Doctor Yourself

Tuesday, January 11, 2011

Aici sunt banii d-voastra ...

Intotdeauna iti vor banii. Insa, mai ales de sarbatori, cand " trebuie sa fim mai buni " ....

Intr-un mall de unde imi cumpar fructele, Salvation Army ne canta cu fanfara, ca sa donam generos ( langa ei era o tanti care incasa donatiile, ina nu se vede in poza ).
 
Chiar daca e criza si oamenii isi pierd joburile pe capete . Cu atat mai mult ..
 
In mall-ul de langa mine, fanfara again. Ca nu pot scoate banul, decat daca le canta harfele la cap ... 
 
Sunt prezente si tot felul de agentii, care si ele vor, una alta.... macar un voluntariat ....
N-am sa comentez aici despre "utilitatea" lor. Da' sa-mi aratati si mie un imigrant care a fost ajutat la modul concret de agentiile astea de ajutorare a noilor veniti. Ajutor concret, nu ca i-au recitat niste informatii luate pe loc si in fata lui, de pe net ...
Daca mergi la supermarket sa-ti iei de mancare , si acolo ti se cere non-stop sa donezi. In diferite forme : adica nu scapi cu una, cu doua ..... La intrare au cutia invelita in hartie colorata, in care poti pune conserve pentru food bank ( pentru cei aflati pe social ). La case, te intreaba daca vrei sa donezi maruntis pentru nu's ce copii din Africa ( in timp ce un numar nepermis de mare de copii canadieni se zbat in saracie ).
Alteori, te mai intreaba daca vrei sa cumperi nu's ce jucarie, si fondurile merg pentru copiii bolnavi de nu's ce ( ca doar stim ce dezastru e in sistemul sanitar aici ). Sau pur si simplu pun 3 conserve ambalate in staniol, cu pretul afisat, sa-l cumperi si sa-l donezi in cutia de la intrare ....
Esti pretios : toti iti vor banii, pana la ultimul cent !
 
Nu, nici banca nu ramane mai prejos ! Tocmai banca sa lipseasca ? !
Esti chinez, dar te-ai nscut in Canada si nu stii sa citesti chineza, ci doar o vorbesti , pentru ca ai invatat-o lautareste ? Nu-i problema : noi avem solutia ! Va scriem in chineza, dar cu litere latine, ca sa puteti citi !
 

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.