Doctor Yourself

Tuesday, January 11, 2011

Germ free mith

Eu sunt convinsa ca oamenii care au ramas la stadiulde animalitate ( adica marea majoritate ) sunt irationali. Si functioneaza pe lumea asta, adoptand tipare de gandire cu care opereaza ( pentru ca asta ii scuteste sa faca efortul de a gandi si astfel, a deveni rationali ). Iar daca cineva ramane pe nivel animalic, spiritul de turma e foarte puternic : pe asta se bazeaza si manipularea care se practica in societatea noastra. Adica pe faptul ca po-pulimea actioneaza la nivel instinctual, de "simtire" sinu de gandire.

Asadar, una din fricile adanc inradacinate in creierul celor din North America, aia de germeni. Ca asa i-a dresatmass-media si doctoru'. Si astia atat stiu : sa se fereasca mereu de orice germen, orice posibil conmtact cu vreun germen. Fobie care , de altfel, e intretinuta si de prezenta flacoanelor cu gel dezinfectant peste tot : institutii publice, fast-food, magazine, lifturi, etc. Peste tot ti se ofera sa folosesti gratis gelul de maini, ca nu cumva sa se rataceasca vreun microb pe mainile tale.
   Cat de retarzi trebuie sa fie, ca sa creada ca se pot feri de germeni, intr-un mediu in care gasim germeni peste tot ?  Nu exista locuri sterile.
Cat de retarzi trebuie sa fie, incat sa creada ca daca isi freaca mainile cu gel dezinfectant, asta ii va feri de boli sau de raceala ? Acuma, daca ei isi menajeaza sistemul imunitar si nu-l antreneaza cu contactul cu germenii, asta e calea sigura catre boala : orice organ nefolosit, se atrifiaza, isi pierde functia naturala. De ce sistemul imunitar ar functional dupa alte legi ?

Eu am crescut la tara, si eram lasati sa ne tavalim cu cinele, gaina, matza, sa ne jucam in praf si sa lingem de pe drum : nu statea nici dracu' sa ne supravegheze. Da' nici nu ne imbolnaveam .
   Ei bine, toate cunostintele mele care au crescut de mici la oras, cu fobia de microbi si spalati pe maini de zeci de ori pe zi ....daca bate vantul, ei se imbolnavesc. Sunt sensibili la orice. si mi se pare logic. E stupiditate maxima, sa incerci sa menajezi un organ, functie, care functioneaza tomai datorita faptului ca e lasat sa lucreze. E ca si cand as merge in carucior, cautand sa-mi menajez muschii picioarelor ....

Compania de la Purel a facut un studiu in North America, sa vada cat de bine i-au dresat pe americani, cu fobia de germeni. Rezultatele sunt inspaimantatoare, din punctul meu de vedere :
http://www.prnewswire.com/news-releases/fear-of-germs-threatening-the-handshake-105861303.html
--- 1 din 4 parinti isi incurajeaza copiii sa foloseasca gelul sterilizant
--- 3 din 4 americani au invatat de la un membru al familiei, cum sa foloseasca gelul ( deja au ajuns in faza in care se auto-dreseaza .... Nu mai au nevoie de dresori ... )
--- 26 % din americani adulti ( 59 milioane ) se declara singuri ca fiind germofogi ! !
--- tinerii sunt si mai irationali, ca se declara germofobi in proportie de 42 % ! !

" -- However, 1 in 4 parents (25 percent) have actually encouraged their child not to give a handshake.  Of these, 68 percent said it was because of germs.
--- There are more than 59 million American adults who identify themselves as a germaphobe -- that's more than a quarter (26 percent) of Americans!
--- Younger Americans are more likely to identify themselves as germaphobes -- 42 percent of Millennials "

Si acum vine Arizona state University, http://asunews.asu.edu/20101112_antimicrobialresearch
care ne anunta ca triclosanul continut in gelul sterilizant ... nu paraseste mediul si nici corpul uman ! Care triclosan poate fi alergen ( aici toti au alergie la cele mai ciudate chestii ). Si au gasit Triclosan pana si in laptele matern al femeilor ... in 95 % din femei ! !
"  Levels of triclosan in humans have increased by an average of 50 percent since 2004, according to newly updated data from the Centers for Disease Control and Prevention (CDC).
 97 percent of all U.S. women show detectable levels of triclosan in their breast milk. "

Mai mult, in urma unor studii, au descoperit microbi care nu doar s-au adaptata la chimicalele din gelul sterilizat, dar sunt capabili sa-l descompuna ! Omul ne mai spune ca gelul dezinfectant are aceleasi efecte ca si spalatul pe maini : si in cazul asta, de ce ar trebui sa folosesc gel, doar ca sa acumulez chimicale in organism ?
" As Halden explains, “these microbes have the dual advantage of being resistant to destruction by antimicrobials and being able to break down these chemicals. You could put them to use for example by adding them to high-strength industrial wastewater before it gets combined with the domestic sewage.”
"  Halden was among the voting members of this committee, which concluded that regular use of antimicrobial products by the general public was no more effective than traditional methods of proper hygiene – simply washing thoroughly with regular soap and water "

Informatia a fost preluata si de presa canadiana , ce afirma ca produsele antibacteriene fac mai mult rau decat bine  http://www.theglobeandmail.com/life/health/experts-concerned-about-dangers-of-antibacterial-products/article1259471/  si ca de fapt, germenii devin rezistenti la dezinfectanti si la antibiotice . Ceea ce mi se pare perfect rational, ca si ei trebuie sa se adapteze, ca sa supravietuiasca.
" But as the chemical creeps into more and more household products, it's also causing bacteria to become more resistant - not just to triclosan, but also other antibiotics such as isoniazid, a drug used to treat and prevent tuberculosis."

au preluat si altii ...
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/11/101109152939.htm

Si acum intrebarea este : oare o sa vedem aceleasi campanii in mass-media, de dresare a po-pulimii in sens invers ca pana acum ? Adica sa ii dreseze ca de fapt, gelul antibacterian e "bad"  si la fel toate produsele "antibacteriene " ?
  Eu sincer ma indoiesc. De ce ? Pentru ca cele mai mari investitii de pe lumea asta, se fac in PROSTIE si in mentinerea populatiei in starea de irationalitate ( retarzi ). Pentru ca prostia e cea mai profitabila pe lumea asta ....
   Intrebati-i pe producatorii de geluri antibacteriene, ca ei stiu mai bine cate bilioane de dolari incaseaza anual, exploatand frica po-pulimii. ( oare cine i-o fi speriat asa eficient ? ) ....

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.