Doctor Yourself

Tuesday, January 11, 2011

Azi gandaci

Asta e cel mai important, ca il mancam in fiecare zi :


Gandacelul asta sta pe copacei si le suge seva cu care se "imbraca", si de unde sunt adunati de catre oameni. Oamenii ii culeg, le rup aripioarele ii incalzesc si le dizolva lacul ...
 http://www.miscfinds4u.com/blog/index.php/2010/04/02/disgusting-food-additives-in-every-day-food-shellac/   
Si obtin produsul final, Shellac,  mult laudat de canadieni aici  http://www.temuss.com/html/shellac.html 

                                             Iubiti bomboanele ?


Stiti din ce cauza sunt lucitoare ? Pentru ca sunt imbracate in lacul ( shellac ) produs de gandacei ...  http://www.temuss.com/html/food.html 
Eu ma intreb de bun simt : cat de retarzi trebuie sa fie, incat sa prefere sa ne dea sa mancam gandaci, doar de dragul de a face bomboanele stralucitoare ?  Ma tem ca daca nu lucesc, o sa ne stea in gat !
Canadienii de la Maple Leaf Brand Shellac spun ca produsul se foloseste la stropirea fructelor si legumelor, ca sa arate stralucitoare. Daca ati vazut merele lucioase din magazine, cum stiti de ce sunt asa ...
Producatorul asta e cinstit si ne scrie pe eticheta, in clar .... Shellac !
Altii, ne spun doar ca e "glazura " . Ca n-avem dreptul sa stim din ce este facuta minunata glazura lucitoare. Pentru ca legea din rai, le permite sa dea informatii ... vagi, confuze. La's ca fraierii n-au ei nevoie sa stie ce baga in ei ...important este sa stie sa dea cardul de credit !




  Stropesc si rosiile...  V-am mai pus pe blog, in alte topicuri, poze cu mere lucioase din magazinele canadiene ( ca numai d'astea gasesti. Rar gasesc mere ne-lucioase .... )
   Le puteti verifica daca sunt stropite, asa : tineti in mana cateva minute marul, dupa care, apasati degetul pe coaja : daca e stropit, o sa va ramana o urma fina de amprenta ...  Pe rosii se vede si mai clar amprenta. Ma dispera : am incercat sa le spal cu apa fierbinte, cu detergent de vase .... nimic ! Nici un rezultat !   Pana la urma o sa renunt la rosii ...  http://www.temuss.com/html/agricultural.html

                                                                                            
                                                              Gandacelul numarul doi :


Din gandacelul rasnit, se obtine substanta rosie, cu care ne coloreaza sucurile de fructe : pe lista de ingrediente, este trecut inocentul "carmin" ...  Il gasim in jeleuri, carne, carnati, sucuri, dulciuri, cosmetice, rujuri, etc.
http://www.miscfinds4u.com/blog/index.php/2010/04/02/disgusting-food-additives-in-every-day-foods-carminic-acid/
Il gasiti listat de Health Canada ( cochineal, carmin )  http://www.hc-sc.gc.ca/fn-an/securit/addit/diction/dict_food-alim_add-eng.php

Tot sait oficial, zice ca se permite cochineal in carnati  http://www.gazette.gc.ca/archives/p2/2000/2000-04-26/html/sor-dors146-eng.html  ....
Producatorul asta e cinstit, ca ne spune in clar "cochenile extract " . Adica praf de gandaci ...




  Altii prefera sa listeze doar "natural colour" sau "carmine", care de fapt e acelasi lucru  http://en.wikipedia.org/wiki/Carmine  ( sau E121 ). Pentru ca da, nu meritam sa fim informati despre ce mancam. si pentru ca legea din rai, le permite sa foloseasca termeni confuzi. Adevarul e ca si gandacul ala scarbos, e tot o chestie....naturala !
Listarea este .... "carmine" . Insa pe majoritatea produselor in magazin, in special pe sucuri, gemuri, apare 'natural colour" . Daca e rosu, roz.... ganditi-va inca o data ...


Baietii de la Gaia, au pus documentul de la FDA, prin care se stabileste nivelul permis de "reziduri " in cacao...  Ce sunt reziduurile ?  Pai sa vedem : cochilii de insecte, par de rozatoare, excremente de animale .....  http://www.gaia-health.com/articles/000023-FDA-Food-Defects-Manual.shtml   Puteti cauta, ca au si rezidurile din cafea....pentru amatori !
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
COCOA POWDER PRESS CAKE Insect filth

(AOAC 965.38) Average of 75 or more insect fragments per subsample of 50 grams when 6 subsamples are examined
OR
Any 1 subsample contains 125 or more insect fragments
Rodent filth
(AOAC 965.38) Average in 6 or more subsamples is 2 or more rodent hairs per subsample of 50 grams
OR
Any 1 subsample contains 4 or more rodent hairs
Shell
(AOAC 968.10-970.23) 2% or more shell calculated on the basis of alkali-free nibs.
DEFECT SOURCE: Insect fragments - post harvest and/or processing insect infestation, Rodent hair - post harvest and/or processing contamination with animal hair or excreta, Shell - processing contamination



3 comments:

  1. Sa stii ca exact despre asta vorbeam cu o prietena astazi si fetita ei tot nu putea sa creada ca ''deliciosul'' iaurt Activia este facut si din gandaci . O sa-i arat articolul si prietenei mele si fetitei , dar si altor prieteni ca sa se minuneze si ei .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bineinteles ca's facute din gandaci ! Arata-le articolul, sa se " bucure" si ei ...
      Din pacate, gandacii aia nu sunt singurele scarbosenii care ni le baga cu de-a sila in mancare...

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.