Doctor Yourself

Tuesday, February 8, 2011

Epoca de Aur loveste again !

La noi, provideri-i de internet sunt doi ( adica monopol in buna regula ) : Rogers si Bell . Celelelte companii, cum e Primusu-ul, folosesc reteaua Bell pentru telefoane si internet. Adica oricum o dai, tot la capcaunii cei mari ajungi ....monopol.
    Si ce s-a gandit Bell-ul, cum sa mai faca un ban in plus : s-au dus frumusel la CRTC ( un soi de comisie radio-tv, care regularizeaza asta ) si s-au vaietat ca reteaua lor nu mai face fata, si ca sa le aprobe sa dea net cu portia . Masurat. Si cine vrea felie mai mare, sa plateasca in plus.
    Acuma, CRTC-ul, in loc sa le zica : baieti, daca reteaua voastra nu mai face fata, puneti mana si faceti investitii in retea ( s-a inventat cablul optic, insa canadienii n-au aflat inca ). Nuuuuu ! CRTC-ul si-a dat ok-ul . Si astfel Bell-ul va lua o caruta de bani IN PLUS , fara sa faca nimic : doar ca sa dea acelasi internet ca si inainte...

Concret : platim 35 $ / luna pentru 25 de giga . Daca vrem mai mult, pentru fiecare giga mai platim 5 $ in plus ... Ca asa vrea Bell ... Partea proasta este ca desi esti la alta companie, tot platesti mizeria asta , pentru ca ....celelalte companii folosesc reteaua Bell-ului. Care Bell da net cu portia. In concluzie : la orice provider ai fi, tot platesti in plus mofturile Bell-ului.
Internautii s-au isterizat si au semnat vreo 300.000 o petitie  http://openmedia.ca/meter   pe internet si au facut flood cu plangeri, la cabinetul lui Harper. Au facut si un sait sa salvam internetul  http://saveournet.ca/

In Canada e an electoral, asa ca presa a preluat rapid subiectul, si liberalii au sarit primii sa tina cu populimea, ca vezi D-ne chestia asta incalca drepturile omului.

                                         Ministrul industriilor spune ca o sa reevalueze situatia .


                Nenea Harper a sarit si el in ajutorul po-pulimii, ca doar e an electoral ....


In schimb, canadienii au intrebat marmota daca primavara o sa vina devreme anul asta ... Eu zic sa o intrebe si ce va decide minsitrul : o sa ne dea netul cu portia ori ba ?

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.