Doctor Yourself

Wednesday, January 12, 2011

Fericirea canadiana


Daca v-as fi povestit, nu m-ati fi crezut in veci... pentru ca intr-adevar e greu de crezut asa ceva : insa viata bate filmu' ....  Da' va arat ...sa vedeti cu ochii vostri !
   Sunteti bucurosi ca in Rai, din tr-un salariu minim va puteti cumpara mai multe lucruri decat in Romania ? Ei bine, Oracolul Newcommeri-lor, ne invata cum putem trai .... (fara lucruri ) : Ca la 20 de ani / Fara griji si fara bani/ " .... Ca doar stim cu totii cum banii nu aduc fericirea, nu ?

Exista o revista gratuita, care apare la toate casetele de ziare pe strada, si este editata anume pentru imigranti. In special pentru newcommeri. Pana aici, e bine  : asta-i numarul cu pricina.

                        O tanti imigranta, ne povesteste cum a venit ea in Canada acum 1 an.

Ne spune ca este fluenta in engleza, un foarte bun cunoscator al limbii, si cu toate astea, nu a angajat-o nimeni, de cand a venit ( 1 an )

Femeia ne spune ca n-a avut pretentii, ci a aplicat direct pentru job de kkt ( asa cum esti invatat sa faci, cand ajungi aici ) : a trimis Cv-uri in supermarketuri, brutarii, la agentiile de intermediere a joburilor. Nimic, nici un raspuns.

Avand timp liber, femeia s-a apucat de citit : doua carti, despre ... importanta voluntariatului. Ring a bell ?

Rezultatul ? Femeia e acum voluntar ca profesor de literatura, si in plus, a voluntariat pentru ceva asociatii ( brinding programs ). Da, acum munceste gratis .... Culmea : ca sa faca pe profesorul neplatit, au primit-o cu amandoua mainile. Ca sa munceasca pe bani, n-a fost buna nici macar sa puna marfa pe raft in supermarketuri . Ca sa nu mai zic sa fie angajata ca profesor, ca deja deliram in grup pe aici ...

In continuare, femeia ne spune ca e tot fara job, ca NU face bani, dar .... e mult mai happy decat inainte. De ce ?  Pentru ca se simte plina de ....gratitudine ( recunostinta ) ca poate sa faca ceva pentru comunitate, bla-bla .

si femeia fericita incheie articolul, spunandu-ne ca spera, ca povestea ei sa inspire si pe altii care citesc ziarul asta, sa faca ....voluntariat ! Ca sa fie si ei happy in Rai, desigur ....

Da, ne da si sfaturi : sa ne folosim talentele ca sa ajutam societatea din care avem PRIVILEGIUL sa facem parte. ( Si in care avem privilegiul sa muncim pe gratis, asa zice eu ) . Mda, nu oricine are privilegiul sa traiasca in Rai ; asa ca ciocu' mic si bagati mare munca pe gratis. Si PROBABIL, undeva, candva, o sa vina si banii ...  Pana atunci, voluntariat ! !

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.