşul universal către strălucirile „progresului, Pentru asta, el a pus neasemuită rîvnă în ctitorirea învăţămîntului ateu românesc. Cum zice o Istorie de a 4-a, „Domnitorul Al. I. Cuza a despărţit învăţămîntul de biserică (IST4). Ceea ce vrea să spună că onorabilul nostru fost colonel şi ministru de interne a ridicat Bisericii dreptul de a-i educa pe copii Români botezaţi, dărîmînd învăţămîntul creştinesc şi înfiinţîndu-l pe acela zis „laic (=ateu), adică şcoala antihristică, organ al Statului antihristic! Atunci, s-a petrecut ceva cumplit: întreaga aşezare firească a obştii româneşti s-a prăbuşit în clipa cînd preotul a fost despuiat de vrednicia dăscălească, ce a fost dată umaniştilor mercenari ai minciunii, şi cînd însăşi preoţia a fost trecută între îndeletnicirile funcţionăreşti ale Ministerului Instrucţiunii şi Cultelor.

  ReplyDelete
 3. Pentru a-şi săvîrşi misia, Cuza nu a stat deloc pe gînduri, şi încă „în 1859, la 15 decembrie, a desfiinţat şcolile catehetice din Moldova, pe care le-a schimbat în şcoli primare. Ceva mai tîrziu, seminariile au fost luate sub conducerea directă a Ministerului Instrucţiunii, care n-a întîrziat a le aduce reforme şi a le reorganiza (ŞER). Aceasta vrea să zică ateizarea lor, preschimbarea lor în laboratoare ale necredinţei. Aşa că mai bine ar fi să spunem că „prinţul a fost înscăunat ca tiran al României întregi pentru a-i despărţi pe Români de Biserică şi Biserica de Ortodoxie, trecîndu-i şi pe unii, şi pe cealaltă sub ascultarea Statului revoluţionar francmasonic.

  Apoi, cum citim în alt manual de istorie, „prima lege şcolară a statului român a fost legea lui Cuza din 1864, care organiza desfăşurarea învăţămîntului de toate gradele. Învăţămîntul primar era decretat obligatoriu şi gratuit, avînd în vedere nivelului extrem de scăzut al instrucţiei populaţiei rurale (IST8). Aici, atingem un capitol de cea mai mare însemnătate în istoria revoluţiei româneşti, care a urmărit pe de o parte ispitirea norodului către păgînism şi apostazie, iar pe de alta, umanizarea ortodoxiei noastre, adică schimbarea ei în filosofie a Antihristului. În alte cuvinte; masonizarea Românilor a mers împreună cu masonizarea Bisericii: saducheii şi fariseii şi-au dat mîna cu arhiereii şi au purces la desăvîrşirea lucrării „iluministe în România! Legea instrucţiunii publice a lui Cuza a arătat toate acestea desluşit, punerea ei în aplicare făcîndu-se prin Biserică, instituţie de căpetenie a guvernului luptător de Hristos! De fapt, dacă schimbările nu ar fi venit prin Biserică, norodul prost (adică simplu), dar sănătos la minte nu ar fi primit să îşi ridice „nivelului extrem de scăzut al instrucţiei nici cu un milimetru măcar. De aceea, prin condeiul nefericitului V. A. Urechia, Ministerul îi scria Mitropolitului Nifon o „adresă (un ordin deci), frăţesc-masonică, umanist-apocaliptică şi demagogic-patriotică: „În ziua de 1 septembrie intră în lucrare noua lege şcolară cu marele principiu al obligaţiunii instrucţiunii primare. Punem acest principiu mîntuitor sub adumbrirea Bisericii strămoşeşti. Ardicaţi, Preasfinte, vocea amvonei pentru esplicarea lui! Puneţi a se face rugăciuni pentru prosperitatea instrucţiunii publice, ordinaţi clerului să îndemne pe săteni, mai ales, a-şi trimite copiii la şcoală, căci gloria religiei va sta în isbînda luminii, şi salvarea patriei române nu este decît cu această condiţiune. Şcoalele din trecut se ţineau în pridvoarele bisericilor noastre. Faceţi dară, Preasfinte, prin influenţa salutarie ce vă dă sfînta noastră religie, ca şi pe viitor şcoala să fie pridvorul Biserici Române şi ambele intrarea sigură la templul [!] binelui, al adevărului, al frumosului şi al românismului (ŞER)."

  ReplyDelete
 4. iar daca te uiti bine in istorie ,dupa ce s-a sfarsit al doilea razboi mondial,ai nostri intelectuali romani ,preoti ,studenti ,tarani,care erau impotriva ideologiei comuniste,erau bagati in temnitele comuniste si numai ei si Dumnezeu stiu cate chinuri au avut de indurat pentru ca nu se lepadau de crezul lor.
  Un exemplu de admirat,e Petre Tutea,care intrat ateu convins in inchisoare,si-a iesit crestin ortodocs ,si si-a dedicat zilele pe care le mai avea de trait in ale teologiei.
  asa ca ,nu-i bine si nici frumos sa fluieri in lacasurile de cult ,doar pt ca ochii tai vad atatea erezii din partea altor oameni.
  si ca sa pun frana la comentariul meu ,am sa-l citez pe Petre Tutea:"In fata lui Dumnezeu ,geniul e var primar cu idiotul"
  o zi frumoasa si sper ca nu te-am deranjat prea tare...Darius

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.