Doctor Yourself

Thursday, January 13, 2011

Minciunile diasporei

Despre ziarele romanesti de prin rai, v-am mai povestit, si nu ma pot abtine sa nu va arat minunile scrise in ele .Cand am fost ultima oara la impachetat ziare, tocmai tipareau ziarul romanesc ...
Deci : asa va mint romanii din Canada ... va spun numai lucrurile bune, si alea inglorite, si ascund sub pres gunoiul. Astfel, romanii aflati in Romania, afla cum sistemul de sanatate din Canada e minunat, cum hainele sunt super ieftine in rai, cum mancarea e la felca cea din Romania, si mai ales ....cum clima este la fel ca cea din Romania. Nu-i nici o diferenta, decat dupa ce ajungeti aici si constatati ca ati emigrat in ...Siberia ! In Calgary, erau -25 C zilele astea : si inca nu a venit iarna !O tanti, ne povesteste despre viata pacientului din spitalele canadiene ...  Daca mai aveti dubii, despre felul in care va mint romanii din strainatate, acum veti avea dovada clara, negru pe alb : tanti asta minte de sparge ...prin omisiune. Ca restul ...le cam exagereaza si le mai adauga de la ea.
   Exact ca tanti asta, aceeasi metoda o folosesc romanii, cand va povestesc despre Rai : vederea selectiva ...  Sa vedem, asadar :

Tanti ne spune ca in relatiile cu bolnavii ( subliniat pe text ), intervine specificul culturii ambilor ( pacient - sora medicala ) : minte de sparge. Ca nu intervine nimic, decat protocolul spitalului  si regulile stricte, pe care nursa le respecta cu sfintenie, ca sa nu-si piarda jobul : este o chestiune absolut impersonala si totul se reduce LA ATAT . Ca nu sta nursa sa faca schimb de retete de mancare, nici sa-ti povesteasca traditia din tara ei ( ca n-are voie ) ...

Next :
Tanti minte in continuare, de parca noi nu in Rai am trai, si nu stim care sunt regulile spitalelor. Internat la ei, ajungi foarte greu ( dupa luni de asteptare in dureri ) ...si nu e nimic fun in asta. Daca te interneaza direct de la urgente, e cu atat mai putin fun.
 Daca pentru ea a fost "fun", atunci miroase a ....frauda ! Da, terapia intensiva numai "fun" nu iti ofera ! Se vede treaba ca tanti habar n-are ca in terapie intensiva stai 1-2 ore, dupa ce iesi din operatie, pana cand iti revii din anestezie, si poti respira singur, esti constient : dupa care....te dau afara, in saloanele normale. In recovery stau doar aia care chiar au nevoie de asistenta pentru functiile vitale .... si asta nu e deloc fun !
Parca tanti asta ne povesteste despre ceea ce nu cunoaste ...eu ma jur pe cravata de pionier, ca tanti asta n-a fost internata in spitalele canadiene in viata ei !  Si nu-i nici un fel "diferit " prin care asistentii din tari diferite isi exercita meseria : TOTI , dar TOTI au scoala canadiana facuta cap-coada, si respecta protocoalele canadiene : deci, care anume e felul "diferit" in care fiecare isi exercita meseria ?

Next : Tanti continua sa minta cu nerusinare, doar ca sa ne arate noua, cum stau asistentele la o barfa mica, in fata bolnavilor ( ceea ce nu se intampla never, ever. Ar fi concediate instant ). Mai mult : tanti pluseaza si ne spune ca vorbesc ....despre bolnavii din salon !
Tanti, ne crezi idioti ? Totul se reduce la discutii profesionale si atat.


   Tanti nu renunta , si se chinuie cu toate puterile, sa ne demonstreze prin orice mijloc ( chiar si al minciunii ), despre cat de competent e personalul in Canada. Pana si aia de da cu mopul ... "se pricepe la toate " ! Ma lasi ? Si cum ti-ai dat seama ca se pricepe la toate, cand ea tot ce face este sa dea cu mopul ? Ai dat in bobi, i-ai ghicit in globul de cristal ?

Dupa ce ne-a asigurat de competenta personalului care spala pe jos ( ca restul lasa de dorit, as zice eu ), tanti se minuneaza ca boul la poarta noua, cum va vaaaai, avem paturi cu butoane ! Care se ridica pe semi-verticala. Ce minuneee ! Numai in Canada gasesti asa ceva !
   Eu sunt convinsa ca tanti a emigrat de la Cuca Macaii, unde avea WC-ul in fundul curtii, ca altfel nu se explica uimirea ei in fata unui pat de spital, din lumea civilizata ...

Tanti din Cuca Macaii, hai sa-ti dau o veste noua : in toate spitalele, din toata lumea asta, in patul de spital se intampla si mancatul, si toaleta bolnavului, si hranitul prin tuburi ! Nu e nevoie sa emigrezi in Canada, ca sa te spele asistentele in pat : asta invata si asistentele din Romania sa faca ....exista manuale speciale de ingrijire a bolnavului. Bine ai venit in lumea reala !

Next :

E proasta, eu v-am zis ca'i proasta ! Prostul daca nu e si fudul ...
Dupa ce ca i se pare extraordinar ca i-a fost facuta toaleta de catre personalul insarcinat cu asta, isi mai inchipuie si cai verzi pe pereti. Pai eu zic ca trebuia sa verifice daca asistenta o sa-i puna bigudiuri sau nu ... Si trebuia sa-i ceara drept bonus de client fidel, sa-i faca si manichiura : la pat, ca acolo se intampla totul, in spitalele canadiene ....

Si acum, ca a fost asa mirobolant in spitalele canadiene, de ce nu ne spune tanti si cate luni a asteptat in dureri , pana sa-i vina randul sa fie consultata de doctorul specialist ? De ce nu ne spune tanti si cate luni a asteptat de la consultatie, pana sa-i vina randul sa fie internata in spital ?
  De ce nu ne spune tanti despre cum astepti cate 9 luni pana sa-ti faci o tomografie ? Timp in care stai nediagnosticat si poti muri lejer, daca ai ceva mai grav ( o tumoare, sa zicem ) ... De ce nu spune tanti ca medicatia pentru cancer nu este acoperita de sistemul medical de stat ? Adica, daca n-ai asigurare de la job, sau bani multi in cont, mori fara tratament ...

Ei bine, canadienii n-au nici o jena in a spune adevarul despre cosmarul din sistemul sanitar .  Uite un pacient care a murit in sala de urgente, dupa 6 ore de asteptare   http://ca.news.yahoo.com/s/cbc/101116/canada/canada_montreal_mtl_hospital_death
Adevarul, oricum se poate afla, la o simpla cautare pe Google sau Youtube ...


http://www.associatedcontent.com/article/1567310/socialized_medicine_in_canada.html

http://kirk.house.gov/index.php?option=com_content&task=view&id=2088&Itemid=115

http://www.ncpa.org/sub/dpd/index.php?Article_ID=18176

http://www.heartland.org/policybot/results/15524/Canadas_Medical_Nightmare.html

http://www.ctv.ca/CTVNews/TopStories/20070223/back_patients_070224/

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.