Doctor Yourself

Monday, January 31, 2011

Iadul din Rai

Stiti deja ca aplaudacii ne-au povestit cum in Rai avem cele mai minunate chirii, cele mai mirobolante conditii, piscina si bla-bla. Si bineinteles ca n-au suflat un cuvintel despre conditiile din majoritatea chiriilor normale.
   Ca despre cele mai proaste chirii, povesteste presa canadiana. Uimitor nu este ca exista chirii proaste, ci ca ....nu poti face nimic, ca si chirias. Nici macar nu poti sa-ti iei bagajelul si sa pleci, ca esti legat cu contract pe  1 an, pe care esti obligat sa-l respecti. Si ca sa obtii rezilierea contractului, trebuie sa mergi in instanta, sa astepti 4-5 luni pana iti vine randul la judecata, si asa sa obtii rezilierea contractului. Nu, nu visati ca o sa obtineti despagubiri pentru perioada in care v-ati chinuit : astia's cai verzi pe pereti ...
   Si pana cand rezolvi problema in instanta, aproape ca iti expira contractul de inchierieie. MAI RAU esteca vei continua sa locuiesti in exact acelasi apartament, in aceleasi conditii infernale, in tot acest timp ....

    Studiu de caz : cladirea iadului, in care i-a lasat pe locatari 2 zile fara caldura, cand in timpul zilei, aici erau -20 C.


Nu doar ca au stat fara caldura, insa scarile erau pline de fecale, urina si resturi de voma : daca ati inchiriat , v-ati scos. Sunteti prins in capcana luni de zile .... Proprietarul spune ca se vor face reparatii, incet - incetisor, aveti rabdare....mai puneti o haina pe voi ...

Exista 215 tipuri de probleme in cladire : tomberoane sparte , pereti murdari, conexiuni electrice periculoase, rozatoare si "insecte" etc.

Acuma, dupa logica mea, din moment ce s-au constatat neregulile, si proprietaruli o sa-i ia ceva timp sa le repare, ar trebui sa-l oblige la evacuarea blocului si cazarea chiriasilor in chirii sigure, pe cheltuiala proprietarului vinovat, pana la remedierea situatiei.
   Adica de ce eu, ca si chirias de buna credinta, sa fiu fortat sa locuiesc in conditii infecte, pana cand catadixeste proprietarul sa repare ? Si de ce sa platesc o chirie de parca as alocui in chirii normale si fara probleme, cand nu-i asa ? Nu, nu visati ca o sa va reduca cineva chiria, din cauza ca proprietarul nu si-a respectat contractul .... de asta urla toate asociatiile de chiriasi si fac presiuni pentru schimbarea legilor.
     Care legi, se vede cu ochiul liber pe cine protejeaza .... Sa vedem : inspectorii de la City au constata neregulile si i-au dat 3 luni proprietarului sa remedieze ( in astea 3 luni, chiriasii au continuat sa locuiasca tot acolo, desigur... si sa plateasca chirie ... ) . Doar ca dupa cele 3 luni .... nu s-a vazut schimbarea ! Adica pe proprietar l-a durut la basca . Fapt pentru care, o sa fie chemat in instanta, sa fie fortat acolo, sa faca reparatiile : mai dureaza luni in sir ... chiriasii vor continua sa locuiasca tot in cladirea iadului ...
 
In concluzie : cascati bine ochii cand inchiriati ceva in Rai, ca altfel ....Iadul va mananca si nici dracu' nu va apara interesele.

3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Galben, ce nu-ti convine de imi stergi comentariile? Nu corespund "realitatii" tale?

    ReplyDelete
  3. Iti sterg comentariile pe motiv de marlanie si atacuri la persoana : ti-am mai spus asta si in alte dati. Inteleg ca iti place sa faci pe prostul : degeaba ma vei mai intreba pe viitor de ce iti sterg postarile, ca nu vei mai primi raspuns.

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.