Doctor Yourself

Tuesday, January 11, 2011

Lapte

Ieri inca ne aflam in posesia Stars ship Enterprise si am considerat ca ar fi foarte nimerit sa profitam de ocazie si sa mergem ... la cules de urzici ! Ca nu gasesc pe oriunde, pe toate gardurile, ca in Romania. Am descoperit noi un loc, pe niste ravine, unde cresteau niste palcuri de urzici. Asa ca m-am cadorisit cu doua pungi de urzici , adevarata comoara in tara asta. Langa noi, erau grupuri de italieni care culegeau papadie. Papadie exista si in supermarket, insa e modificata genetic, si nu e nimeni interesat, decat canadienii, ca astia isi confunda stomacul cu cosul de gunoi.

Dupa ce ne-am facut provizii de urzici si papadie, am plecat la niste prieteni. Ce fac in tara asta, doi romani cand se intalnesc ? Barfesc Canada, of corse ...
Si ne-am facut planuri de evadare, din ghearele monstrului socialist, numit Canada. Valizele mele sunt de 4 ani impachetate,  pregatite pentru drum ... dupa 2 luni de la aterizarea aici ...  Si ne-am adus aminte cu nostalgie, de branza din Romania ... ca branza din Canada are gustul si consistenta ghipsului. Chiar la inceput, pana sa descoperim o marca "mancabila" ( tot cu gust de ghips, of corse ) cumparam branza si o aruncam....cumparam alta marca, aruncam din nou...
Si tocmai pe cand visam sa ma mut in Europa si sa mancam mancare naturala, s-au trezit sa intorduca OMG si in Europa ! Dati un vot de blam in petitia asta, poate scapam de OMG in Europa.  http://www.avaaz.org/en/eu_health_and_biodiversity/?cl=512793514&v=5655
Aia care sustim pe bloguri ca e ok cu OMG, vorbesc fara sa aiba habar ... Plus ca nu stiu ca Monsanto e proprietar cu licenta pe soiurile OMG ( toate ), are monopol. Asa ca, daca viseaza vreun aiurit ca lasa, ca in Europa daca introduc OMG-uri, nu o sa fie asa dezatrsu ca in America, viseaza cai verzi pe pereti. Ca licenta o detine Monsanto si are monopol. Deci, daca vreti mancare naturala, dati vot de blam, poate scapam.
   Cand le spuneam pe forumuri romanilor aflati in romania, dar in proces de emigrare, cat de execrabila e mancarea aici, nu isi puteau imagina si refuzau sa creada ca e adevarat. Dupa ce ajungeau , erau terifiati : aia cinstiti imi spuneau ca am avut dreptate...aialatii, preferau sa isi cosmetizeze realitatea in stil romanesc, si in secret sa viseze la branza cu rosii romanesti ...

Pe vremea cand omul meu manca lapte, chiar cand am ajuns aici, obisnuiti fiind cu lapte din piata, de l atarani, am considerat ca ar fi foarte nimerit sa cautam vreo ferma si sa cumparam lapte nepasteurizat, cum se cuvine. Si ne-am dus fix in rezervatie la indieni, ca vazusem noi de pe sosea, niste vaci in fata casei unuia.
    Care unul, cand a auzit ca vrem sa cumparam lapte de la el, ne-a zis sa-l asteptam o secunda, si a disparut in casa. S-a intors cu pusca in mana si ne-a somat sa-i spunem daca suntem agenti trimisi de guvern ! WTF ?
Era clar ca omul avea o trauma ... Noi nuuu, ca suntem newcommeri si vrem sa cumparam lapte !
Plin de suspiciune, omul ne-a intrebat de unde dracu' suntem noi, ca de pe lumea asta sigur NU !
Of corse, noi suntem de pe cealalta lume....din Europa, de la Romanika !
     Omul ne credea si nu credea, asa ca ne-a recitat prevederile legii provinciale : fermierul care vinde lapte nepasteurizat, face inchisoare. Daca vrei sa vinzi lapte pastruizat, ai nevoie de licenta speciala, de instalatii de pasteurizare, sa ai o fabricuta si abia apoi vinzi : altfel, faci inchisoare. Nu, n-ai voie sa fierbi laptele in oala si sa-l vinzi, ca faci inchisoare. Si guverul cica isi trimite oameni sub acoperire, care sa cumpere lapre de la fermieri, poate-poate agata pe careva !
    Si la un asa jeg de lege si comportament, omul voia sa-i goneasca cu pusca, de pe proprietatea lui, pe eventualii agenti sub acoperire ....

Dupa ceva vreme, mare scandal in presa. Ca un fermier avea ...o vaca. Si vindea vecinilor lui ...lapte ! Statul l-a chemat in judecata si omul risca ani grei de inchisoare. Si ce s-au gandit ei ? Au facut act, prin care toti vecinii carora le vindea laptele, deveneau proprietarii vacii respective, fiecare avand cota parte. Si cum vaca era proprietatea lor, aveau dreptul sa-i foloseasca laptele. Au demonstrat in instanta, ca sunt proprietarii vacii, primesc dividentele in lapte, si platesc laptele, bani pt mancarea vacii si munca omului care se ocupa de vaca ! Din punct de vedere legal, nimeni nu a vandut lapte nimanui si au casigat procesul.
   Ideea era tipic comunista : sa bage frica in oase, potentialilor "infractori" care dau o cana de lapte vecinilor ! Modalitatea perfecta de a asigura monopolul Monsanto. Care are vacute OMG si injectate cu hormoni, ca sa dea lapte mult, chiar daca dauneaza sanatatii vacutelor si oamenilor care consuma laptele.

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.