Doctor Yourself

Thursday, January 13, 2011

Sula'n coaste !

Va mai amintiti de Revista imigratiei ?  Aia care ridica osanale Canadei si ne spunea povestiri fantastice despre integrarea imigrantilor ?
   Ei bine, cititorii ( a se citi imigrantii ), i-au batut obrazul ca nu prezinta realitatea ! Cu alte cuvinte, i-au pus sula in coaste, ca sa-si revizuiasca parerile ... ca prea le zicea gogonate ...


Un alt citior si mai suparat, ne spune cum Cv-ul nu iti garanteaza ca vei primi un job, insa pila ( "networking " in limbajul de lemn ) ... DA !

                   Alt imigrant, si mai suparat, pune punctul pe " i " si o zice pe aia dreapta , cum ca imigrantii sunt sursa de venituri .... si tot ce vor de la tine, sunt banii tai .

Ce face revista minune ? Pai ....o scalda cu texte de P.R ....  Incepe cu prezentarea unui adevar : studiul bancii RBC, care arata scarry ...
--- 40 % din noi veniti, declara ca e mult mai dificil sa isi managerieze banii in Canada, decat se asteptau ei !
--- 47 % din noii veniti se declara ingrijorati ca nu vor avea suficienti bani ca sa traiasca confortabil
--- 41 % din noii veniti spun ca principalul abstacol financiar este ca viata este mult mai scumpa decat s-ar fi asteptat ei
--- 26 % spun ca lucrurile costa mai mult decat anticipau ei ( astia cu siguranta s-au documentat de pe forumurile romanesti, unde mint aia de rup  .... )Ce face revista in situatia asta ? Pai in loc sa spuna care sunt cauzele saraciei imigrantilor ( nerecunoasterea studiilor, 80 % din joburi sunt " hidden jobs" , ca nu sunt joburi si abia gasesti cu pile cu tot, un job de necalificat prost platit ), ea vine si ne spune .... basme ! Ne sfatuieste sa alegem un cont bancar, care nu ne taxeaza atat de mult si ....sa ne consturim credit history ( adica sa luam imprumuturi de la banca... ). Ce-i lipseste imigrantului care se chinuie sa supravietuiasca in joburi de kkt ? Tichia de margaritar ( imprumuturile la banca ) ! Veti fi surprinsi, insa majoritatea sunt inglodati in datorii pana la pensie, dar care ii fac pe romani sa declare incantati ca se traieste bine in Rai ( ca si-au permis case, masini, vacante, etc ...pe datorie )


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.