Doctor Yourself

Tuesday, January 11, 2011

Asigurari medicale

Da, sistemul medical din Rai, e un dezastru : indiferent de ceea ce ar sustine aplaudacii ...
Avem 2 tipuri de asigurari medicale :
--- asigurarea de stat, pe care o platim din taxe ( sau in alte provincii, din mana ) si care ne asigura accesul la ingrijire medicala. Spitale private nu avem. Vrei nu vrei, esti fortat sa apelezi la cele de stat.
Avem privat, doar ceea ce sistemul medical de stat nu acopera : dentisti, optometristi, chiropractori, podiatristi, psihologi, etc.

--- asigurarea de la job, sau privata.  aia despre care aplaudacii manaca kkt, ca te asiguri si gata, nu mai ai probleme in sistemul de sanatate. De fapt, asigura NUMAI ceea ce statul nu ofera ( adica servicii la dentist, psiholog, podiatrist, etc . Si nu, nu visati frumos ca asigura toata suma si de cate ori veti avea nevoie ) Additionally, Canada is the only country where private comprehensive medical insurance is effectively prohibited. In Canada, private insurance is only permitted to cover goods and services that are not covered by the universal government-run health insurance plan, mainly dental services and prescription drugs. " http://www.earthtimes.org/articles/press/medical-resources-services,1520890.html

Adica  asa numitele " beneficii "  ... pe care ti le da angajatorul, daca are chef. Multi angajati nu au beneficii, deci ....ghinion de nesansa. La ce folosesc beneficiile ? In general acopera 80 % din plata medicamentelor : pentru ca da, aici platesti medicamenele din buzunar, daca nu ai "beneficii " . Si nu acopera TOATE medicamentele, nu visati frumos....
De asemenea, iti mai da o suma fixa pe an, cu care poti plati dentistul ( 80 %  majoritatea asigurarilor ! ) : suma e in jur de 1.000 $ / an . Ca sa va faceti o idee, o plomba cu obturatie de canale pe o masea cu 3 radacini, costa minimum 700 $ . Care creste, in functie de cate radacini aveti, de ce tratament aveti nevoie pe canale, etc. O plomba simpla, costa 300 %. Iara sigurarea aceea de 1000 $ / an este mizilic ....
   Nu, asigurarea nu va plati mai mult, daca dovediti ca ati avut nevoie de mai multe plombe, sau ati avut urgente : veti plati dumneavoastra integral, din buzunar. Daca aveti copil si avetinevoie sa-i faceti avaluarea pseudo-educatrionala ( ca profesorii insista ca are o problema de invatare ), asigurarea in general aloca 300 $/ an, cand numai evaluarea costa  2.000 $ la orice psiholog veti merge !

In concluzie, asigurarea privata NU va aduce in fruntea listei de asteptatre pentru operatii, nici pentru analizele medicale, nici pentru a vedea mai repede un doctor specialist. Veati astepta ca tot amaratul, luni de zile in dureri, pana o sa va vina randul, in spitalel de stat.
   Mai rau, asa cum am aratat in articolul cu cancer, multe asigurari private, NU acopera nici medicatia pentru cancer. NU va bazati pe asigurarea medicala, pentru ca ea NU va va rezolva problemele cu sistemul medical.
   Si desigur, daca iti faci singur asigurarea aia privata ( in cazul in care nu o primesti de la job ), o sa platesti cat nu face, pentru ca nu vei obtine acelasi pret si aceleasi asigurari ca si o companie pentru sute de angajati ai sai. Asta e si motivul pentru care canadienii, ori primesc "beneficiile" de la job, ori ....nu-si pot permite sa-si plateasca din buzunar "beneficiile" .


In timp ce prostimea asteapta cu anii, sa ii vina randul la o operatie, politicienii canadieni, pleaca in SUa, sa-si faca operatiile ( pentru ca isi permit sa si le plateasca ). Ziarele au scris despre Danny Williams, care si-a inlocuit valva mitrala ( operatie pe inima ), in ...SUA ( procedura care se face si in Canada, dupa X luni , ani de asteptare... ) De ce oare ?
"  As the Newfoundland premier has declared in interviews published yesterday and today, it’s his heart, his health. Williams needed an operation on his mitral valve. His office admits the procedure was, in fact, available in Canada. "
http://www2.macleans.ca/2010/02/23/canadian-health-care-survives-danny-williams-surgery/
     Nu doar ca si-a facut operatie in SUa, atragandu-si criticile presei ( who care ), dar mai are si glume in program.  " If I collapse up here, please drag me to Seattle, because the Canadian Medical Association won’t have anything to do with me,” he reportedly joked after taking the podium at a reception in honor of his province. "
http://www.globalpost.com/dispatch/canada/100302/health-care-danny-williams


Daca aveti nevoie sa vedeti un medic la urgenta, veti astepta ore in sir ...8-9-16, dep[inde cat de mare e coada ... http://www.theglobeandmail.com/life/emergency-room-nightmares-spur-calls-for-action/article719990/

Este o problema pana si gasirea unui doctor de familie care sa te accepte pe listele lui. Statistica zice ca aproximativ 7 $ din oamenii adulti din Ontario , nu au doctor de familie.  "
About 7.1 per cent of Ontarians age 18 or over — about 730,000 people — have no family doctor. About half of these people are actively looking for one. "
http://www.cbc.ca/health/story/2010/06/03/wait-times-ontario.html


Un raport spune ca timpul de asteptare in spitale, in Ontario, s-a triplat din 2005, pana in 2010 "
Too many people in Ontario are still waiting too long for the medical care they need, the Ontario Health Quality Council said Thursday in its 2010 annual report "
   6 procente din cei care asteapta la urgente, pleaca acasa fara sa fie vazuti de doctori, pentru ca sunt prea obositi sa mai astepte . " The report found about six per cent of patients left the emergency department before they were seen by anyone because they got tired of waiting."
"Patients in a hospital who need a long-term care bed wait an average of 105 days, but for people who are still living at home, the wait is 173 days or almost half a year. "
http://news.therecord.com/article/722055


Mai rau decat atat, testul de vitamina D nu mai este platit de asigurarea de stat in Ontario. Decat daca deja ai fost diagnosticat ca ai probleme cu osteoporoza, osteoporosis, rickets, osteopenia, malabsorption syndromes and renal disease .
    Deci, daca vrei sa-ti faci testul, ca sa vezi daca ai sau nu osteoporoza, de exemplu ...platesti ! Din buzunar.
http://ca.news.yahoo.com/s/capress/101125/health/health_ont_vitamin_d

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.