Doctor Yourself

Sunday, January 23, 2011

Dreptul de exprimare

Zilele trecute a fost gasit un politist ucis in masina lui, in timpul serviciului parca. Si ca de fiecare data cand un slujitor credincios al sistemului cade la datorie, avem parte de o larga acoperire mediatica : tam-tam zile in sir, plus inmormantare fastuoasa, adevarat show.
  La inmormantare au fost adusi politisti din toate orasele invecinate, parada, onoruri, defilare, etc. Iar politistul a fost numit "erou " .Acuma nu stiu in ce consta eroismul lui, ca nu ne-a spus nimeni , iar eu nu m-am prins singura ( se zice ca un homeless l-a ucis cand politistul se afla in masina de politie ).
    Insa, stiu ca pentru mine, eroi sunt nu cei care au accidente de munca, ci cei care au riscat sa inlature iluzia Matrixului in care traim, si au adus informatie reala, oamenilor. Exemplele sunt multe si din pacate, lor nu le-a oferit nimeni nici Nobel-ul si nici decoratii de eroi : ( http://www.miracol.ro/carte.php?carte=93&titlu=Programul Terra - Un atentat extraterestru asupra omenirii .... http://foodnsport.com/blog/articles/interview-with-dr-graham.html .... http://www.mcremo.com/  ... http://www.youtube.com/watch?v=Xs4emKd_fG4 ...  http://napoleonsavescu.wordpress.com/opera-si-activitatea/noi-nu-suntem-urmasii-romei-un-interviu-de-gheorghe-budeanu/  ). Lista ramane deschisa, eu i-am insirat pe primii care mi-au venit in minte.

In schimb, n-am inteles un lucru : sunt mii de oameni care mor la locul de munca si nimeni nu le ridica statuie si nu le face epopee mediatica, onoruri, fanfara . La inmormantarea lor nu se aduna oficialii statului, sa le aduca ultimul omagiu, si nu sunt decorati ca "eroi ".
   Un simplu muncitor in fabrica, daca are accident de munca si moare, e un Nea Caisa care n-a fost suficient de atent si n-a respectat normele de protectie e muncii. Daca un poilitist a murit la locul de munca, nu se sufla un cuvintel despre cum a respectat sau nu,  el normele de munca, astfel incat a ajuns sa fie ucis de infractori, exact in masina politiei. Si devine erou decorat, nu devine .... Nea Caisa.
   Din punctul meu de vedere, si Nea Caisa si politistul si-au facut exact jobul, PENTRU BANI ( ca ala le era serviciul ) : si nu-i nimic eroic sau extraordinar in faptul ca munceau, ca sa poata supravietui. fiecare si-a ales meseria, nu l-a fortat nimeni. Nea Caisa facea pantofi si carnati, pentru ca politistul sa aiba de mancare si ce incalta. Politistul asigura paza, pentru ca Nea Caisa sa poata munci in siguranta, ca sa-i faca lui carnati si pantofi. De ce unul e erou si altul "no name" ? Vedeti vreo diferenta, ca eu nu ?

Singura diferenta este ca politistul munceste pentru sistem, iar Nea Caisa, munceste pentru ... po-pulime. Iar asta spune tot...

La fel de nedumerit ca si mine, a fost si nenea asta, Gica Contra, care s-a prezentat la funeraliile politistului, asezat pe marginea trotuarului si inarmat cu pancarte pe care scria " Soldatii mor. Electricienii mor si oamenii mor "  Iar pe cealalta pancarta scria " No police state " .

  Omul zice ca a vrut sa testeze cum este respectata libertatea de exprimare in Rai si sa vada daca suntem un stat politienesc. Si dupa cum intelege el, avem semne in aceasta directie....


Pentru ca suntem, se stie, o tara democratica, politia l-a arestat si l-a luat in custodie, dupa care ... l-au eliberat fara sa-l acuze de nimic !  L-a mutat din zona, fara sa-l acuze de nimic ( ca n-aveau pentru ce ) . Motivul ? Pentru siguranta lui ....

2 comments:

  1. exact, mortu' era cainele de paza al sistemului. militia si fiscul sunt instrumentele sistemului cu care tin sub control roboteii.
    o situatie interesanta a fost la noi in rromanica, cand cei de la finante s-au razvratit (greve, sechestrarea ministrului de finante, etc)iar militienii au aruncat cu bastile si s-au repezit la mana tatucului lor. Cred ca a fost un moment destul de delicat pt sistem daca proprii caini au sarit la gat.
    oricum, tare nento Giga, l-a cam mancat in cur.

    ReplyDelete
  2. A avut ceva sange in el, nenea Gica ... Interesant ca stirea nu a fost preluata de marile cotidiene, ci doar de amaratul asta de ziar local gratuit si doar intr-un coltisor de ziar ...

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.