Doctor Yourself

Wednesday, January 12, 2011

Efectul imigratiei

Dupa ce cititorii i-au pus sula in coaste si au acuzat-o de dezinformare, Revista Imigratiei, cauta sa dreaga busuiocul... Fapt pentru care ne povesteste despre un studiu publicat in "Jurnal of Ethnicity and Health " , facut pe imigranti, despre cum afecteaza joburile de supravietuire sanatatea imigrantului.
   Asta arata interesant :


Si ne spune cum soferl de taxi este PhD in microfizica : pai spune-mi ceva nou, ca asta e ceva banal ! Exista si un banc sec pe la noi, care zice asa :
Intrebarea  --- Ce faci in Canada, cand ai nevoie urgenta de un doctor ?
Raspuns --- Chemi un taxi ....

Dupa care, ne spune cum imigrantii care vin in Canada au nivel de educatie si de sanatate superior canadienilor nascuti aici : spune-mi ceva nou, ca asta stim cu totii !
Ne spune cum, odata ajunsi in Canada, imigrantul isi pierde aceste atuuri : cu diploma se poate sterge la coor, iar sanatatea i se erodeaza, din cauza a " healthy immigrant effect " ( eu as plusa si cu calitatea mancarii din Canada, in principal ) ....

Ce este " healthy immigrant effect "  ?  Studiul spune ca asociatia dintre un job sub calificarea ta + declinul psihic + declinul fizic , pe o perioada de mai mult de 4 ani .

Si ne mai spune ca imigrantii lucreaza sub calificarea lor, cu 25 % mai multi decat canadienii nascuti si scoliti in Canada...
Si ne mai spune cum jobul de kkt pe bani de inghetata, afecteaza psihicul : jos resectde sine, stres cronic, nesiguranta jobului, etc.

Concluzia : studiul considera degradarea sanatatii imigrantului , ca fiind efectul joburilor de supravietuire pe care o fortat sa le presteze.
Pana cand ? Eu zic ca pana o sa-si faca rost de o pila buna, sau pana o sa castige la loterie ( adica o sa nimereasca omul potrivit, la momentul potrivit ) ...

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.