Doctor Yourself

Thursday, February 24, 2011

De ce am ras astazi ...

Cautam niste chestii pe net : despre ciupercile mele favorite, of corse, cand nimeresc pe saitul asta http://www.naturashop.ro/reishi-p-946.html   unde vad scris cu tupeu ( sau cu o maxima lipsa de informatie ), urmatoarele :
"Reishi este o ciuperca miraculoasa, extrem de rara, cunoscuta de mii de ani in Extremul Orient pentru eficienta 
intr-o gama foarte mare de afectiuni." 


EXTREM DE RARA ? Astia ori sunt prosti, ori ne cred pe noi .... Nu doar ca Reishi nu e rara, dar se gaseste .... peste tot in Romania ! Este una din speciile de iasca, alea care cresc pe copaci prin paduri, pe dealuri, prin parcuri . Popular e numita in Romania " lingurita zanelor " si romanii fac focul cu ea, primavara ... 
   De curand, un amic de-ai mei a gasit-o si a cules-o, pe copacii din Muzeul Satului din Bucuresti .... Da, e extrem de rara : sariti si scoateti bani grei din buzunare, ca nu oricine are acces la asa raritate ...
Si mai vor si 850.000 de mii vechi pentru cateva grame de ciuperca incapsulata
    Ciuperca extrem de rara, fuck !

4 comments:

 1. Lolz, uite cum inveti ceva zi de zi! Deci Reishi este iasca noastra cea de toate zilele, cu care se face focu' din mosi-stramosi? Mersi de informatie. Aia de la "Natura shop" sint... no comment... Stiu aia botanica asa cum stiu io... chineza.

  Lucisfera

  ReplyDelete
 2. Ciuperca Reishi , ce creste spontan si in tara noastra, este cunoscuta si folosita in unele tari din Extremul Orient de mii de ani. Folosirea acestei ciuperci in tratamente populare in Asia se pierde in negura vremii. In era contemporana pe langa ciuperci a inceput sa se foloseasca si extracte din miceliu. Analize chimice la ciuperci uscate de Ganoderma lucidum in flora tarii noastre:

  Palaria cu cuticula contin : proteina bruta 13,39% si 7,91% celuloza bruta.

  Tuburile sporifere contin : 10,25% proteina, 6,8% celuloza bruta, 3,2% grasime bruta si 1,49% cenusa.

  In ultima perioada Societatile occidentale au inceput sa abordeze tot mai frecvent plantele, ierburile si chiar ciupercile ca surse de hrana ele continand : vitamine, suplimente alimentare sau hrana functionala. In anul l990 suplimentele de dieta ale S.U.A. au atins o cifra de afaceri de 3,3 bilioane de dolari, in 1992 a atins 3,7 bilioane, in 1994 de 5 bilioane, in 1996 de 6,5 bilioane, in 1998 de 12 bilioane iar in 2000 probabil ca a depasit 14 bilioane de dolari (Zeisel, 1999). Dupa S.U.A. aceste suplimente alimentare au inceput sa apara in marketurile din Europa si Estul Asiei.
  http://ganoderma-reishi.info/cultura-ciupercilor-reishi-%E2%80%93-ganoderma-lucidum/

  ReplyDelete
 3. Pai si acum aflam ca e asa rara... iti dai seama ce averi am putea face :))?

  ReplyDelete
 4. Am vrut sa le las un comentariu alora cu ciuperca extrem de rara, da' nu se poate ... e intangibila .
  Gerhald : si cordicepsul creste prin Romania ( personal n-am intalnit ), nu stiu denumirea populara, insa la cat de scump este ...

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.