Doctor Yourself

Thursday, January 13, 2011

Three ripeningVa anunt ca Raiul s-a modernizat , astfel incat, in gradina Raiului, fructele nu se mai coc in copaci ! Aia cu copacii, e veche, e de pe vremea Evai . Maine poimaine, in Rai nici nu vor mai fi copaci ...ci direct fructe ...

Pare fara sens specificatia ca fructele sunt coapte ...in copaci ! Ei bine, in Canada face foarte mare sens imediat ce ne dumirim cum sunt "coapte" fructele ...in amera cu gaz ( etylena ). Ca urmare, fructele aici arata coapte pe dinafara, insa de fapt, ele sunt tari si acre inauntru. Adica tot necoapte.
  Iar noi suntem fortati sa le cumparam, si sa le tinem cateva zile in camera, ca sa se inmoaie. Ca de copt nu se mai coc in veci, din cauza ca l;e iradiaza.
   Da.... in loc sa se strice, fructele se....stafidesc ! Se fac mici, se deshidrateaza, iar miezul se face negru - maroniu , insa nu putrezesc niciodata ( din cauza ca au fost iradiate ). Mi se intampla de foarte multe ori sa cumpar piersicile deja gata " stricate" din magazin, fara sa-mi dau seama : pentru ca pur si simplu pe dinafara arata perfecte ....
     Am ciupit in magazin, una d'asta stricata pe dinauntru, ca sa vedeti . In cateva zile, se face neagra tuci  si o sa inceapa sa se zbarceasca pe dinafara :

Marile lanturi de supermarketuri sunt dotate cu "ripening rooms "....camere de coacere ... Baga fructele verzi si se scot cu aparenta de fructe coapte. E horror !   Sunt disperata sa mananc fructe coapte ! Ca da, in Canada nu se mai coc fructele niciodata ....  No hope !

Tocmai s-a deschis un centru din asta de "coacere" in Toronto, ca sa-si coaca avocado, inainte sa-l puna pe rafturile mangazinelor : http://www.vcstar.com/news/2010/mar/04/Oxnard-avacado-producer-open-ripening-center/?partner=RSS

Aici ni se explica procedura cu gazul "  Once bananas arrive at the warehouse, they’re zapped with ethylene to kick-start the ripening process again. Like other grocery stores including Loblaw’s, Metro has pressurized “ripening rooms” where bananas are warmed up, then exposed to ethylene gas, says quality assurance specialist Dan Bears. After they transition to green and yellow—a stage three on the banana’s seven-point colour scale—they’re shipped off to stores. (While Metro doesn’t treat any of its other produce, ripening rooms can also be used for tomatoes, avocados and others, says Bears. Metro’s Toronto warehouse has professionally trained ripeners on staff.)  "
http://www2.macleans.ca/2010/02/01/an-inconvenient-fruit/

Iar astia vand masinariile de gazat fructele : au un tabel, cu concentratia de gaz potrivita fiecarui fel de fruct ...  http://www.thermaltechnologies.com/turnkeysolutions.html


Da, dupa coacere, fructele si legumele, merg la ...iradiere !
 Pe motiv ca trebuiesc sterilizate de microbi ( astia au fobia cu microbii )...un fel de echivalentul pasteurizarii alimentelor. Asta-i pasteurizarea fructelor ; adica odata cu microbii omori cam orice e viu in fructul ala.
   Acuma, eu ma intreb, de ce oare nu am voie sa aleg intre a cumpara fructele iradiate si fructele ne-iradiate ? Vorba aia, e alegerea mea, pe semnatura mea ... Ei o tin una si buna ca iradiaza din motive de siguranta a consumatorului   http://www.cbc.ca/consumer/story/2008/04/11/food-safety.html    Insa omenirea s-a hranit cu fructe neiradiate Z' jde mii de ani si n-a murit nimeni ca a mancat mere . Inca mai mananca fructe si legume neiradiate in multe alte tari, si e totul ok.

Eu am un deja-vu ! Intr-un alt rai, intr-o alta Epoca ( de Aur... ) oamenilor nu li se lasa posibilitatea de a alege ceea ce vor sa manace : pe motiv de alimentatie rationala. Si ca sa fie siguri ca oamenii nu vor manca prea mult, le dadeau mancarea pe...cartela.
In raiul asta de acum, oamenii nu au posibilitate asa aleaga ceea ce vor sa manance ( fructe si legume in stare naturala ), pe motive de ... safety food . Iar casa fie siguri ca nu o sa manace vreun mar natural ....le iradiaza.
   Iar eu ma intreb : cine mama ma'sii sunt in viata mea si ce rol am, daca altcineva hotaraste ce trebuie sa mananc eu ? Si nu-mi lasa posibilitatea de alegere. Ca vorba aia, e viata mea, frigiderul meu, corpul meu ...
Care-i diferenta intre a mi se spune sa manac mancare iradiata, si a mi se spune sa nu port blugi, barba, etc ?

Indienii au facut niste studii pe cobai in laborator, despre efectul iradierii, asupra sanatatii. Si rezultatele sunt ....scarry !
http://www.ccnr.org/food_irradiation.html

1 comment:

  1. De ce minti? Alba ca Zapada a murit pentru ca a mancat mere! :-)

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.