Doctor Yourself

Tuesday, January 11, 2011

Zei

In mod normal, nu ma deranjeaza ca oamenii cred bazaconii, insa de la o vreme, mi-a cam ajuns. Ca nu se multumesc doar sa creada si sa-si pastreze aberatiile pentru ei, ci tin neaparat sa le etaleze, sa faca parada, sa le indese si altora pe gat. Moment in care, pe mine, ma irita.
    Din partea mea, pot sa creada si in Mos Craciun, dar sa nu se uite la mine ca la un monstru, pentru ca nu fac acelasi lucru.

Pe la noi, subiectul religie este tabu. Daca zici ca faci / nu faci un lucru din motive religioasa, subiectul devine tabu, si nimeni nu mai pune alte intrebari. Iar acest tabu e exploatat la maximum : asa vedem companii serioase, ai caror angajati de o anumita religie, la ore fixe inceteaza munca, incep sa se dea cu capu' de podea si sa recite pozii zeului caruia i se inchina. Daca alt angajat al aceleiasi companii, si-ar lua pauza de tigara de cate ori ala se duce sa recite poezii, angajatul cu tigara ar fi dat afara, pe motiv ca risipeste timpul companiei. Si nu, nu se considera discriminare.
    Mai nou, tot pe timpul companiei, primesc 1 ora pentru studiul biblic ! Se aduna toti intr-o sala, si recita din Biblie, se roaga, dracu' stie ce fac. Si sunt foarte convinsi ca Gizas o sa le faca si o sa le dreaga : eu cred ca il confunda cu Mos Craciun, totusi ...
     O amica din Romania, care are un puradel, mi-a zis plina de speranta ca daca o vrea D-zeu, plodul ei o sa termine cu bine scoala ( are mari probleme in a intelege ceva din lectii ). Si am intrebat-o calm, ca ea chiar are impresia ca zeul ala al ei, n-are altceva mai bun de facut, decat sa predea lectii plozilor de clasa a 3 a ? S-a suparat pe mine si n-am inteles de ce, ca doar ea afirmase asta .... Da' nu incerc sa inteleg elucrubratile mintilor religioase, ca oricum o dau, tot la minciuna ajung :  se mint pe ei insisi, doar ca sa nu iasa din transa  ....
       Una mi-a zis franc , cum ca ea prefera sa creada in ingerasi, zane, pitici, chiar daca ei nu exista, doar asa, pentru ca ii fac viata mai frumoasa ! Macar fata era sincera si spunea ca se minte singura, ca realitatea o sperie : good luck in tepele care o sa si le ia, rupta de realitate fiind ! Si mai voia, nici mai mult nici mai putin, s-ai demonstrez ca zeul ei nu exista ! Da' ea poate sa-mi demonstreze ca cercul are 4 colturi ? Nu poti demonstra ca ceva nu exista ... dar e o scuza buna, pt mintile aflate in transa religioasa.
      Am gasit si un tip, geniu al prostiei, daca poate exista asa ceva. Care tip, sustinea in disperare de cauza, ca religiosii isi simt seul, pentru ca sunt dotati cu un organ pe care ateii il au atrofiat ! Organul respectiv se numea "organul simtirii lui D-zeu " si era situat undeva prin creier ! Nu, nu glumea, ci vorbea serios. Eu cred doar ca avea atrofiat organul gandirii ....

N-am sa zic nimic despre casa cu geamuri colorate, unde se aduna turma sa se inchine zeului. N-am sa zic, pentru ca intotdeauna, unde exista prostie, va exista si cineva care sa profite de asta : in acest caz, clerul si politicienii. Religia e utila, extrem de utila pentru ei. Asadar, ii las in bunastarea lor, sa paraziteze fraierii in continuare si sa le vanda iluzii celor care detin organul simtirii zeului ...

Da' pot tolera si treburile de mai sus, pana ajungem la ipocrizie : acolo imi creste tensiunea. Si ipocriti mai mari ca religosii, nu exista pe planeta asta.
   Cel mai mult ma irita aia cu new-age . Pentru ca, o dau ei cu iiubirea pentru tot si pentru toate fiintele, in timp ce se scobesc de carne inre dinti. La treaba asta nu ma pot abtine si le spun ca's ipocriti. Dar vai, ei cei sensibili si iubitori de tot ce misca, sunt perfect linistiti , ca au ajutat un animalut sa moara mai repede si sa evolueze ( sa se reincarneze in om in viata viitoare ). Da' pe animalutul ala l-ai intrebat daca e incantat sa moara ? Si daca esti atat de sigur pe ce spui, de ce nu va ucideti intre voi, ca sa aveti friptura, si sa va ajutati sa evoluati mai repede ( o sa va reincarnati viata viitoare, intr-un om superior, unul sfant si spiritual ) ?
   Ipocriti, nesimtiti si egoisti. Si imi mai spun si ca ei isi cer iertare de la animalutul care s-a sacrificat pentru ca ei sa simta carne in gura ! Wow ! Si anume la ce o sa-i foloseasca iertaciunile, unui animalut mort ? Si daca le pare chiar atat de rau, de ce nu renunta la a mai ucide animale ?  Sau mai bine, sa se ucida intre ei, pentru a-si face friptura, si sa nu uite sa-si ceara iertare ...ca sa nu aiba vreo mustrare de constiinta .. Mare nesimtire trebuie sa aiba in ei, ca sa declare cu gura plina de carne, cat de mult iubesc ei animalele ! Banuiesc ca la fel de mult iubesc si oamenii si pe zeul lor ....deci, e clar ! De oamenii astia ma feresc .

Daca stau si ma gandesc, nu-i nici o diferenta intre cei care traiau in Evul Mediu si cei care traim acum. Pe cat pariem, ca daca ar fi permis de sistemul juridic, am avea parte si acum de Inchizitii si arderi pe rug ?
   A mai aparut un tv, un internet insa mentalitatea e exact aceeasi, adaptata la nivelul tehnologic in care traim. Dar credem in zei si ni se pare perfect ok sa ne umilim si sa ne inchinam lor. Din punctul meu de vedere este absolut hilar si infantil . Macar cei care traiau antedeluvian si ceva mai incoase in istroie, aveau toate motivele sa-i considere zei : odata ca ii vedeau cu ochii lor, si a doua oara, ca aveau tehnologii care ii ochii unei populatiii primitive, erau "zei". 
    Pana la urma, cred ca e o chestiune care tine de incultura. E plin de artefacte , dovezi ( ignorate cu eleganta de sistem ), care indica ca au mai fost si alte civilizatii inaintea noastra, ca zeii creatori erau cine erau. Nu e chiar atat de complicat sa incerci sa studiezi putin istoria, si te cam prinzi cum sta treaba cu "zeii" , care pana nu demult erau foarte prezenti pe aici. E suficient cat sa scoata pe oricine din delirul mistic . Dar e mai simplu sa crezi orbeste ce zice cartea sfanta : da' si pe aia, daca o citesti atent, tot la aceeasi concluzie ajungi ... doar ca sunt scrise prin prisma omului primitiv, care descria ce vedea, fara sa stie ce descrie ( cazul lui Enoch ) ...

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.