Doctor Yourself

Tuesday, January 11, 2011

Tara lui Borat

Deci nu ma pot abtine ...  Nu -mi sta in fire sa comentez pe blogul meu ce scriu altii, da' chiar nu ma pot abtine. Cautam o chestie pe Google, si dau peste istericalele senatorului Urban http://www.urbaniulian.ro/2010/01/08/imaginea-romaniei-in-canada-se-poate-mai-jos-de-atat/   revoltat la maximum pentru urmatoarea poza :
Poza e facuta la Niagara, chiar la coborarea de pe vaporas . Cand urci, platesti 1 $ pentru slapi si parca pelerina de ploaie ( nu-mi mai mintesc exact ), iar la coborare, ii poti arunca sau dona pentru tarile sarace. Care lista cu tari sarace e afisata pe panou ( canadianu' trebuie sa stie precis pe ce da banii, chiar daca nu pricepe iota ). Iar Romania e cap de lista ... dupa care urmeaza tarile din Africa si India .... In 2006 cand am fost eu la Niagara , panoul era deja acolo .... cine stie de cati ani e acolo ? !

Acuma, nenea Urban se isterizeaza cam degeaba : asta e imaginea Romaniei in lume, rezultatul clasei politice romanesti. Asta avem, cu asta defilam in lume : saracie, manelisti, infractionalitate, capsunari . Avem si altele, insa alea's chestii minore, comparativ cu starea natiunii....  Nu inteleg de ce se isterizeaza unii, cand isi vad expuse rezultatele " muncii " ...
Ia sa ma gandesc bine : sa se jure nenea senatoru' Urban , pe cravata de pionier, ca nu exista sate intregi in Romania, care traiesc ca in Evul Mediu, si pentru care oameni, o pereche de sandale n-ar fi mana cereasca ! Sa se jure el ca nu exista zeci de mii de oameni in orasele si satele din Romania, care nu mai au dreptul sa primeasca ajutor social si nici somaj, si care n-au nici un fel de venituri, dar pentru care o pereche de sandale n-ar fi mana cereasca. Sa se jure ca nu exista zeci de mii de oameni in Romania, care n-au bani de paine, care n-au cu ce isi trimite puradeii la scoala, care n-au din ce trai ( mai ales cei de la sate ), care n-au bani sa-si cultive pamantul, care traiesc de azi pe maine si care n-ar avea nevoie de o pereche de sandale sau de o paine.

Si daca tot se jura ca situatia asta dezastruoasa nu exista in Romania, cum dracu' se face ca de ani de zile suntem exportatori de mana de lucru ieftina in Europa, de creiere in Canada si Peace Corps are misiuni in Romania ? De asemenea, cum se face ca romanii ( nu doar cei de la sate ), se calca in picioare si renunta la orice fel de demnitate ( din cauza foamei ) pentru un kg de ulei , cand fac pomeni electorale ?
Si atunci, de ce sa nu doneze lumea slapii pentru romanii aia pensionari de exemplu, care n-au nici bani de paine, daramite pentru medicamente ? Si de ce sa ne tragem pe cur si sa sustinem ca vaaai, romanii n-au nevoie de ajutoare si ce mare jena avem noi ? !
Din punctul meu de vedere, nenea Iulian da dovada de ipocrizie maxima cand pedaleaza pe mandria nationala, ca sa ascundem foamea si saracia in care se zbate mare parte din populatie : exact ca in celelalte tari sarace !  N-am nici o indoiala, ca pensionarilor aia lesinati de foame, dupa o viata de munca, li se rupe de imaginea Romaniei si de patriotism, cand e vorba de a primi ajutoare ( multi cersesc pe strada de foame ).

Se isterizeaza acuma, exact cum au facut-o cand a aparut in presa franceza imaginea unei babe in fuste d'alea cum poarta babele la tara si slapi de plastic, care se dusesela votare. Francezii scrisesera titlu mare " O doamna romanca voteaza" .... Degeaba s-au isterizat si atunci ca d-le din Romania arata altfel .Desigur ca da. Doar ca, doamnele romance de care vorbeau francezii, nu sunt niste exceptii, ci regula : ia sa faca o vizita in Romania rurala ! Asa ca n-aveau motiv sa se traga pe cur si sa ingroape gunoiul sub pres, ca nu era cazul .
Ca sa nu-mi mai amintesc scandalul pe care l-au facut romanii, cand au filmat cei de la Top Gear in Romania ! E adevarat ca si aia au comentat rautacios, insa au filmat si au prezentat exact ceea ce au vazut si au intalnit : masini de lux, carute si carduri de puradei desculti, care le cerseau de mancare .... Asta avem, cu asta defilam....

"Consolare" pentru d-l Urban : canadienii oricum habar n-au ce-i Romania, unde se afla pe harta si care-i treaba cu ea. Unii ma intrebau daca noi avem iarna si zapada. Altii ma intrebau unde vine Romania pe glob. Altii, au fost socati sa afle ca Dracula e de la Romanika ( ei cunosteau doar magazinul de distractii de la Niagara, in care dracula era firma si juca rolul principal ). Altii stiau doar Nadia si Hagi.
Insa toti, absolut toti, au stiut ce-i cu Romania, cand le-am zis "Borat " .... "tara lui Borat " ....  E adevarat, imaginea e incompleta, insa e singul lucru pecare toti il stiau despre Romania....

Consluzia mea : nenea Urban si compania, nu ar trebui sa fie suparat ca suntem tara lui Borat si asa suntem cunoscuti in lume ( mai ales in Europa ). Consider ca nu ar trebui sa faca campanii de presa, prin care sa schimbe imaginea Romaniei in lume, ci consider ca ar trebui sa schimbe starea de fapt din Romania.

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.