Doctor Yourself

Tuesday, January 11, 2011

Marketing

Ma dispera. Marketingul lor exagerat.
In ultima vreme, de cate ori ma duc la Walmart, am aceeasi problema : nu sunt cosuri de mana ! Nici la intrare, nici la casele de marcat, nici....nicaieri ! Daca intreb omul de serviciu, isi cere scuze si-mi spune ca sunt toate ...luat ede clienti ! Pai cum dracu', ca inainte vreme, desi erau clienti , cosurile ajungeau pentru toti ?
  Si daca sunt luate de clienti, cum se face ca toti clientii care sosesc la case, au ....carucuiare ? Daca gasesc 3-4 oameni cu cosuri in tot magazinul....e mult !
Deci e clar : daca nu pun cosuri la dispozitie, esti fortat sa iei ditamai caruciorul, si sa impingi dihania prin tot magazinul. Si tentatia de a-l umple , probabil ca e mai mare pentru retarzii cu mania shoppingului.
Am o ideea mai buna : da-ti-le domnule, direct containere : ca pana in umplu pe ala, o sa iasa la pensie direct din Walmart, si o sa-si chletuie toti banii din fondul de pensii .... Ca noi, clientii astia marunti, care cumparam un morcov, o lamaie si o ciocolata, nu contam ....nu facem vanzare .

Ca aia cu plasatul marfii scump, pe partea dreapta, e demult folosita .In Walmart cand intri, pe partea drepta sunt rafturile cu marfa scumpa, si din cand in cand, plasata o chestie ieftina, asa, de tentatie ... si n-ai cum sa nu treci pe langa rafturile astea, pentru ca in stanga sunt plasate strategic, casele de marcat. Deci, daca vrei sa intri in magazin, ai doua variante : prin dreapta, sau ...inainte, dar trecand pe langa rafturile din dreapta !


Magazinul cu firma galbena, la care am lucrat eu inainte, si care vindea mobila in toata Canada, avea o tehnica si mai perversa. Vanzatorul, ( ca si la foarte multe magazine de aici ), nu mai este vanzator, ci ....sales asociate. Adica asociat ( fara drepturi, ca esti zburat din job instant, cu tot cu titlul de "asociat " ). Adica vanzatorii ...nu aveau salarii. Aveau DOAR comision din vanzari. Vindeai, aveai de mancare ...nu vindeai, stateai 8 ore la munca fara bani.
   Ce vina avea "asociatul", daca nu intrau clientii in magazin, sau daca nu aveau bani sa cumpere ? Ca erau zile intregi in care suiera vantul prin magazin ... iar asociatii nu aveau nici un cuvant de spus in managerierea magazinului ...
    Rezultatul ? Aveau un aparat montat pe usa, care ...numara clientii. Sa stie precis cati au intrat, cati au cumparat. Vanzatorii stateau intr-o cusca tapetata cu oglinda, si se inscriau pe lista, in ordine.
Si urmareau clientii care intrau : isi luau clientii in ordine. Da' foamea era mare, si daca nu erai atent, iti sarea randul....colegul mergea in magazin si iti fura clientul ! Cum il fura ? Pai mergea de se recomanda si ii spune sa-l cheme daca are nevoie de el . Si statea prin preajma...clientul il apela, facea vanazare.
   Astfel, aproape zilnic era scandal cu plansete in gasca vanzatorilor : ca X mi-a furat clientul si a facut Y comision, care trebuia sa fie al meu ... Se parau la manager, mergeau in birou si se certau ... mai rau ca la gradinita. Era lupta pentru supravietuire. Comisioane mici, vanzare mica...scoteau in jur de 1.600 / luna.
     Pe o colega a parat-o o baba, o clienta, ca s-a rastit la ea. A fost chemata in biroul managerei si data afara in clipa aia : avea contract scris ( dar clauzele erau facute in asa fel incat sa nu ai ce protesta... vrei job, semnezi. Nu semnezi, plange alt imigrant la usa ca n-are job ).  N-a facut nimeni ancheta, n-a verificat nimeni daca e adevarat si nu e baba dusa cu capul , nu i-au dat avertisment vanzatoarei ...nimic. Out. Femeia era divortata, cu 2 copii, si tocmai isi cumparase o casa pe credit ... era canadianca nascuta crescuta aici ...

