Doctor Yourself

Wednesday, January 12, 2011

Ghid de supravietuire in iarna

Anotimpul sinuciderilor a sosit ( iarna, se arunca cate unul in fata metroului, de e oprita circulatia metroului tot mereu ) :


Pregatirea de iarna din Rai, (aia care dureaza 6 luni ) se face cu grija. Eu mi-am luat ghetute noi :

Daca aveti masina, nu-i problema : merg orice ghetute. Daca folositi transportul in comun, veti afla cum vanzatorii de incaltaminte mint, cand va vand ghete "waterproof" . De la un vanzator de intaltamnite, amic, citire : singura incaltaminte impermeabila e aia din cauciuc. Restul toate se uda , indiferent ce clameaza pe eticheta. Asadar, gheata de care aveti nevoie in Rai : partea de jos e din cauciuc...impermeabil !


In interior, sunt captusite cu burete si peste el, cu material pufos din plastic ( polar ). Ghetele aduse din Romania, din piele imblanita, n-au facut fata : s-au udat si am inghetat definitiv in ele. Pentru cei care au tinuta office la birou .... pantofii se duc in plasuta si raman la serviciu : ii incaltati cand ajungeti acolo ...

Ghete avem. Acuma ne trebuiesc ....hamuri ! Le gasiti in orice magazin , inclusiv in farmacie ; sunt utile daca vreti sa nu va rupeti oasele cand afara e oglinda peste tot.

Hainele groase din Romania ...nu fac fata frigului de aici. E nevoie de haina termica ( haina de ski ), care opreste vantul si izoleaza termic : chiar si asa, tot e nevoie de bluze groase, una doua bucati ... Cea mai ieftina haina de sky e 200 $ plus taxe si calitatea e indoielnica.
Cele scumpe .....
    Daca folositi caciula normala ca mine,....avem o problema :

Si anume ....vantul. Ca e vant aproape in fiecare zi : d'ala inghetat, care te taie la fata si te ia de pe picioare. La meteo, ei afiseaza temperatura reala, viteza vantului si ... temperatura pe care o percepi cand e vant ( adica mai scazuta decat e in realitate ).
Asadar solutiile sunt multiple :
1 . Caciula normala + gluga de la haina de sky, sa va apere de vant
2. Hornul + gluga de la haina de sky . Hornul are avantajul ca izoleaza mai bine de frig decat caliula si clasicul fular. Plus ca se strange cu sfoara in jurul fetei si pastreaza caldura si mai bine :


3. Masca . Asta e preferata de canadieni, pentru ca izoleaza perfect si protejeaza pielea fetei. Daca vedeti vreunul pe strada mascat exact ca "mascatii" aia din Romania, nu intrati in panica : ii este doar ...frig !


                           Le gasiti de vanzare in magazine, peste tot ; ieftin si foarte util.Puteti uita de haine elegante, coafuri, tocuri si machiaje : o sa va dardaie frigul la -30 C cu vant cumplit, de o sa va ia zgaiba prin statiile de autobuz. Ca nu toate statiile sunt acoperite, si chiar daca au cusca de sticla, ....sticla e cu doua palme deasupra solului : o sa simtiti chestia asta pana in maduva oaselor, cand e vant ...
   Asadar, daca folositi transportul in comun, va trebui sa va impachetati cum se cuvine, ca sa supravietuiti. Si la final, timp de 6 luni de iarna, veti arata exact ca .....

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.