Asta a fost cu magazinele. Dar mam izbit de marketing si pe strada.


Si care asociatie, m-a pricopsit cu urmatoarea brosurica pe care am studiat-o si m-a bagat in ceata cu totul ....

In brosurica ne spune drogul, cu toate denumirile lui in jargonul strazii ( thanks pt. informatie, ca nu stiam. Daca cineva o sa vrea sa-si cumpere droguri de la colt, acum stie exact ce sa ceara )

Iar pe cealalta pagina, ne arata efectele pe termen scurt si lung al consumului drogului respectiv :

Acuma, cine ii finanteaza, chiar nu realizeaza inutilitatea actinunii ? Deci, daca eu, sa ziceam ca m-ar interesa drogurile, ce as face ? Pai as cauta informatii pe net, si as gasi mult mai multe decat alea 5 randuri din brosurica lor. Plus ca pentru un om interesat sa se drogheze, efectele in planul sanatatii sunt mai putin importante decat drogul in sine. Si am ca argument, consumul raspandit de droguri legale in societate, desi toti stiu efectele in planul sanatatii al alcoolului si tutunului. Intereseaza pe cineva ? Nu. Le cunosc cu totii ? DA.
    Si atunci, care e utilitatea acestei actiuni ? ( sa-mi repeti un lucru pe care il cunosc, dar pe care nu dau 2 bani ). Mai mult, oamenii nu sunt interesati in a-si intretine starea de sanatate : dovada este ca n-au nici minime notiuni de nutritie ( n-au studiat, ca nu i-a interesat ). Si daca nu sunt interesati in a-si intretine sanatatea, de ce ar fi interesati in a-si intretine sanatatea refuzand drogurile ?  Nu face sens.
    Consider ca asta cu argumentul sanatatii in a refuza drogurile, se adreseaza unui segment extrem de mic de populatie, care segment deja nu mai e in target : ei sunt deja vegani, raw, etc, si au grija de sanatatea lor. Deci nu sunt in target....nu sunt potentialii consumatori.
    Asadar ? Campania asta e ca nuca in perete : se adreseaza cui nu e cazul, iar celor care sunt in target, li se adreseaza cu argumente total nepotrivite ( care nu-i impresioneaza ) .


In plus, chiar isi imagineaza ca daca spui unui tanar in care urla hormonii " nu consuma droguri", el chiar o sa se execute  ? Nu e suficient ca sa convingi un om ... Iar brosurica aia , nu convinge in nici intr-un fel. Cu atat mai mult cu cat incrimineaza marijuana, cand pana si sistemul o autorizeaza drept planta medicinala cu efecte dovedite ( ca d'aia se obtin autorizatii pentru consum, de catre bolnavi ).
  Si atata timp cat fituica asta vine si-mi clameaza ca marijuana da dependenta si e toxica pentru sanatate, in ciuda abundentei de dovezi contrare, isi pierde orice urma de credibilitate. Si ea si campania.

Acuma, daca tot primesc fonduri , in loc sa le toace degeaba, mai bine ar lua pozitie concreta, si ar face ceva, pentru eliminarea nevoii omului de a se refugia in lumi imaginare, pentru ca sclavia vietii i-a devenit insuportabila. Detalii aici http://filosofiepebordura.blogspot.com/2011/01/planeta-drogatilor.html
Daca ar face eforturi in schimbarea sistemului si eliberarea omului din sclavia economica, si-ar merita banii donati. Dar asa, atata timp cat nu se adreseaza cauzei, ci ...efectului, e pur si simplu frectie la picior de lemn. Dar sunt big monney here ....

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.